Чавесов насљедник опозицији: Ко да вас је Хитлер правио

Привремени предсjедник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да су присталице његовог опозиционог ривала на предсjедничким изборима 14. априла „насљедници Хитлера”. Мадуро је рекао да су они „насљедници Хитлера” зато што спроводе кампању нетолеранције тиме што критикују присуство кубанских љекара у Венецуели и домаће умјетнике који су подржали Мадурову предизборну кампању, преноси АФП. Љевичарски предсједник Венецуеле […]

недеља, март 31, 2013 / 14:53

Привремени предсjедник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да су присталице његовог опозиционог ривала на предсjедничким изборима 14. априла „насљедници Хитлера”.

Мадуро је рекао да су они „насљедници Хитлера” зато што спроводе кампању нетолеранције тиме што критикују присуство кубанских љекара у Венецуели и домаће умјетнике који су подржали Мадурову предизборну кампању, преноси АФП.

Љевичарски предсједник Венецуеле Уго Чавес умро је 5. марта од рака и Мадуро, који је био потпредсједник, сада је кандидат на ванредним изборима. Његов противник је Енрике Каприлес, кандидат уједињене опозиције кога је Чавес побиједио на изборима у октобру.

Каприлес је у октобру водио "позитивну кампању" против Чавеса, иако га је љевичарски предсједник оптужио да је припадник „покварене олигархије” која прима наређења од Вашингтона.

Али пошто је Чавес умро, Каприлес – који је католик, али има јеврејске коријене, сада жестоко напада Мадура кога назива јефтиним Чавесовим кловном и кубанском марионетом.

Резултати анкете спроведене средином марта, у којој је учествовало 1.100 људи, показали су да Мадура подржава 53, а Каприлеса 35 одсто бирача.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *