Чавић: Немогуће је да РС поново формира властиту војску

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) и бивши предсједник Републике Српске Драган Чавић изјавио је да је немогуће да Република Српска раскине споразум о формирању Оружаних снага БиХ и поново формира властиту војску.

уторак, јануар 10, 2017 / 21:12

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) и бивши предсједник Републике Српске Драган Чавић изјавио је да је немогуће да Република Српска раскине споразум о формирању Оружаних снага БиХ и поново формира властиту војску.

“То је потпуна глупост и тако нешто није могуће извести легалном, законском процедуром. То би било могуће извести једино насиљем и политичком бруталношћу”, рекао је Чавић.

Он је тако коментарисао изјаву предсједника РС Милорада Додика да ће “сада размишљати на који начин и уз које процедуре да прекине тај споразум и да се врати на првобитни дејтонски договор, који подразумијева да Република Српска има своју војску”.

Чавић, који је био предсједник РС у вријеме када је у БиХ спроведена реформа одбране, навео је да би укидање ОС БиХ захтјевало консензус свих политичких субјеката у БиХ, као што је био потребан консензус да се изврши реформа одбране и формирају ОС БиХ.

Он је подсјетио да су због реформе одбране и формирања ОС БиХ промијењени ентитетски устави, укинуте Војска РС, Армија БиХ и ХВО, као и ентитетска министарства одбране, а на државном нивоу су формирани Министарство одбране и ОС.

По његовим ријечима, реформа одбране и оружаних снага у БиХ спроведена је у два циклуса, током више година, и била је компликован процес који је захтјевао сагласност свих страна у БиХ.

“Зато је немогуће да сада РС прекине споразум о формирању ОС БиХ”, истакао је он.

Коментаришући Додикову тврдњу да су ОС БиХ “непријатељи РС”, Чавић је рекао да се ради о још једној Додиковој изјави у афекту, којом непријатељима проглашава српске припаднике ОС БиХ, који чине једну трећину тих снага и од којих су се многи током рата борили за Републику Српску. 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Pun je dunjaluk nekakvih (ne)formalnih udruženja koje baštine nekakve vojne/ratne tradicije. Imaju po jedno ili dva velika godišnja okupljanja i praktično su folklorna društva… obuku uniforme, mašu zastavama, postrojavaju se, igraju se i zabavljaju.

  Ne vidim problem da se na istom principu osnuje, obuče i uvježbava da lupa strojaka – par stotina očeva i sinova, djedova i unuka u Srpskoj.

 2. “ЧАВИЋ: НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА РС ПОНОВО ФОРМИРА ВЛАСТИТУ ВОЈСКУ“

  Али је могуће да Савез за промјене спријечи Јусићеву смјену.
  Баш ме занима како ће се Босић из овог исчупати. Ако заштити Јусића наљутиће Бакира, ако не заштити онда ће и посљедњој будали у телалуку бити све јасно.

  https://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic-uputili-smo-zahtjev-za-smjenu-zamjenika-ministrice-odbrane-seada-jusica/170111042

 3. Министар сигурности би требао да изда налог да се идентификују и похапсе сви који пријете Јусићу. На Кликсу већ има позива на његово вјешање и убиство.

  Министре ради свој посао!

 4. Јуче сам у кафани разбацио високу политику са екипом, а најзанимљивија тема је била како ће се СДС поставити гледе смјене Јусића.

  Један другар који нагиње СДС-у каже да ће Јусић поднијети оставку па ће то извући из невоље Босића. Та опција ми је била реална, мада би ми лично било криво да то тако прође.

  Данас се СНСД огласио и најавио да неће гласати за Јусићеву смјену. Чекамо да видимо шта ће одлучити СДС. Није им лако.

 5. Govedarica: Raspad BiH nije moguć bez rata

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-Raspad-BiH-nije-moguc-bez-rata/407482

  Тако је Вукота. То смо чули и од Дениса Бећиревића, Сефера Халиловића…

  Могао си, да се бар мало диферентишеш од њих да кажеш да и укидање РС није могуће без рата.

  Можда би те Срби боље разумјели.

 6. “Aleksandra Pandurević pozvala je SNSD da, kako je navela, prestane huškati narod i voditi Republiku Srpsku u konflikt sa čitavim svijetom, samo da bi sačuvali vlast.“

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pandurevic-Kako-cemo-braniti-RS-ako-je-NATO-presjece-kod-Brckog/407613

  Драга Александра, све си у праву, само си и ти заборавила да у овом спору постоји и друга страна.

 7. И још једно питање:

  Откуд Пандуревићки идеја да би НАТО пакт у евентуалном сукобу стао на бошњачку страну.

  Поштована Александра, за 8 дана ће се у Америци промијенити много шта и ово су посљедњи трзаји снага које су покушале изазвати сукоб и уплитање НАТО пакта и по дифолту његово сврставање уз муслимане.

  Долази вријеме о којем сам ја овдје дуго говорио. Срби и Американци ће бити пријатељи и имати заједничког пријатеља Русију.

  Браћи Бошњацима поручујем да не насједају на хушкање јер ће се ускоро од стране НАТО и Америке јасно рећи да од укидања РС нема ништа, као ни од разбијања БиХ.

  Тиме ће нестати страхови Срба од губитка аутономије и страхови Бошњака од распада БиХ. Та два страха хране хушкаче. Оног момента када их нестане сви ће одахнути, а ја тврдо вјерујем да ће се то ускоро десити.

  Треба само издржати још коју седмицу…

  Због тога изјаве Вукоте и Пандуревићке сматрам незрелим и непримјереним датом тренутку.

 8. Овдје се овај Чавић, ничим изазван, трпа у овој причи, разводњава је, и „изокола“ подмеће једну интерпретацију ствари, више по жељама политичких елита у федералном Сарајеву

  Но да се мало вратимо у прошлост. Не тако давно. Српска је имала своју војску, она је и анексом 1 ДМС била дефинисана, ВРС је трајала све тамо до 2004-е.
  Што ће рећи да то није немогуће, и да овај Чавић мрси у празно, напротив, могуће је, наравно да би требало то опет усагласити у уставима државотворрних административних јединица у БиХ, сигурно би било отпора, пре свега оних који теже централизацији ради централизације, али могуће је итекако.

  Истина, ВРС док је постојала беше изложена сталним притисцима, ударима фронталним и бочним, услед тих сталних притисака, имали смо тамо 2004-е толико хваљену реформу ОС, и ОС у БиХ постају ОС БиХ, ВРС се укида, а Српској се отима важан атрибут државности.
  Срамну улогу у тим догађајима је одиграо управо овај Чавић. Додуше, није једини, можда то и беше неминовност тог времена, међутим што му треба да сада даје овакве неразумне изјаве и угодне уху сарајевске махале.

  Како написах, та реформа ОС беше много хваљена, приказивана као највећи успјех дејтонске БиХ, међутим на терену никакве вајде од те реформе не би. Напротив, данас ОС БиХ ни једну сврху због којих иначе постоје ОС (одбрана земље и обука војника) не испуњавају, и постоје само форме ради. Имамо и разне малверзације (рецимо дошколовавање бригадира у иностранству, након чега добијају већи чин и по аутоматизму иду у пензију, о овом кретенизму и бацању пара нико слова не смије да напише), јавашлук, а видимо запело је и код протокарних активности, и ОС постају све више разлогом раздора у овој чемерној државној заједници.

  Па наравно да је у таквој ситуацији легитимно и разумљиво покренути питање сврсисходности и постојања таквих ОС, па и да се ствари врате изворном Дејтону.

  Уосталом у финансирању тих ОС Српска учествује са 1/3 (или мало јаче), тј преко 100 мил. КМ, па зашто би била сагласна за постојање нечега што постоји само форме ради, и гдје не не уважавају захтјеви из Српске за ангажовањем припадника тих ОС у барем протоколарне сврхе.

 9. „Треба само издржати још коју седмицу…“
  А онда ће Маринко и Милорад на прело код Миленије, па ће сви заједно (и Доналд приде) на посијело у Бакинце, а затим, сви ђутуре код Рајка у Дебељаке, на теревенку уз ракијски казан и звук моторке!

  По н-ти пут се питам: докад мислите слуђивати овај јадни народ?!

  Пас матер…

 10. Ало мајмуне, чему псовке!?

  Читав свијет прича о томе како је Трампова побједа прекретница, неком на боље неком на горе, само телалук и балилук сањају да се ништа неће промијенити.

 11. Телалук нервозан-

  Мора се очитовато гледе Јусића.
  Ако гласају за смјену онда ће и де факто у овом спору стати на Бакирову страну.
  Ако не гласају наљутиће Бакира.

  Није им лако.

  Због тога данас имамо сихронизовано Вукоту и Пандуревићку. О свему причају само неће да кажу шта ће са Јусићем.

  А министар безбједности се још не оглашава, а само што се није заратило…

 12. [Симо П. Ороз,12.01.2017. 19:16:02[167821]
  И још једно питање:

  Откуд Пандуревићки идеја да би НАТО пакт у евентуалном сукобу стао на бошњачку страну.

  Поштована Александра, за 8 дана ће се у Америци промијенити много шта и ово су посљедњи трзаји снага које су покушале изазвати сукоб и уплитање НАТО пакта и по дифолту његово сврставање уз муслимане.

  Долази вријеме о којем сам ја овдје дуго говорио. Срби и Американци ће бити пријатељи и имати заједничког пријатеља Русију.]

  „Долази вријеме…“, „…за 8 дана ће се у Америци промијенити много шта…“… Симо, мало је врсних шаљивџија међу политичким аналитичарима попут тебе, али злобни заједљивци и љубоморни завидници ти то никада неће признати и само ће се ругати…То је израз њихове немоћи. Не осврћи се на такве и само настави, због свих нас који знамо да цијенимо сваку праву зајебанцију 😉

 13. Tramp: Zadržaću sankcije Rusiji još neko vrijeme

  Ништа од пријатељства Америке и Русије, барем за 8 дана…Али не значи да га неће бити већ за седмицу-двије…

 14. @Ороз
  „Поштована Александра, за 8 дана ће се у Америци промијенити много шта и ово су посљедњи трзаји снага које су покушале изазвати сукоб и уплитање НАТО пакта и по дифолту његово сврставање уз муслимане.

  Долази вријеме о којем сам ја овдје дуго говорио. Срби и Американци ће бити пријатељи и имати заједничког пријатеља Русију.“

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D

  А љутио си се кад сам написао да си лик из „Три карте за Холивуд“. Мора да је била јака шљива на балу код Софронија Легхорна. Морам признати да си прави шаљивџија и да и мене увесељава овај „one chicken show“. 😉

 15. Гласање за и против Јусића није гласање за њега лично него за потез који је урадио. Гласањем против смјене Јусића гласа се за право српског члана предсједништва да построји Трећи пук.

  Гласањем против то право српском члану се оспорава.

  Зато је фурунџија нервозан и пише несувисле коментаре без и једног аргумента, бавећи се Симом Орозом, познатим загонџијом.

 16. @Ороз

  Џаба и кад би ти свака дала кад преферираш мушкиће. B-) Ипак си ти лик неког турског геј порнића.

 17. Нама Турцима су скинхедси посластица. Није битно како им је име. Мита, Панта, Миле, Вуле, Млађо, Рађо, Дражо, Блажо. Битно је да имају фуруну, па да се има ђе ућерати.

 18. СДС се још није изјаснио да ли ће гласати за Јусићеву смјену.

  Зато бацају димну бомбу о Декларацији о Дејтонском споразуму.

  И што је најгоре, критиковали су Додика што се мијеша у федералне ствари само зато што је он принципијелно био за трећи ентитет ако се Бошљаци Хрвати у ФБиХ тако договоре.

  СДС би, по Бакировим налогу, Народној скупштини РС дао врућ кромпир да она буде та која ће одређивати колико ће се ентитета направити од федерације и ускраћивати Хрватима право на ентитет.

  Ако се договоре, шта ми имамо са тим?

  Одавно ништа глупље и штетније нисам чуо.

 19. @Ороз

  Настави ти и даље своје фантазије задовољавати рукоблуденијем, а мене кад би напаствовао, задавио бих те голим рукама. Не знам шта МУП ради?! Толеришу агресивне сексуалне хомоманијаке и њихове пријетње. Нема превенције, а кад се неко одбрани бејзбол палицом, онда је се то квалификује као физичко насиље и угрожавање људских права.

  Да ме неко не схвати погрешно, ја немам ништа против да Ороз и слични своју парафилију упражњавају са својим интимусима унутар своја четири зида. Али кад ми неко пријети да ће ме сексуално напаствовати, онда очекујем од државе да ме заштити или да каже да нису у стању, а ја имам инструмената да се одбраним од агресивних тих политички ангажованих агресивних хомосексуалаца.

 20. Опет кмека!!!!

  1. Нигдје ти нисам пријетио.Немаш ни једног доказа.

  2. Ти си себи уобразио да сам ја неки тип из турског геј порнића јер је очито да пратиш та умјетничка дјела за која је већина, па и ја међу њима, први пут чула за тај жанр управо од тебе, на овом порталу.

  3. Много пута сам ти упућивао лијеп савјет. Немој се качити за мене. Увијек ћеш бити доњи (ово без сексуалне конотације, да ме не разумијеш погрешно).

 21. МУП је на потезу. Ово није први пут да шириш хомосексуалну пропаганду и атакујеш на политичке неистомишљенике пријетећи њиховој задњици. Довољно је на претраживач овог форума ићи и прегршт је таквих примјера. Осим тога, пројектујеш своје хомосексуалне фантазије на друге, етикетираш их као хомосексуалце, мада то нису.

  Понављам, ако би ти неко дао отказ само зато што си хомосексуалац или те избацили због те чињенице из партије, ја бих први стао у заштиту твојих људских права и других чланова тих ваших удружења, али кад си агресиван према мени, онда сам спреман примјенити физичку силу уколико држава не може да ме заштити.

 22. Прво се ти пожали Мехтићу. Он је задужен за безбједност.
  Зарадио си ти код СДС-а да ти чувају фуруну.

 23. МУП РС је дужан да заштити сваког грађанина од хомосексуалних манијака попут тебе. Ако нема елемената за кривично гоњење, има за опсервацију „преко Врбаса“ кад си ти у питању, јер нормални људи не пријете непознатим људима да ће их сексуално напаствовати. И сексуалност је приватна, а не јавна ствар.

  А ја немам никакве везе ни с једном странком нити сам члан иједне. И не требају странке да штите грађани, већ институције Српске, и то без обзира да ли је неко политички подобан или не.

 24. Не знам колико година има дотична господа која коментарише,али пошто сам довољно стар,мислим да само треба примјенити рецепт Хрвата и Словенаца из 90-тих.Јесу ли они напуштали војску,парлмент,крали авионе,кршили савезне законе ослобађањем царина на увоз,….?За сваку одлуку која није добра по нас,треба повући своје људе.И то прво судије у Уставном суду,затим парламентарце,и тако редом.А под хитно треба престати плаћати БХТ.Откуд им право онако извјештавати о 09.јануару?Као тај дан је Дневник на српском?…Не разумијем.Ако Срби једини плаћају претплату?Откуд им право ставити ћирилицу и написати опћина?Ово пркно од државе треба рушити паметно,јер оно више ничему не служи осим странцима.

 25. drazen78bl,17.01.2017. 09:48:02

  “МУП РС је дужан да заштити сваког грађанина од хомосексуалних манијака попут тебе.“

  И то каже најбољи познавалац порно-жанрова на порталу.

  Кладим се да нико никад на Фронталу није чуо за порно жанр “турски геј филмови“ док нас ти ниси на то указао.

  Има ли шта још ново?

  Како стојиш са садо-мазо жанром?

  Претпостављам да су у том жанру садисти загонџије, а мазохисти фурунџије.

 26. @Ороз

  За себе си написао да си бркати Турчин и да си хомосексуалац. Нисам то ја измислио, већ само исправио моју тврдњу да си лик из „Три карте за Холивуд“. Своје фантазије пројектујеш на саговорнике. А овдје си се представио и као Рајко Васић, некад генсек, а данас члан ГО СНСД. Друг Васић те није тужио нити пријавио за лажно представљање. Дакле, наносиш огромну штету странци и чудно је да ГО још није расправљао о теби. Још је чудније да МУП РС не штити грађане од пријетњи хомосексуалаца. И још више је чудно да баш ти прозиваш министра с нивоа БиХ и тиме пребацујеш ингеренције МУП РС на ниво БиХ.

  Кад је у питању мазохизам, не аплаудирам ја онима који су бацали уранијум по српској дјеци, већ ти. Не заговарам ја да се тим злотворима сједне у крило, већ ти. Нису мене школовали у Русији да бих играо за Запад, већ тебе (написао си да си се школовао у Русији). Није мени СДС „загонио“ да бих имао трауме, већ теби.

  Огледало, Орозу, огледало купи!

 27. Дражене,

  с обзиром да је свима на овом порталу прилично јасно да си болесно оптерећен Орозом, због доброг укуса и поштовања према порталу на којем се слободно могу изнијети ставови без цензуре, прекидам комуникацију са тобом.

  Уколико и даље будеш наставио са том болесном опсесијом замолићу три пута администратора да те спријечи у тим намјерама, а ако се он оглуши онда ћу морати поново ступити у акцију.

  Није до мене…

 28. @Ороз

  Какав болесно оптерећен?! Понављам ти да се ја с тобом само спрдам. И захваљујем администратору што мени и другим обичним грађанима омогућава да се спрдамо с вама из врха политике.

  Лицемјерно је, орошчићу, да сада цвили администратору, јер си и на њега пројектвао своје хомосексуалне фантазије, при томе се представљајући лажни именом тек преминулог славног кошаркаша, уз фотографију другог покојника у аватару:

  „Симо П. Ороз,13.05.2016. 16:18:56
  Ја ник Ранко Жеравица користим кад ме онај педер од администратора банује због узвраћања на увреде.“

  Није до мене! ШАХ МАТ!

  😉

 29. [Симо П. Ороз,12.01.2017. 19:16:02[167821]

  Поштована Александра, за 8 дана ће се у Америци промијенити много шта и ово су посљедњи трзаји снага које су покушале изазвати сукоб и уплитање НАТО пакта и по дифолту његово сврставање уз муслимане.

  Долази вријеме о којем сам ја овдје дуго говорио. Срби и Американци ће бити пријатељи и имати заједничког пријатеља Русију.

  Браћи Бошњацима поручујем да не насједају на хушкање јер ће се ускоро од стране НАТО и Америке јасно рећи да од укидања РС нема ништа, као ни од разбијања БиХ.

  Тиме ће нестати страхови Срба од губитка аутономије и страхови Бошњака од распада БиХ. Та два страха хране хушкаче. Оног момента када их нестане сви ће одахнути, а ја тврдо вјерујем да ће се то ускоро десити.

  Треба само издржати још коју седмицу…]

  Симо, у праву си ти био…Чак и прије тог рока којег си спомињао, ево, Америка је јасно поручила да нема зајебанције с државом и њеним институцијама, ентитетима, Дејтоном, народима у БиХ, итд. Уствари има, ал’о свом трошку…Могло би нам, факат, бити боље свима…

  Уз подршку Додику да испуни обећање и јавно се одрекне бх. пасоша, указао бих му на грешку што Обраду Кесићу није дао 200 милиона умјесто тричавих 20…

 30. “Ivanić: Neću podržati Jusićevu smjenu i pozvat ću političare iz RS-a da je ni oni ne podrže““

  Шта ово би?
  Иванић обећао да неће гласати уа смјену Јусића!?

  Ко је обезбиједио ентитетску трећину за ову одлуку?

 31. САМО ДА УЂЕ У ЗАПИСНИК ДА САМ СЕ СПРДАО С ПОЛИТИЧАРИМА ПРИЈЕ ОБЈАВЕ ЛАЗАРЕВИЋЕВЕ ФЕНОМЕНАЛНЕ КОЛУМНЕ:

  „drazen78bl,17.01.2017. 12:15:04[167890]

  @Ороз

  Какав болесно оптерећен?! Понављам ти да се ја с тобом само спрдам. И захваљујем администратору што мени и другим обичним грађанима омогућава да се спрдамо с вама из врха политике.

  Лицемјерно је, орошчићу, да сада цвили администратору, јер си и на њега пројектвао своје хомосексуалне фантазије, при томе се представљајући лажни именом тек преминулог славног кошаркаша, уз фотографију другог покојника у аватару:

  „Симо П. Ороз,13.05.2016. 16:18:56
  Ја ник Ранко Жеравица користим кад ме онај педер од администратора банује због узвраћања на увреде.“

  Није до мене! ШАХ МАТ!“

  😉

 32. “Sa 20 glasova za, 9 protiv i 3 suzdržana Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine smijenio Seada Jusića, zamjenika ministra odbrane BiH.“

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Predstavnicki-dom-o-smjeni-Marine-Pendes-i-njenih-zamjenika/418585

  “Aleksandra Pandurević šef kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu PS BiH kazala je danas da je SNSD pokazao svoj patriotizam nedolaskom na sjednicu i time što nije spriječio smjenu zamjenika ministra odbrane Seada Jusića.“

  http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pandurevic-Smjena-Jusica-dokaz-patriotizma-SNSD-a/418605

  На ове двије вијести ћу лако доказати да Александра Пандуревић лаже:

  Да поновим:

  Представнички дом има 42 посланика. Да би се могло одлучивати у првом кругу је потребно да из сваког ентитета гласа 1/3 посланика за одлуку. Уколико нема те ентитетске већине у другом кругу се гласа без потребе за ентитетском трећином, а у том случају одлука мора ићи у Дом народа.

  Пошто коалиција СНСД-ДНС-СП има 7 делегата и ако претпоставимо да би они гласали против смјене Јусића, ДА СУ БИЛИ ПРИСУТНИ, тада би резултат био 20 за смјену, 9+7=13 против смјене и 3суздржана. То значи да би од укупно 36 присутних посланика 20 било за смјену, а 16 (9+7+3) би било против смјене.

  То значи да ни ни присуство посланика СНСД-а и ДНС-а не би могло спријечити смјену Јусића, а то опет значи да Александра Пандуревић безочно ЛАЖЕ.

 33. Са тројицом уздржаних (то је исто као и да су против) било би их 19 против смјене, а за смјену је било 20.

 34. Фурунџија опет лаже.

  Кошаркашки тренер Ранко Жеравица је умро 29.октобра 2015.године, а ја сам линк са тим именом користио прије него је умро. Послије нисам ни једном.

  Ево доказа:
  Два мјесеца прије него је умро:

  “Ранко Жеравица, 28.08.2015. 16:59:39
  Мој ахбаб Симо Ороз ме замолио …
  http://frontal.rs/index.php?option=btg_komentari&idnovost=52389

  Годину дана прије него је умро:
  “Ранко Жеравица, 27.10.2014. 12:13:00
  Индикативно је да се Босић позива …
  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_komentari&idnovost=46672

  “Ранко Жеравица, 30.10.2014. 18:02:12
  Одбанујте Симу!“
  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_komentari&idnovost=46672

  И шта онда очекивати од типа који у два сата иза поноћи размишња о доминанрном Сими Орозу и пише о мушко-мушкој љубави.

  Ово је шах-мат. Докази јасни као сунце.

  А фрурунџија вели да се само спрда са мном. Ја вјерујем да он тако мисли, а ја опет подсјећам на разломке. Бројник је оно што други мисле о теби, а називник оно што ти мислиш о себи.

 35. Душа Дражену му о педерима писати, писати да је неко са овцом општио, писати како око ануса неке протозое, или већ шта клизе?
  Ето кад се Осман згадио неки дан на његове протозое, па му написао да није сав свој?
  Кажем, тешко болестан и додајем, бескрајно безобразан и бескрупулозан.
  Мислим да ће му овакво понашање једном пресјести, не може свако трпити нечији идиотлук.

 36. Питање данашњег не/присуства на сједници и не/гласања за замјеника министра Јусића ми се чини мање битним моментом, колико се чини најава Босића да СДС неће гласати за повећање акциза, с чиме се СНСД већ сложио…Хоће ли СНСД, успркос Шефику Џаферовићу, ипак доћи на сједницу?

 37. У праву си Симо. Неко други лаже, јер ово што ти радиш, заиста, нису обичне лажи.
  Наиме, када неки појединац/човјек свакодневно износи лажи, и то ради у већим количинама, онда говоримо о патолошком лагању. У тој ситуацији, онај ко лаже не успијева разликовати ни сопствену лаж од истине („саплете се у лажима“).
  Као нпр.:

  Симо П. Ороз,23.03.2017. 16:25:49[169259]
  „Кошаркашки тренер Ранко Жеравица је умро 29.октобра 2015.године, а ја сам линк са тим именом користио прије него је умро. Послије нисам ни једном.“

  Ранко Жеравица, 13.05.2016. 08:16:43 [163939]
  „Ова понуда је био први предсједников потез.
  У току дана слиједи шах-мат.
  Ово ми је јавио Симо.
  Да је Фронтал паметан да одбанује Симу, па да добије ексклузиву, али није.“

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=57288

  Јашта да је шах-мат и, напосе, сигнал за помоћ. Али, предуслов да ти се помогне је да сам препознаш проблем, црни Симо.

 38. „Ratio“ ме предухитри. 🙂

  Чика Симо, представили сте се прво као СПО, па сте сами написали да сте морали мијењати, јер нисте били овлаштетни да износите званичне ставове СПО. Онда сте написали да сте Рајко Васић. Па сте коментарисали представљајући се лажно именом покојника. Покојника сте ставили и у аватар, иако Његово дјело и ваше недјело немају додира. Онда се представите као педер, па пројектујете свој афинитет на политичке неистомишљенике, а онда за истину кажете да је лаж и нападате оног ко пише истину да лаже. Међутим, доказ је ту.

  ШАХ МАТ! 😛

  Маркане, боље вам пристаје ник Апостроф.

 39. Види, нема на овој теми више чика Симе – Рајка, маторог фурунџије и содомисте. Има толико година и лаже. Још се лажно представља именом покојника.

  Симо П. Ороз,23.03.2017. 16:25:49[169259]
  „Кошаркашки тренер Ранко Жеравица је умро 29.октобра 2015.године, а ја сам линк са тим именом користио прије него је умро. Послије нисам ни једном.“

  Ранко Жеравица, 13.05.2016. 08:16:43 [163939]
  „Ова понуда је био први предсједников потез.
  У току дана слиједи шах-мат.
  Ово ми је јавио Симо.
  Да је Фронтал паметан да одбанује Симу, па да добије ексклузиву, али није.“

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=57288

 40. Фурунџија,

  до сада сам три пута банован и то све три пута по твојој пичкастој пријави. Кренеш у препирку са мном и онда ко пизда тражиш да ме банују.

  Ако ме опет банују ја ћу активирати други ник и фронталук обавијестити о чему се ради.

  Нисам упућен које критеријуме има администатор када друге банују, али за Симу знам да га банује само по фурунџијиној пријави.

  С обзиром да фурунџија већ даје знаке да се приближава тачки тоталне декомпензације, очекујте ускоро да ме банују, а ја ћу се тим поводом огласити преко резервног ника.

 41. drazen78bl,24.03.2017. 10:22:32

  “Види, нема на овој теми више чика Симе – Рајка …“

  Немам се ја шта више по овој теми јављати. Црно на бијело, врло прецизно, сам доказао да Александра Пандуревић лаже.

  Нико није ни покушао да демантује моје аргументе осим фурунџије који очито није способан за аргументовани расправу него се у свим коментарима бави сексологијом.

  Оптерећен тип скроз…

 42. Нисте доказали, а написали сте да ја лажем, фурунџијо и козојепцу матори! Срам вас било! Костима покојника, кошаркашке легенде, не дате мира! Лажете да ја лажем.

 43. Сумануте идеје прогоњења…… никад администратору нисам сугерисао да банује чика Симу – Рајка, маторог козојепца и фурунџију. Он је ушао у Додикову фуруну сав и сад не зна наћи излаз, па се копрца. Злоупотребљава славно име покојника.

 44. Мангупчићу малени, признај да се спрдаш!

  Код нас су улоге давно подијељене. Чика Симо је загонџија, ти си фурунџија, а админстратор је педер.

  Немој својим шалама збуњивати фронталук.

 45. Чика Симо – Рајко, написали сте да други лаже, а показало се да сте ви лагали. Нисте се удостојили да се извините, срам вас било! Сви знају да сте виђени како општите с козом, да сте и загонџија, и фурунџија и козојебац, три у једном. И да не знате наћи излаз из Додикове фуруне. А кад је пао у немилост Американаца, ћутали сте. B-)

 46. ДОКАЗ

  Симо П. Ороз,23.03.2017. 16:25:49[169259]
  „Кошаркашки тренер Ранко Жеравица је умро 29.октобра 2015.године, а ја сам линк са тим именом користио прије него је умро. Послије нисам ни једном.“

  Ранко Жеравица, 13.05.2016. 08:16:43 [163939]
  „Ова понуда је био први предсједников потез.
  У току дана слиједи шах-мат.
  Ово ми је јавио Симо.
  Да је Фронтал паметан да одбанује Симу, па да добије ексклузиву, али није.“

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=57288

 47. Vidi skretnicara sto se uozbiljio u hobi poslu koji obavlja.
  Da li neko ima kontakte sa urednicima ovih malo gledanijih i citanijih medijskih kuca da napisem par recenica o ovoj budali koja skrece sa svake rasprave koja treba da kompromituje vlast BiH. Skretnicar je tolika fukara da nakon toga sto sam mu ovdje citirao kako se javno falio da se sastajao sa Tadicem, davao mu savjete, predlagao politicko djelovanje itd, iako je tvrdio da to nikad nije radio, i opet ima obraza nekom da moralise ovdje. Sve bih to oprostio da me ljudi nisu sretali po ulici i dokazivali da su pali na pricu da prije 3 godine svako zagovaranje treceg bloka je direktna podrska Dodiku posro im se on u usta svima a prvom ovom skretnicaru celavom iz Baanje Luke. Ja pozivam sve normalne ljude da ne citaju i ne obracaju se budali koja toliko ide nisko da neciju sataricnu posalicu na svoj racun provlaci tako ozbiljno i zvanicno nazivajuci ljude kozojepcima i slicno. Takav nacin borbe koriste samo nemocni i neostvareni ljudi kada treba da skrenu sa sustine teme na neke stvari koje nikog u stvari ne zanimaju. Koliko je mali bolestan cuva citate svih od nas i ovdje lijepi ko pijana babetina.

 48. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Јеси ли ти објаснио тим људима што те срећу на улици зашто су те 16 дана притворили на ургентно одјељење Психијатријске клинике? Прави су чика Рајков сателит.

 49. На коментаре исфрустрираног фурунџије нормалан човјек се не треба освртати. Та немоћ најбоље показује сву духовну биједу коју он носи у себи.

  Фронтал је задњи мјесец дана почео давати знаке опроравка, коментари су били садржајни, аргументовани на актуелне теме (ревизија пресуде, босански језик, унитаризам, догађања у ПСБиХ …), али не лези враже.

  Екипа која није способна да да ни један валидан аргумент или противаргумент крене са подметањима, скретању са тема и онда се најнормалније деси пад тако да преко викенда није скупљено ни 10 коментара пос вим темама. Озбиљни коментатори једносртавно неће да учествују у тим игрицама.

  Није ми јасно да из редакције Фронтала нема реакције, нарочито од стране администратора.

  Ја сам на овој теми и на још једној јасно, бројкама и словима, доказао да Александра Пандуревић лаже, да СДС-ова моћ у ПСБиХ може добацити до 1/3 када затреба Бакиру, а нема моћи ни да изгласа ни да обори ни једну одлуку.

  Е онда крене офанзива и скретање са теме.

 50. “Potvrda ove njegove tvrdnje dogodila se na protekloj sjednici Predstavničkog doma. SBB je pokrenuo proceduru smjene zamjenika ministra odbrane Seada Jusića zato što je dao svoj pristanak na angažovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u obilježavanju, za Bošnjake neustavnog, dana Republike Srpske. Zbog razloga za pokretanje procedure, smjeni su se snažno protivili SDS i SNSD. Međutim, upravo je nedolazak SNSD-a na sjednicu Doma omogućio izglasavanje Jusićeve smjene, jer da su Košarac i društvo prisustvovali sjednici i glasali protiv smjenjivanja, kao što je uradio SDS, Jusić bi zadržao svoju fotelju.“

  http://www.rtvbn.com/3858253/dodik-vuce-nerazumne-poteze

  А ја лијепо словом и бројем доказао да то није тачно.

 51. Или ова вијест у којој Говедарица наводи да је Бакир велики проблем, а истовремено каже да:

  „Moramo zaustaviti određena dešavanja, kao što je pokušaj dodatne federalizacije BiH, koja je ideja HDZ-a, a koja nesporno zadire u teritorijalni integritet Republike Srpske, tako što ćemo svi `stati` iza deklaracije koja promoviše Dejtonski mirovni sporazum“, dodao je Govedarica.“

  Дакле, Говедарица наводи да је Бакир велики проблем, а истовремено најављује да и НСРС треба да донесе исти закључак који су недавно у федералном парламенту донијели сви бошњачки посланици од којих је највише оних и Бакирове странке.

  http://www.rtvbn.com/3858196/bakir-je-veliki-problem-za-bih

  Говедарица тиме покушава увући институције РС у дешавања у ФБиХ, бацајући димну завјесу како је он против Бакира, а истовремнео гура опције које Бакир највише жели.

 52. Или ова славодобитна вијест:

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/SzP-Nema-vecine-na-drzavnom-nivou/232917.html

  Већина на државном нивоу никад и није зависила од СДС-а и СзП. Они су ту били када је требало да се обезбједи ентитетска трећина.

  Да ли постоји та већина зависи од бошњачких странака које држе преко 50% делегатских мјеста. Они могу да прегласају и Србе и Хрвате, али је ту Дом народа који је препрека у тој мајоризацији.

  А у Дому народа, у српском клубу, СзП није никад ни имао већину, па је глупо да су се тек сада сјетили да та већина не постоји.

  Очито је да је СзП схватио да је агресивна политика према РС коју су водили из Сарајева дошла на наплату, па покушавају да се прикажу као опозиција себи самим.

 53. Чика Симо – Рајко, зашто сте нервозни? Затрпавате коментарима како бисте сакрили чињеницу да смо доказали да лажете, иако сте написали другоме да лаже. Видите ли ви себе? Одаберете из дневне штампе теме које вама одговарају, па онда и постављате питање и одговарате. Наравно, све то нема везе с темом из наслова, али ви прозивате друге да коментаришу мимо теме. И цвилите администратору, кога сте назвали педером, ваљда хотећи да га увриједите.

  Ви се у БРОЈНИКУ оно што мислите о себи, дакле ЗАГОНЏИЈА. А у НАЗИВНИКУ сте оно што други мисле о вама, дакле ФУРУНЏИЈА. Ако сагледамо цијели разломак, јасно нам је да сте ви један КОМПЛЕТАН ПЕДЕР.

  Мање је битно да ли се ради о поремећају сексуалности од чињенице да сте агресивни према околини и да се више ради о вашој карактерној особини него о парафилији.

  Видим, задњих дана читате портал РТВБН. Јесте ли прочитали Вуканов текст:

  http://www.rtvbn.com/3858058/ko-je-zabranjivao-rts-u-srpskoj 😀

 54. Опет болесник покушава да расправу са озбиљних ствари преведе на терен термита у дебелом цријеву, сексуалном животу коза и оваца, свом латентном педерлуку …

  Опсједнут је Симом, то је дефинитивно!

 55. drazen78bl,27.03.2017. 13:02:42

  “Ви се у БРОЈНИКУ оно што мислите о себи, дакле ЗАГОНЏИЈА. А у НАЗИВНИКУ сте оно што други мисле о вама, дакле ФУРУНЏИЈА. Ако сагледамо цијели разломак, јасно нам је да сте ви један КОМПЛЕТАН ПЕДЕР.“

  Џаба се копрцаш!

  Сви на Фронталу знају ко је загонџија, а ко фурунџија.

  Реакција свих фурунџија је да се копрцају и да никако не признају то што јесу.
  Није лако кад те увијек јебу, а ти никада никога.

  То се дефинитивно показује на Фронталу. Из сваке дискусије изађеж изјебан, не знаш гдје ти је глава, а гдје гузица.

 56. drazen78bl,27.03.2017. 13:02:42

  Видим, задњих дана читате портал РТВБН. Јесте ли прочитали Вуканов текст:

  http://www.rtvbn.com/3858058/ko-je-zabranjivao-rts-u-srpskoj

  Рајко одговара:

  ЧИСТИ И КОД
  АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ
  НИСУ НИ ЗА КУРАЦ

  Мектићев Цуко, извјесни Небојша Вукановић, познатији као носач пара Криминалцу Сувари, за неколико реченица потајно снимљених у једном београдском хотелу, као и све боље курве и криминалци, налазе се у Хотелу, на свом блогу и на Порталоиду РТВБН, оптужио је Додика и мене за забрану емитовања и преноса тадашње Телевизије Србије на подручју, ваљда, Републике Српске, како би Срби остали мирни и не знали шта се у Србији догађа. Ваљда.
  Добро што је оптужио мене. Ал, кад ми је дирно у Додика, сав сам позеленио.
  Ну.
  Будалу нити јеби нити с њим полемиши.
  Зато ћу само рећи да је цијели текст, вјероватно наручен од некога. Јер, Вукановић о томе нема појма а нису успјели наћи неку другу валиднију Будалу која би писала нешто о томе.
  За то бомбардерско вријеме битно је, у Српској, сљедеће.
  ► У Српској није постојала никаква Независна Комисија за Медије. Постојао је ИМЦ за БИХ, који су инсталирали Странци, као и Супервизора на СРТ. Што је све било посљедица Есдеесовог дивљања по медијима.
  ► Ја, нити Додик, нити Влада Српске, нисам донио никакву забрану емитовања програма РТС у Српској. Нити сам то могао донијети.
  ► Као Министар Информација наслиједио сам окупиран СРТ и Релеје које држао СФОР а технику је Крајишник, и његови Бргулаши, био разнио и посакривао по шумама.
  ► Тадашња Влада Српске имала је циљ да сачува Српску од Бомбардовања Нато Пакта. И да се сачувају Мостови на Дрини. Србији се помагало и јавно и тајно. Сјећам се да су дате расположиве количине Нафта за хуманитарне установе. Неке ствари се неће никада сазнати. Избјегавали смо да се састајемо са мрским представницима Међународне Заједнице.
  *
  Све то, око Бомбардовања, нема везе. То више никога не занима. Чак ни Вучића и његове Медије.
  РТВБН игра своју службашку игру. Одувијек је био о служби Шешељевих Радикала, односно у служби онога код кога је и Шешељ на служби.
  Стога су се веома рано окренули Вучићу.
  Сада су и у служби Мектића и Америчке Амбасаде.
  Тачно се осјећа тај воњ.
  Од муљавог смрада поплава су се и опрали али од смрада Копање, којег су угостили у посебној емисији како би мене почео да девастира и тако, као Додиков играч, дао знак свима да и Нато може да ме бомбардује, и због чега сам Тришићу рекао да је то педерски потез, па ме је позвао код Сузане у емисију, а Сузану је звао Додик и рекао да ме не пита ништа о Копањи, што сам правилно схватио, и од смрада оног Америчког Амбасадора који је био код Тришића и БНТВ, задуго се неће опрати.
  Главни циљ Манипулативне Информатије РТВБН, сада, је раздвојити Додика и Вучића, односно Српску од Србије.
  На тај начин се Српска оставља у Бакировој Авлији а Вучићу се омогућује да мирно гледа како је черече и одводе.
  Нуспродукт је рушење СНСД чиме би се Потурицама, Промјенашима и Српским Пичкама, омогућило да владају и овдје, у Српској, и да пуше Сарај Бакиру. Тако би се, рачунају, Срби у Српској, Јавност и Бирачи, превели жедни преко Миљацке, као Срби у Србији, преко Мораву у Напредњаке.
  Зато се уништава и Српска Демократска Странка. Чији Актери се растјерују а за Предсједника се доводи минорни лик из провинције. Како би Мектићи имали већу самосталност и прођу а они које ће намјестити када сруше СНСД и ухапсе Додика, већи политички простор.
  Тако, да се знамо. И зашто лају цуке.

 57. Из овог текста треба извући највећу мудрост коју сам чуо ове године:

  “Будалу нити јеби нити с њим полемиши.“

 58. Pa simo mozes li ti da se ponasas tako kako si citirao? Ja toplo preporucujem svima koji zele da nesto konstruktivno kazu i koji legitimno osporavaju kvalitet svojih politickih neistomisljenika da se drze teme (a priznam da i sam nekad odlutam zbog skretnicara po zadatku) i da ne dozvole scenarijo koji se odvje desio prije 3 godine na temu treceg bloka koja je unistena zahvaljujuci skretnicarima koji su svoje politicke idole branili malogradjanskim tekstovima. Sve sto je dovoljno uraditi da bi se ovi frontales skretnicari porazili, odnosno naveli da komentarisu temu, je to da se ignosrisu svaki put kada pisu o nekoj desetoj stvari pa makar to bile i uvrede. Jednostavno svi znamo sta im je cilj, metodologiju rada, nacin pisanja, fond rijeci i jos da im dopustimo da svoj cilj i realizuju bilo bi zaista glupo. U pamet se ljudi, komentarisite temu, ignorisite podvale i uvrede jer to je njihov manir a ne nas.

 59. Херц, хвала на сугестији, али то је јаче од мене.

  Кад видим зицер не могу а да му не ућерам…

 60. Da ali te samo uvuce u to blato sa tim istim kozama i ovcama, sa kojima se svakodnevno valja, i koje mu izlaze iz usta u svakom drugom komentaru.

  Tema je zasto RS ne moze imati vojsku i da li treba da je ima?
  Ako se ponovi jos jednom pizdarija oko vojske kao za ovaj 9. januar ja bih licno, da sam vlast, prestao da finansiram oruzane snage BiH jer ne sluze Republici Srpskoj.Zar ova konstatacija nije tacna?
  Ako vec gospodin Cavic, koji je jedan od najvecih trgovaca nadleznostima RS, kaze da bi se to ipak moglo uraditi nasiljem ili politickom brutalnoscu zasto onda ne izvesti tu politicku brutalnost? Je li nije dozvoljena? Naravno da jeste, sta to u politici nije dozvoljeno? Ako je dozvoljena vijecnica i sastanak bandita hoce li ispred cijele BiH tuziti Srbiju zasto onda nije dozvoljena politicka brutalnost i formiranje vojske RS-a?
  Sta ce nam ova vojska koja nicemu ne sluzi? Ja bih licno sacekao na ovo samo do sljedeceg 9. januara, dakle ne bih zurio.

 61. „али то је јаче од мене“
  „Кад видим зицер не могу а да му не ућерам“

  Чика Симо – Рајко, овим потврђујете да не можете да контролишете болесне импулсе. Губите контакт с реалношћу, па интернет расправу доживљавате као геј арену, при чему маштате да водите љубав с мушкарцима. Збрињавајуће. Готово једнако као и конструкције оригиналног Рајка. И још мали с ургентног као приколица. Срамите се породице покојног Жеравице!

  ДОКАЗ

  Симо П. Ороз,23.03.2017. 16:25:49[169259]
  „Кошаркашки тренер Ранко Жеравица је умро 29.октобра 2015.године, а ја сам линк са тим именом користио прије него је умро. Послије нисам ни једном.“

  Ранко Жеравица, 13.05.2016. 08:16:43 [163939]
  „Ова понуда је био први предсједников потез.
  У току дана слиједи шах-мат.
  Ово ми је јавио Симо.
  Да је Фронтал паметан да одбанује Симу, па да добије ексклузиву, али није.“

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=57288

 62. Da li je ikad iko razmisljao da RS uskrati BiH finansiranje oruzanih snaga BiH?Ne bi li to natjeralo muslimanske politicare da sjednu za sto sa Srbima i razgovaraju. RS ima dosta metoda da odgovori na raznorazne apelacije, vijecnice itd itd. I dalje smatram da svako ovo pitanje se moze otvoriti sa Fahrom Radoncicem i pricati otvoreno. Mislim da tip zasluzuje u Federaciji da dobije povjerenje naredne godine i da se nesto pokusa uraditi po pitanju dogovora sa muslimanima na vise decenija. Ne vidim da je jos neko ostao a da nije vec probano sa istim da se prica o nekom dugorocnom planu BiH.

 63. Вукота скроз одлијепио, каже ми јаран. Гледамо пренос у кафани.

  Оптужује Братића из СДА да прије десет дана није био за декларацију, да је јутрос био уздржан,а данас јој даје подршку.

  Мој другар, иначе СДС-ов гласач, удари шаком о сто и рече:“ Па прочитао је тек јутрос и зато је за њу, коњу један!“

 64. “Симо, изгледа да једино Стевандић чита твоје стратешке коментаре“-рече ми другар док гледамо Стевандићеву реплику Брчкалу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *