Чавић: Власт планира још двадест хапшења

Предсједник Демократске партије (ДП) Драган Чавић тврди да располаже информацијама да актуелна власт у Републици Српској до октобра намјерава да изврши још двадесетак хапшења неистомишљеника и политичких противника. “Имам информацију да на челу цијеле операције стоји човек који се зове Милош Чубриловић, звани Чубри, човјек који води паралелну структуру у МУП РС. Он је одређене […]

уторак, септембар 18, 2012 / 16:40

Предсједник Демократске партије (ДП) Драган Чавић тврди да располаже информацијама да актуелна власт у Републици Српској до октобра намјерава да изврши још двадесетак хапшења неистомишљеника и политичких противника.

“Имам информацију да на челу цијеле операције стоји човек који се зове Милош Чубриловић, звани Чубри, човјек који води паралелну структуру у МУП РС. Он је одређене медије и своје пријатеље обавијестио да ће до октобра бити двадесетак хапшења”, утврдио је Чавић на данашњој прес-конференцији у Бањој Луци.

Додао је и да “није искључено да се режим у наредном периоду обрачуна с многима, који нису њихови истомишљеници или да дисциплинује своје политичке противнике и коалиционе партнере”.

Он се сложио и са оцјеном Петра Ђокића, предсједника Социјалистиче партије у РС, чија тројица функционера су ухапшена у посљедњих мјесец дана, а који је навео да “постоје заштићени пред законом и сви остали незаштићени”.

– Режим политички управља свим, медијима, полицијом, тужилаштвом, судовима и зато је режим – објаснио је Чавић.

Он је казао и да не постоји сукоб између њега и такође кандидата за градоначеника Бање Луке Ненада Стевандића (СДС), истичући „да су он и Стевандић на истој страни, против режима у Бањој Луци“.

– Мој једини циљ је срушти режим у Бањој Луци и његове режимске филијале широм РС – додао је предсједник ДП.

Дискредитација

У новембру 2011. године, Чавић је изјавио  да има сазнања да је МУП Републике Српске добио наређење од предсједника РС да чини све што може да га дискредитује.

Чавић је тада нагласио да што више критика упућује владајућој структури, све више је изложен депласираним информацијама и разним врстама притисака.

Сличним пристисцима изложен је и предсједник ПДП, Младен Иванић, рекао је тада Чавић и најавио да ће више информације о тим притисцима бити представљено јавности касније.

Гојко Васић: Чавић глуми жртву

Директор Полиције РС Гојко Васић одбацио је данас тврдње лидера Демократске партије (ДП) и кандидата те странке за градоначелника Бањалуке Драгана Чавића да постоји план власти да до октобра у Српској буде ухапшено још двадесетак неистомишљеника и политичких противника.

– Не постоји никакав план за таква хапшења, као што у МУП-у РС не постоје ни паралелне структуре о којима Чавић говори. Те тврдње су смијешне – рекао је Васић за “Глас Српске”.

Он је истакао да се истраге не могу наручивати.

– Све инсинуације којима се два или три хапшења у вези са узимањем мита желе минимизирати, тиме што ће се рећи да је то политички наручено, су смијешне – рекао је Васић и додао да све истраге надзире тужилаштво.

Замјеник шефа Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Никола Баштинац рекао је да Чавић покушава да подигне свој катастрофални рејтинг у гласачком тијелу и да су ове оптужбе дио његове изборне кампање.

– Чавић покушава да глуми жртву и не бира средства да придобије гласове. Његова стратегија је да лажним оптужбама покуша да се спаси од пораза на изборима. Због тога подмеће и власти и опозиционом кандидату Ненаду Стевандићу – истакао је Баштинац.

Чавић је на јучерашњој конференцији за новинаре у Бањалуци изјавио да актуелна власт до октобра намјерава да изврши двадесетак хапшења неистомишљеника и политичких противника. Он је истакао да има информације да у МУП-у РС постоје паралелне структуре, које стоје иза цијеле операције.0 КОМЕНТАРА

 1. „Он је казао и да не постоји сукоб између њега и такођер кандидата за градоначеника Бање Луке Ненада Стевандића (СДС), истичући „да су он и Стевандић на истој страни, против режима у Бањој Луци“.“

  Онда се УЈЕДИНИТЕ, повуци кандидатуру Чавићу, докажи да ти је стало до овог народа…

 2. prvog njega treba uhapsiti jer je:
  – povećao dugovanja Rafinerije Brod prema Vitolu, upropastio Rafineriju, komunikacija sa Vitolom išla preko njegovog kabineta kad je bio predsjednik, umjesto preko Rafinerije ili Ministarstva industrije,
  – rasprodao sve poslovne prostore koji vrijede u prizemlju Boske koja je ostala prazna ljuštura koju niko nije htio da kupi,
  – priznao genocid u Srebrenici,
  – družio se sa kriminalcima koji su uhvaćeni u švercu droge…

 3. Е ови ликови из СДС-а су баш чудни?! Па људи моји колико знам СДС је опозиција, а ви се више бавите пљувањем Чавића него спомињањем СНСД-а и Гаврановића.
  Очигледно је и ваша намјера да Чавића дискредитујете што је више могуће, а све у циљу да СНСД оствари побједу зашто би појединци из СДС-а требали бити награђени.
  Ви ако мислите да Стевандић има шансу у БЛ да побиједи, ОК, али немојте пљувати по Чавићу. Морам напоменути да је Стевандић 2010 год. имао 900 гласова, а да за побједу на овим изборима мора имати цца 35.000 гласова.
  С друге стране Чавића подржава 6 политичких партија: ПДП, ДП, НСП, СНС, СРС, СРС ВШ и ви очекујете да Чавић одустане??? Стварно вас не разумијем?
  Чавић НИКАДА није споменуо СТевандића у негативном контексту, а и данас је изјавио да су на истој страни и да ће честитати Стевандићу уколико побиједи.

  Бавите се мало више позицијом, и оним што они раде а што можете данас погледати шта је танјуг.рс објавио:
  http://www.tanjug.rs/videoDet.aspx?galID=73828

 4. Cavic vice drzte lopova, dok njega nisu uhvatili. Ajde boga ti Milorad mu oprostio Vitol i Bosku i stosta, pa eto sad ko biva vlast hapsi neistomisljenike pazi da nece. U pravu je Mario onda su prvog Cavica trebali uhapsiti DAVNO. Ovako ce biti istina da se Cavic boji za Keljmendija.

 5. EVROPSKA ASOCIJACIJA EKSPERATA I INVESTITORA
  ’’NUKLEUS CENTAR’’

  I N I C I J A T I V A
  ZA FORMIRANJE I REALIZACIJU PROJEKTA

  ’’U S P J E Š N O P R I V R E Đ I V A NJ E’’

  Došli smo na ideju da mi i ugledni partneri osnujemo grupu u okviru NEVLADINE ORGANIZACIJE-EVROPSKE ASOCIJACIJE EKSPERATA I INVESTITORA ’’NUKLEUS CENTAR’’koja će okupiti privatne preduzetnike i pokušati da sagleda probleme koji otežavaju rad toga sektora i da daju konkretne mjere koje bi omogućile i rasteretile poslovanje samostalnih radnji,malih i srednjih preduzeća. Napravili smo projekat-USPJEŠNO PRIVRJEĐIVANJE-sa konkretnim mjerama rasterečenja privrede i nepotrebnim izdatcima koje trpe vlasnici.
  Smatramo da su preduzetnici trenutno neopravdano nezaštićeni i prepušteni na milost i nemilost vladajućoj administraciji,koju nije briga kako posluje i živi običan čovijek,čovijek preduzetnik,koji bi po svim parametrima trebao da bude jedan od nosećih stubova razvoja društva,što nažalost to danas nije. Postao je sredstvo od kojeg žele da uzmu sve a da mu pri tom ne omoguče ni minimum zakonskih olakšica za normalno poslovanje,nametajuči mu niz zakonskih rjašanja,kako bi ga što lakše i brže kaznili i što više novca od njega uzeli,kojim bi punili budžet.
  -Shodno tome,mi smo prije mjesec dana krenuli u realizaciju toga projekta na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. I sami smo bili iznenađeni(prijatno) odzivom i prihvatanjem te ideje. Jednostavno ljudi su shvatili da bez konkretnoga organizovanja i iznošenja svojih problema i svakodnevne borbe za iznošenje svojih problema i ostvarenja svojih prava nema privrednoga razvoja i uspijeha.Obavili smo dosta razgovora i pregovora sa mnogim vlasnicima i oko 90% ih je spremno da prihvati ideju organizovanja u NGO i javnoga iznošenja njihovih problema. Ako i poslije našega javnoga nastupa i iznošenja problema koji nas opterećuju vlast nebudu konkretno ništa preduzele da ih rješavaju spremni smo da se i politički organizujemo u novi POLITIČKI POKRAT i tako postanemo aktivni u odlučivanju i donošenju zakona koji bi štitili naše interese.Želimo da istinski postanemo jedan od stubova razvoja BiH i da nam država bude servis i pokretač razvoja maloga i srednjega preduzetništva.
  BORIĆEMO SE-za ideju uspješnoga privrjeđivanja tako što ćemo:
  1-TRAŽIČEMO-što jednostavniju i bržu proceduru za otvaranje radnji i preduzeća kao
  i zatvaranje (otpis duga ako je radnja zatvorena u prvoj godini rada zbog
  nerentabilnosti poslovanja)
  2-TRAŽIČEMO-za sve početne biznise oslobađanje poreza,min.2 god.
  3-TRAŽIČEMO-oslobađanje svih izmišljenih nameta kao što je:plačanje istaknute
  reklame,takse na zemljište i poslovne prostore,i dr. takse koje služe
  samo da se napuni budžet i njime finansirale razne javne ustanove koje
  posluju sa gubitcima i finansirali njihovi nesposobni direktori koji za to
  neodgovaraju ali dosta lako troše naše pare.
  4-TRAŽIČEMO-da nam se svaka inspekciska kontrola najavi ,najranije 15 dana,da bi
  tako pokazali poštovanje prema nama,a ne da vrše upade u naše firme
  i radnje,kao da smo mi kriminalci i lopovi koje treba sam kažnjavati
  5-TRAŽIČEMO-da sve što se ulaže u firmu i njen razvoj,radi poboljšanja poslovanja i
  zapošljavanja odbije od poreza i računa kao investicioni projekat.Tim
  ustupkom i država,kao naš partner,dokazuje da zajedno sa nama
  učestvuje u razvoju.
  6-TRAŽIČEMO-da se smanji stopa doprinosa na PIO,da bi se radnici mogli normalno i
  i u što večem broju prijaviti u fond penziono-invalidskoga osiguranja
  i da samim tim imamo što veči broj prijavljenih radnika i tako punimo
  kasu fonda.Više prijavljenih veći priliv novca u kasi fonda.
  7-TRAŽIČEMO-da se na cijeloj teritoriji RS a i BiH ,uvede jedinstven stopa tj.cijena
  koštanja za građevinsko zemljište i građevinske dozvole.
  8-TRAŽIČEMO-da se naše nekretnine,( koje smo dali pod hipoteke kao zalog za pokret.
  posla)za podizanje kredita ne smju prodati po manjoj cijeni
  od 80% procijnjene vrijednost ovlaštenoga sudskoga vještaka
  građevinske struke. To je u slučaju da nam firma propadne i
  nebudemo u mogučnosti da vratimo kredit. Da se u Skupštini donese
  zakon o prodaji hipoteka a ne da se naša imovina prodaje u bezcijenje.

  Sve ove nabrojane zahtijeve možemo pokrenuti i ostvariti ako se organizujemo kao združena interesna grupacija preko.NGO-EVROPSKE ASOCIJACIJE EKSPERATA I INVESTITORA ’’NUKLEUS CENTAR’’koja će biti naš pokretač incijative i štititi naše zajedničke interese.

  BORIČEMO SE-da Banja Luka kao glavni grad postane istinski centar
  REGIONALNOGA RAZVOJA cijele teritorije RS, u kojoj će prioritet
  biti zapošljavanje mladih ljudi i njihov ostanak i opstanak u RS i BiH.

  Mladim ljudima treba dati šansu i omogućiti sve uslove da ostanu na ovim prostorima i pokrenu male porodične biznise,rade i stvaraju zdravu porodicu. Zdrava porodica je osnov i stub razvoja društvaa ona se stvara sigurnim poslom, stabilnim društvom i državom. Čovijek voli svoju državu koliko i ona njega tj.koliko mu omoguči da u njoj normalno živi i radi.

  Okupimo se oko ovoga zajedničkoga projekta i svi zajedno učestvujmo u njemu. Postanimo istinski stub razvoja naše države i zauzmimo mjesto koje nam po svim parametrima pripada,BUDIMO POŠTOVANI PARTNER NAŠE DRŽAVE.

  S,poštovanjem.

 6. Ti uspjesno privredjivanje stavljas, a Cavic shvatio da je donji pa hoce da dobije koji glas. Svasta ce on jos mahnitati jer nema sta da izgubi. A ovo sto je Tanjug objavio pa to je naruceno, to je snimio onaj Cavicev fan Goran Jaksic i poslao u Beograd. Ajde boga ti nista zivo ne objavljuju odavde, a eto nasli se tu da objave Cavicev pres ko neki faktor.

 7. EVROPSKA ASOCIJACIJA EKSPERATA I INVESTITORA “NUKLEUS CENTAR“

  Poštovani prijatelji:

  Baveći se dugo privatnim poslom,shvatio sam da je privatni sektor nezaštićen,iako je jedan od najmoćnijih i najjačih glasačkih potencijala na cijeloj teritoriji Republike Srpske i BiH.Privatni sektor je neorganizovani prepušten sam sebi ,što znači da su na izbore izlazili samostalno i davali glasove raznim političkim partijama a iste nisu ništa uradile da bi zaštitile privrednike,koji su nailazili su na mnoge probleme u poslovanju. Privrednici nisu imali pomoći,a ni razumjevanja od države,niti je ono učestvovala i pomagala razvoj ovoga sektora već naprotiv samo su im se nameti i porezi povećavali,inspekcijske kontrole bile češće, a kazne sve veće. Dakle država se opredijelila da budžet puni kaznama a ne porezima iz proizvodnje,te na taj način nam stavila do znanja da ih privrednici i njihov razvoj ne interesuje. Smatram da je krajnje vrijeme da se privatnici organizuju i izbore za svoje predstavnike na sledećim izborima.Osnivanjem NEVLADINE ORGANIZACIJE pokrenili bi prvo organizivano okupljanje privrednika sa jasnim ciljevima i zadatcima opstanka maloga i srednjega preduzetništva na prostoru BiH.. Članovi NGO mogu biti svi čestiti i časni privrednici,poljoprivrednici,intelektualci i svi dr. koji neće prodati svoj ugled i slobodu već će braniti ideju EVROPSKE ASOCIJACIJE EKSPERATA I INVESTITORA **NUKLEUS CENTAR** za stvaranje uslova za realizaciju programa POBOLJŠANJA NARODNE PRIVREDE I NARODNOGA ZDRAVLJA.
  Ovim organizovanjem stvaramo uslove da se jednoga dana možemo politički organizovati i tako aktivno uključiti u donošenje zakona za normalan rad i poslovanje malog i srednjega preduzetništva.Zato Vas molim da ovu incijativu podržite i da zajedno učestvujemo u njenoj afirmaciji. Planiramo da incijativu USPJEŠNO PRIVRJEĐIVANJE umnožimo i podijelimo u što većem broju mnogim radnjama,preduzećima, poljoprivrednicima i svim drugim zainteresovanim pojedincima. Da organizujemo i dogovaramo sastanke po mjesnim zajednicama da se na licu mjesta čuju njihovi problemi i da zajedno sa njima učestvujemo u sagledavanju istih i pokušamo zajedno da ih rješavamo.
  Naš čovijek PRIVREDNIK,POLJOPRIVREDNIK mora postati istinski partner u razvoju ovoga društva. Samo BOGAT SELJAK ČINI BOGATU DRŽAVU. Spreman sam da na svaki organizovani sastanak privrednika dođem i lično obrazložim svoje stavove i ideju INCIJATIVE USPJEŠNO PRIVRJEĐIVANJE da dam smjernice za STRATEŠKI RAZVOJ POJEDINIH RAZVOJNIH KOMPLEKSA, u u kojim aktivno učestvujem zadnjih petnaest godina.Obilazeći mnoga mjesta i zemlje Evrope imao sam priliku kako se projektuje i primjenjuje savremeni urbanizam.Danas svjetski urbanizam projektuje RAZVOJNE KOMPLEKSE a ne parcijalne.Postoje gradski kompleksi razvoja i regionalne razvojne oblasti.
  1-GRADSKI KOMPLEKSI: npr.Grad Banja Luka kao što je MEDECINSKA ELEKTRONIKA koja obuhvata čitav kompleks (zemljište 50000m2) trebala je da postane SLOBODNA ZONA RAZVOJA VISOKIH TEHNOLOGIJA-TEHNOLOŠKI PARK. Tu je bilo predviđeno da se izgradi šest fabrika(pejsmejkera,slušnih aparata,institut elektronike i drDanas taj lokalitet prodaju pojedincima za izgradnu stambeno poslovnih zgrada koje zjape poluprazne i neiskorištene. Ili da na takvoj lokaciji postave AUTOBUSKU STANICU.Morate priznati da se čovijek imalo zdravoga razuma nemože sa tim složiti.
  2-REGIONALNE RAZVOJNE OBLASTI se projektuju iz razloga konkurentnosti proizvodnje određenih proizvoda a samim tim daju mogućnost da se prikažete i predstavite kao ozbiljan ponuđać velikim kompanijama i Državama za prodaju svojih proizvoda.
  To su šire razvojne oblasti,na prm.L.S.G.(Laktaši-Srbac-Gradiška)na toj razvojnoj oblasti mogu se proizvesti mnogi poljoprivredni i stočni proizvodi koji bi svojom količinom mogli predstavljati ozbiljnoga ponuđača na svjetskoj berzi. To mora da postane projekat Države i njena potreba da se organizuje proizvodnja i prodaja našega proizvoda i tako zaposli našu radnu snagu. Država mora da osnuje BERZANSKU PONUDU i da garantuje otkup svih proizvoda i sortira po kvalitetu i plati zagarantovani otkup. To je jedini ispravan način poslovanja i rada jedne Države koja tim pokazuje da joj je stalo do PRIVREDE i RAZVOJA.

  ZATO ĆE EVROPSKA ASOCIJACIJA EKSPERATA I INVESTITORA –NUKLEUS CENTAR-PONUDITI
  1-PROGRAM ZA SPAŠAVANJE UPROPAŠTAVANJA RENTABILNIH PROGRAMA,
  (kako gradskih tako i teritorijalnih)

  2-OSMIŠLJAVANJE RAZVOJA GRADSKIH I TERITORIJALNIH KOMPLEKSA
  (imamo program razvoja i rekonstrukcije za sve razvojne oblasti)

  NUKLEUS CENTAR- će ponuditi program za opstanak i razvoj na ovim prostorima. Program –ZAJEDNO ZA BOLJU BUDUĆNOST- koji će ponuditi tri strateška pravca revitalizacije privrede Republike Srpske

  1-Jaku incijativu i program za ujedinjenje privatnoga preduzetništva,kao i kontakt sa Evropskom asocijacijom privatnoga preduzetništva u Briselu

  2-Sagledavanje stanja postojećih izgrađenih kapaciteta i revitalizacija istih,te zajedničko ulaganje sa ino kompanijama

  3-Zaštita prirodnih resursa. Sagledati stanje šumskih kompleksa (koje je do danas uništeno)njihovu revitalizaciju i pošumljavanje,a potom uvesti pravilnu eksploataciju.
  Zaštita vodenih komleksa i kopleksa za proizvodnju ljekovitoga bilja.

  Sve to ćemo uraditi sa svjetski priznatim kompanijama razvoja,kako domaćim tako i ino.
  Stupićemo u kontakt sa našim ljudima koji rade u velikim svjetskim kompanijama i koji će preuzeti odgovornost za razvoj i zapošljavanje, a neće biti politički opterećeni. Napraviće ravnomjeran razvoj cijele RS a samim tim i BiH.
  To će omogućiti otvaranje mnogih radnih mjesta a samim tim i bolju budućnost za mlade.

  EAEI-NUKLEUS CENTAR-

 8. Kako se samo ovaj Cava-trava uvijek nadje da javno komentarise teme u kojima je odranije bas on povlacio najprljavije poteze. Te za Srebrenicu i istorijski projekat borbe dokazivanja da nije bilo genocida koji je on leteci priznao, te za hapsenja i pomilovanja koja se, logicno, uz to vezuju. Jer on je kao predsjednik RS potpisao pomilovanja ubica i kriminalaca koji mu i danas rade u kampanji. Zato vjerovatno naslucuje da bi i ova hapsenja moglo da iskoristi u ovoj izbornoj kampanji, ali to radi lose. Neka bar otvoreno kaze da bi on, da je u stituaciji, odmah pomilovao sve koji budu osudjeni a koje je uhapsila ova vlast. Tako bi imao vise uspjeha kod mase koja ne pamti ni sta je bilo juce. A, da se ipak podsjetimo, Cavic je na kraju mandata u oktobru 2006. godine pomilovao 32 osudjenika sa debelim policijskim dosijeima. Vecina njih danas je prisutna na Cavicevim izbornim tribinama.
  Evo kako se Cavic tada narugao pravnoj drzavi i gradjanima. Agencije su tada objavile:
  – Predsjednik RS Dragan Čavić pred kraj svog mandata pomilovao je 32 osuđenika. Vlada RS premijera Milorada Dodika izrazila je neslaganje sa ovih činom, a nevladine organizacije ocijenile da predsjednik više vodi računa o kriminalcima i zločincima nego o građanima. Medju pomilovanima su i Dragan Jokić i Miladin Bunić, osuđeni na zatvorske kazne zbog učestvovanja u neredima 7. maja 2001. godine u Banjoj Luci prilikom pokušaja postavljanja kamena temeljca za izgradnju džamije Ferhadije kad je jedno lice smrtno stradalo, a više osoba povrijeđeno“.
  I Jokic i Bunic bili su neki dan na Cavicej tribini kao clanovi njegovog tima.
  I taj i takav Cavic ce da mi prica o „paralelnim strukturama u MUP-u RS“?

 9. E, moj Cava, sta im radis!Odmah MR biger aktivira nove nikove:marioAnaVanjaNinaNikola. To je pokazatelj da si na pravom putu. Firci leti poslednji krug.Cure mu poslednja zrnca pjeska na pjescaniku.
  A, onda ….brrrrr

 10. Najgora sorta su ovi ljigavci,smradovi,pičke i jajare koji su začas spremni da osude nekoga zbog tamo neke izjave o Srebrenici i sličnih gluposti i da kažu kakav Čavić kakav ovaj kakav onaj.

  Pa koga hoćete smradovi hoćete Gavranovića i crvene još četiri godine zato što vam se ne sviđa baš 100% Čavić ,Stevandić ili bilo ko drugi iz opozicije jer pobogu vama niko ne valja.

  Treba vama Mile da vas jebe i uši zavrće još bar četiri godine.

 11. zna cava da se sprema izrucenje eleza, pa ako ovaj progovori svasta,a cava ga je pomilovao…i sta cemo ako ne bude tih hapsenja, vidimo se 05.09.! ovo je tipicna prica skretanja paznje na sebe i pravljenja od sebe zrtve,jer zna da ce izgubiti pa se trudi da ispadne gandi i da se kao takav pacenik vec pocinje spremati za sljedece izbore.

 12. Чавић је морао да каже за Сребреницу оно што је у то вријеме СДС захтијевао од њега. У то вријеме је био члан СДС-а и нормално је да заступа ставове странке којој припада.
  Данас Чавић није члан те, по Србе штетне, организације, већ је самосталан и износи оно што сматра реалним.
  Према томе, ако СДС – антисрпска организација сматра да треба срушити Додика, онда је најреалније да се Стевандић повуче, јер може се десити да баш тих његових 900 гласова преломи у корист СНСД-а.

  Разлике између СДС-а и СНСД-а и нема, исто што је урадио СДС, урадио је и Милорад:
  http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko

  http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko

 13. vanjakrajina i ostali poltroni – svežite cipele na čvor dva puta da vas 08.10.2012 god možemo izvući iz dupeta svojih idola ! B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

  Sat kuca tik-tak, tik-tak,a znate dobro koga Banjaluka podržava i ko dolazi na čelo grada, a onda ….METLA!

 14. Istorijski projkat k…. p….
  U srebrenici je bio genocid. Utvrđeno, presuđeno, zacementirano. Priznao i precjednik http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko
  Ovo sam postavio cca 50x. Dodik priznao, Čava priznao, Plavšićka priznala. Ko nas jebe što nismo proglasili ratno stanje, sad ga možemo duvati i za Tuzlansku kolonu, i Dobrovoljačku, Kazane, …
  Precjednik do penisa i njegov uložak Radmanović su do juče sjedili sa ratnim zločincima Silajdžićem i Ganićem, Naser Orić pije kaficu u Srbiji.
  Lobirao do penisa nam precjednik i izlobirao ćunu. Čupa ga Livne, ali kad nestane para nestaće i Jevreja. Onda ćemo ljubiti stope Amerima i Nijemcima. Ali da ne bude kasno Marko …

 15. Sokrat, 19.09.2012. 14:53:22 [50500]

  E tacno tu sam te cekala Sokrate. Prvo, cestitam da je bar neko primijetio tu moju malu izmisljotinu, mada ne sumnjam da je duh pokojnig Jokica prisutan na svim Cavinim tribinama jer mu je Cava ucinio zaista veliku uslugu. A to sam stavila kao pandan Cavinoj tvrdnji da „vlast priprema jos dvadesetak hapsenja“ i da „postoji struktura paralelna MUP-u“. Dakle, izmisljotina na izmisljotinu. Ali zato je 100% tacna tvrdnja da je na svakom predizbornom skupu prisutan Miladin Bunic. I jos nekoliko pomilovanih cije cu spominjanje ostaviti za kasnije. Ali Sokrate, hajde kazi da mozda nije istina i da je Cava-trava, jos prije tih pomilovanja na kraju mandata 2006. godine, jos 9. januara 2005. godine na krsnu slavu RS, donio odluku o pomilovanju vođe kriminalnog klana Darka Eleza, tada osuđenog za ubistvo Gorana Govedarice u Istočnom Sarajevu. A koji se sada dovodi u vezu sa narko-bosom Naserom Keljemdijem za kojim je raspisan potjernica.
  I hajde kazi da se medju pomilovanima nisu nalazila lica osuđena za ubistva, od kojih jedan za trostruko ubistvo. A tu su bili i oni osuđeni za pokušaj ubistva, poreske utaje, ugrožavanje javnog saobraćaja, teške krađe, razbojništva, izazivanje opšte opasnosti i falsifikovanje. Dakle, znao je sta radi. Mnogi od njih danas mu odradjuju ovu izbornu kampanju.

 16. @vanjakrajina

  Mala izmisljotina, i zatim nastavak price, da bog sacuva. Mrzi Cavica koliko hoces, ali ovo sto rade tvoja gospoda danas je totalna destrukcija ne samo ekonomije nego morala i svih ostalih ljudskih vrijednosti!

 17. Prica mi Cavicev pratilac da su vracajuci se iz Bijeljine prije nekoliko dana svratili u Lisnju kod Prnjavora kod hodze. Cava nije bio zadovoljan njegovim predvidjanjima pa je trazio da mu ovaj sacini zapise. I kaze taj njegov pratilac dao mu je zapis da pobjedi na izborima. Al ja mislim da ti zapisi kod Srba ne piju vode, ne primaju se bas. Tako da je Cava hodzi dao pare bezveze.

 18. hahahaha – kako su aktivni ovi poltrončići SNSD-a, na čelu sa vanjakrajina, nikolica, i sl…
  Seljačići mali i pridošlice u BL, poslušnici velikih vođa i Mirjane Kusmuk – psssttt!!!
  Shvatate li vi da ovim načinom komentarisanja i pljuvanja po Čaviću direktno pomažete Čaviću.
  Pominjete i komentarišete pokojnike? To i jeste u skladu sa kampanjom SNSD, i retorikom vašeg poglavice koji otvoreno hoda po šatorima SNSD-a širom RS i PRIJETI GRAĐANIMA DA MORAJU GLASATI ZA SNSD JER ĆE U PROTIVNOM UPAMTITI KO JE MILORAD DODIK!
  EVO LINKA SA PRIJETNJOM IZ KNEŽEVA PA DA VIDIMO ŠTA ĆETE PROKOMENTARISATI:

  http://www.youtube.com/watch?v=BFVtNgEMwK0

  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

 19. Ako Cavic ovo cita preporucujem mu da ode kod Vidovite Dzemile ona ima najbolje zapise. Doduse ne znam bas da li se mogu primjeniti na politiku, ali moze sigurno da pomogne da bude opusteniji i da se ne pali ko kutnjak. Neka povede i borca1kategorije i ostale seljacice iz komsiluka. Mi gradska banjalucka djeca znamo ko je ko!

 20. „..gradska banjalucka djeca znamo ko je ko!“

  :D:D:P

  Знате, како да не знате, ко вам је ко у режимској власти..али овамо појма с појмом немате, како неко ко је био у протестима за камен темељац ферхадије, може бити криминалац?
  Нико није тамо отишао да се бави криминалом, отишао је да искаже свој лични протест, а шта се тамо све дешавало то је други пар цокула!
  Пошто је већина бањалучана тада имала сличан став, да ли то значи да је то криминална градска популација?
  Немој да мјешате жабе и бабе, на тај начин вријеђате све грађане Бањалуке, али кад је снсд у питању то ме од вас уопште и не чуди!

 21. Pogresno si me shvatio ja govorim o seljacicima, seljacinama….. a ne o vama sto se licni protest iskazivali kamenjem pa nam OHR smijenio poslije toga pola drzave. Banjaluka je najljesi grad na svijetu i takva ce i ostati. Jer Dragan Cavic nikada nece moci da pobijedi za njenog prvog covjeka. Jednostavno, NEMOGUCE. On to naravno zna, zato je onako nervozan i sav zgrcen. Pozdrav rammstein od raje s bulevara. Pa rekao si da znamo ko je ko! hehehehehe Banjaluka najbolje zna!

 22. nina,vanja – sve je MOGUĆE, pa tako je i „politički pobačaj“ Tomislav Nikolić, kako ga je vaš veliki šef nazvao prije dva mjeseca pobijedio „obilježenog“ Tadića u Srbiji.
  Senader je bio Bog u Hrvatskoj pa je danas za klavirom.
  Znate vi dobro kako nemate više podršku građana, kako vam ljudi zalupe vratima kad im dođete na vrata, kako su građani ogorčeni pa kidaju plakate i letke SNSD-a.
  Znate vi takođe dobro šta vas sve čeka kad Čavić pobijedi – METLA od vrha pa do dna gdje se između ostalog i ti nalaziš.

  Pusti više tu demagogiju „raja s bulevara, gradska raja i sl“, po tvome načinu komunikacije vidi se da si mala seljanka sa sela koje ne zna ni gdje je č,ć,š,đ i sl.

  Nemoj svoje vrijeme uzalud trošiti ovdje braneći crvenu oligarhiju i tražeći slova po tastaturi nego se uhvati kante i ljepila i večeras lijepi plakate svojih idola na zabranjenim mjestima po gradu! B-)

 23. Sta je crvendaci, boli kad osjetite pravi udarac gospodina Cavica? Mnogo smeta kad vidite da on, i kad je u teskoj opoziciji, ima i informacije iz vrha vlasti i uticaj na policiju? Naravno da nije jednostavno kad iznese istinu da vlast planira hapsenja i kad vam posalje policiju na vaseg Karganovica na koga ste ulozili toliko novca. Policija nije, i nikad nece biti samo Dodikova, znajte da ce u njoj uvijek biti i ostati jaka Caviceva struja. Da su se pitali Dodik i njegovi, nikad policija ne bi sa sajma knjige uklonila uvredljivi poster gospodina Cavica sa Karganovicevog standa. Ovako, pravo je zadovoljstvo znati da Dodik ne moze da gospodari bas svim i svacim i da Cavic zestoko utice na institucije vlasti i iz opozicije. Kako ce to tek biti kad preuzme vlast…

 24. U pravu si Stribore sto tvrdis da Cavic ima uticaj na policiju vise nego Dodik. To je iz onog teskog vremena kada je ministar policije bio njegov Darko Matijasevic. Sjecate se koliko su srpskih heroja poslali u Hag? A njegov sef Dragan Cavic priznao genocid.
  Nije ni cudo sto je policija kojom komanduju on i Matijasevic upala na kulturnu manifestaciju Medjunarodni sajam knjiga i skidala sa standova knjige. Je li to ta Caviceva demokratija? Policija ne cita knjige, ali intervenise po standovima na Sajmovima knjiga. Pa ovo da se dogodilo bilo gdje na svjetu svi bi mediji brujali i bila bi takva bruka. Samo ovdje Caviceva policija moze da radi sta hoce, a on da prica o nekakvom rezimu.
  Pitajte pukovnika Topica legendarnog komandanta 16. sto se razocarao u Dragana Cavica?

 25. Pročitala sam
  pažljivo ponovo tekst kolumne na šeg nekadašweg predsjednika RS.
  Nije mi jasno što je Čavić čekao do zadnjeg dana da uđe u trku za gradonačelnika. Kod dr Stevandića nije bilo dilema. Gradski odbor ga je nominovao, on je prihvatio i vodi izuzetno korektno i uspješno kampanju. i objektivno vodi.

  Raduje meovo što je izjavio.

  Он је казао и да не постоји сукоб између њега и такође кандидата за градоначеника Бање Луке Ненада Стевандића (СДС), истичући „да су он и Стевандић на истој страни, против режима у Бањој Луци“.

  Nisam bila neka matematičarka, ali nešto znam pouzdano. kad se sabere jedna količina krompira sa drugom, dobije se veća količina. Ima još vremena da se udruže i da se zajednički bore za BOLJU BANJALUKU!

 26. @Stojanka

  Ne postoji nikakav sukob izmedju opozicionih kandidata, samo sto svi znaju da je odustao Stevandic da bi Cavic sigurno pobjedio, ovako ce biti neizvjesno.

  Snds-ovci samo hoce da stvore takvu sliku, naravno velicajuci Stevandica, sto je smijurija!

  Kao sto covjek rece, hapsenja su uveliko krenula.

 27. Pa ja ovdje vidim da je Cavic vlast bar koliko i Dodik. Kako bi inace znao da ta vlast planira jos 20 hapsenja? Pa to ni Dodik ne zna. I kad bi to Dodik poslao policiju da upadne na jednu takvu kulturnu manifestaciju?

 28. Samo da gospodin Cavic dodje na vlast. Kakvi vasi planovi i vasa hapsenja. Tek cete vi vidjeti sta je pravi plan za hapsenja i sta su prava hapsenja. Prvi prioritet je brza izgradnja novih Tunjica. Sta, inace, mislite da znaci „pozitivna Banjaluka“? Znaci da pola Banjaluke mora biti pocisceno da bismo ostali mi, pozitivni i cisti. A nije nas mnogo. Ostaje samo jedna dilema koju ce, siguran sam, gospodin Cavic do uzimanja vlasti ipak razrijesiti. A to je: moze li Banjaluka zaista biti pozitivna s tim Vaskovicem u njoj, s tim kompromitovanim rusiteljem Republike Srpske o kojem bas niko ne zna nista pozitivno? Cvrsto vjerujem da ce gospodin Cavic uskoro shvatiti da je odgovor na to pitanje – ne!

 29. Ljudi – Stevandić u javnost iznosi namaštane rezultate (koje je sanjao) anketa da bi zavarao građane Banjaluke ko je istinski opozicioni kandidat!

  STEVANDIĆ JE OD 2006 GOD ZA TRI IZBORNA CIKLUSA PROMIJENIO TRI POLITIČKE STRANKE:
  2006 – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
  2008 – SRPSKA STRANKA RS
  2010 – SDS

  NA ZADNJIM OPŠTIM IZBORIMA 2008 GOD KAO KANDIDAT ZA SKUPŠTINU GRADA BL OSVOJIO JE VJEROVALI ILI NE: 377 GLASOVA!!!
  EVO LINK:
  http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Candidates.asp?PartyCode=A14&LevelCode=034SG&glasovi=1287

  I ON HOĆE DA BUDE GRADONAČELNIK???

 30. Ljudi – Stevandić u javnost iznosi namaštane rezultate (koje je sanjao) anketa da bi zavarao građane Banjaluke ko je istinski opozicioni kandidat!

  STEVANDIĆ JE OD 2006 GOD ZA TRI IZBORNA CIKLUSA PROMIJENIO TRI POLITIČKE STRANKE:
  2006 – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
  2008 – SRPSKA STRANKA RS
  2010 – SDS

  NA ZADNJIM OPŠTIM IZBORIMA 2008 GOD KAO KANDIDAT ZA SKUPŠTINU GRADA BL OSVOJIO JE VJEROVALI ILI NE: 377 GLASOVA!!!
  EVO LINK:
  http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Candidates.asp?PartyCode=A14&LevelCode=034SG&glasovi=1287

  I ON HOĆE DA BUDE GRADONAČELNIK???

 31. Ljudi – Stevandić u javnost iznosi namaštane rezultate (koje je sanjao) anketa da bi zavarao građane Banjaluke ko je istinski opozicioni kandidat!

  STEVANDIĆ JE OD 2006 GOD ZA TRI IZBORNA CIKLUSA PROMIJENIO TRI POLITIČKE STRANKE:
  2006 – SRPSKA RADIKALNA STRANKA
  2008 – SRPSKA STRANKA RS
  2010 – SDS

  NA ZADNJIM OPŠTIM IZBORIMA 2008 GOD KAO KANDIDAT ZA SKUPŠTINU GRADA BL OSVOJIO JE VJEROVALI ILI NE: 377 GLASOVA!!!
  EVO LINK:
  http://www.izbori.ba/Mandati27102008/Candidates.asp?PartyCode=A14&LevelCode=034SG&glasovi=1287

  I ON HOĆE DA BUDE GRADONAČELNIK???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *