Чавес се опоравља после операције на Куби

Предсједник Венецуеле Уго Чавес (58) опоравља се после успјешно изведене операције тумора на Куби, изјавио је венецуелански потпредсједник и Чавесов изабрани насљедник Николас Мадуро. Мадуро је, у обраћању на венецуеланској телевизији након Чавесове операције, рекао да је „то била комплексна операција”, наводећи да је трајала више од шест сати и да је окончана „правилно и […]

среда, децембар 12, 2012 / 09:52

Предсједник Венецуеле Уго Чавес (58) опоравља се после успјешно изведене операције тумора на Куби, изјавио је венецуелански потпредсједник и Чавесов изабрани насљедник Николас Мадуро.

Мадуро је, у обраћању на венецуеланској телевизији након Чавесове операције, рекао да је „то била комплексна операција”, наводећи да је трајала више од шест сати и да је окончана „правилно и успјешно”, пренијела је агенција АП.

„У наредним сатима морамо бити врло обазриви”, додао је Мадуро.

Чавес је по четврти пут оперисан због појаве тумора од јуна 2011. године.

Прије одласка на Кубу, Чавес је за свог наследника одредио Мадура, ако он буде онемогућен у вођењу државе након операције.

Икона љевичара у Латинској Америци, Чавес, пред полазак за Кубу састао се у предсједничкој палати с војним руководством. Држећи златни мач, који је некада припадао борцу за независност Симону Боливару, он је поручио официрима да има у њих потпуно повјерење.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *