Чађо: На терористе смо упозоравали прије Американаца

Министар унутрашњих послова Републике Српске /РС/ Станислав Чађо изјавио је Срни да за МУП РС није никаква новост изјава званичника Стејт департмента да су екстремисти са подручја БиХ и Косова велики изазов за западни Балкан, јер ово министарство на то указује читав низ година. Чађо је рекао да је МУП РС по питању тероризма спреман […]

четвртак, август 2, 2012 / 15:36

Министар унутрашњих послова Републике Српске /РС/ Станислав Чађо изјавио је Срни да за МУП РС није никаква новост изјава званичника Стејт департмента да су екстремисти са подручја БиХ и Косова велики изазов за западни Балкан, јер ово министарство на то указује читав низ година.

Чађо је рекао да је МУП РС по питању тероризма спреман да буде добар и поуздан партнер сваком оном ко жели да допринесе рјешавању овог питања и спречавању терористичких аката.

Министар Чађо је истакао да МУП РС мора на најадекватнији начин одговорити на било коју пријетњу по Српску, укључујући и терористичку, јер је законска обавеза МУП-а да заштите грађане РС и од ове врсте пријетње.

"У посљедњих пет-шест година ја упозоравам на тероризам, али често смо наилазили на игнорисање наших упозорења и покушаја да оно што ми истичемо као чињеницу буде представљено као нека врста политикантства или покушаја постизања неких других циљева“, истакао је Чађо.

Према његовом подручју, овај простор је читав низ година безбједносно и политички ровит.

"Постојање екстремиста са подручја БиХ и Косова повезаних са тероризмом велики је изазов за западни Балкан због чега је неопходан опрез", упозорио је координатор у Канцеларији за антитероризам при америчком Стејт департменту Данијел Бенџамин.

Он сматра да је на овом дијелу Балкана било значајнијих активности екстремиста.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *