Чанак признао тучу и поднио оставку

Ненад Чанак, лидер ЛСВ поднио је оставку на мјесто посланика у Скупштини Србије, јавља Б92. Он је у парламенту новинарима признао да је тукао Павла Лешановића у Новом Саду. Чанак је пред десетак посланика и новинарима признао да је учествовао у инциденту прије два дана испред кафане у Новом Саду у којој је претучен Лешановић. […]

уторак, септембар 25, 2012 / 16:10

Ненад Чанак, лидер ЛСВ поднио је оставку на мјесто посланика у Скупштини Србије, јавља Б92. Он је у парламенту новинарима признао да је тукао Павла Лешановића у Новом Саду.

Чанак је пред десетак посланика и новинарима признао да је учествовао у инциденту прије два дана испред кафане у Новом Саду у којој је претучен Лешановић.

– Ако треба да бирам између суза своје дјеце и мандата народног посланика, онда то није никакав избор – рекао је Чанак новинарима у Скупштини Србије.

Он је признао да је тог човјека тукао песницама на паркингу испред кафане, али је указао да га је он вријеђао, називао лоповом а кћерку његовог брата "додиривао као последњу проститутку".

– Када сам видио сузе у очима своје ћерке, а ћерку свог брата доживљавам као своју, вратио сам се и на паркингу срео изгредника који је сједио у аутомобилу марке БМВ. Он ми је тада опсовао дјецу, на шта сам га ја извукао из аутомобила и ударао песницама – навео је Чанак.

Он је казао да је у ресторан отишао на позив кћерке свог брата и да га је тај човјек већ са улаза вербално напао називајући га лоповом, а да је потом пришао његовом столу и почео да "хвата за тијело" дјевојку.

Чанак је рекао да је тај човјек, за кога је рекао да је био пијан, полио водом музичара уз ријечи: "Зашто свираш за ову свињу".

– На основу свакодневних пријетњи смрћу прије двије године сам тражио обезбјеђење од МУП-а али ми то није дато – додао је Чанак.

Он је навео да је желио да подонесе оставку, али да му она није прихваћена јер није судски овјерена.

Затим ју је пред окупљеним посланицима и новинарима згужвао.

– Скупштина ме није заштитила већ је она сигурна кућа за ратне злочинце, Ратка Младића, Миладина Ковачевића… – рекао је Чанак.

Он је појаснио да је поднио оставку на мјесто посланика у скупштини зато шта га парламент није узео у заштиту због инцидента који се десио у Новом Саду прије неколико дана и да је изложен "линчу јавности" само зато што је бранио част своје породице.

Чанак је додао да је оставку поднио и због тога да га не би прозивали да ће се позивати на посланички мандат у судском поступку и навео да су неки "већ изрекли пресуду у јавности прије икаквог судског поступка".

Чанак је рекао да је изложен јавном линчу "само због тога што је бранио своју породицу" а да у Скупштини није урађено ништа да се заштити његов углед као народног посланика.
Чанак је рекао да га нико ни из полиције ни из тужилаштва није звао да да изјаву о инциденту у Новом Саду, а да он није хтио да у јавности износи своју одбрану, јер је требало прво да то каже истражним органима.

Павле Лешановић оптужио је Чанка да га је у недјељу ујутро испред кафане у Новом Саду са тјелохранитељима претукао.

Члан УРС-а Марко Селаковић је на тивтеру написао да је Чанак пред новинарима и посланицима поводом инцидента у Новом Саду рекао: "када ми је опсовао децу, извадио сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем. Изложен сам линчу јер сам брануио част своје породице".0 КОМЕНТАРА

  1. Мени сад ништа није јасно. Чанак покушава да испадне фрајер са оним као … извукао га из аутомобила, ударао шакама…? Вау, ко би рекао.

    Са оваквим понашањем не можемо у ЕУ! 😀

    Најбоље од свега је да и у оваквим тренуцима не пропушта прилику да удари по Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *