Чађо: Љубојевић је доказ да је полиција спремна на сложене задатке

Министар унутрашњих послова Републике Српске (РС) Станислав Чађо поручио је данас да је Полиција Српске спремна да проведе најсложеније акције у оквиру борбе против организованог криминала и корупције, а доказ за то је и хапшење директора „Шума РС“ Срђана Љубојевића. "Поручујем свима који имају проблеме са државним службеницима и намјештеницима да се обрате полицији, која […]

четвртак, август 16, 2012 / 14:53

Министар унутрашњих послова Републике Српске (РС) Станислав Чађо поручио је данас да је Полиција Српске спремна да проведе најсложеније акције у оквиру борбе против организованог криминала и корупције, а доказ за то је и хапшење директора „Шума РС“ Срђана Љубојевића.

"Поручујем свима који имају проблеме са државним службеницима и намјештеницима да се обрате полицији, која је спремна да, веома професионално и уз све мјере заштите, обави најсложеније задатке", рекао је Чађо новинарима након сједнице Владе Републике Српске.

Чађо је прецизирао да су "Шуме РС" предузећу које је за њих радило одређене послове дуговале 120.000 КМ, које нису исплатили дуже вријеме, а уз помоћ лица које је обавијестило полицију дошло се до сазнања да Љубојевић за извршење плаћања тражи новчану противуслугу од 10.000 КМ.

Министар је нагласио да су припадници полиције ушли у канцеларију након што је лице обавило трансакцију са Љубојевићем, пронашли новац и привели га.

"Након тога су претресене службене и приватне просторије Љубојевића, а он је након криминалистичке обраде синоћ око 23.00 часа предат у надлежно тужилаштво на даље поступање", навео је Чађо.

Чађо је истакао да је акцију провела Управа криминалистичке полиције Републике Српске у сарадњи са надлежним тужилаштвом и судом.

Љубојевића су јуче ухапсили припадници Јединице за борбу против организованог криминала и корупције због сумње да је примио мито од 10.000 КМ.

Ухапшен је по налогу Специјалног тужилаштва Српске у акцији "Прољеће".

Надзорни одбор "Шума Српске" јуче је на захтјев Владе Републике Српске смијенио Љубојевића и за обављање послова из надлежности директора до именовања вршиоца дужности овластио Раденка Лакетића.

Чађо је напоменуо да се полиција бори против корупције и мита и у властитм редовима, па је бањалучка полиција на подручју овог града ухапсила четири лица, међу којима су и службеници министарстава правде и унутрашњих послова Републике Српске, осумњичени да су починили кривична дјела осигураничке преваре, давања мита и злоупотребе службеног положаја.

Чађо је навео да су ухапшени Бранислав Смиљанић, Драго Ђенић, запослен у Судској полицији, Бранислав Војиновић, запослен у бањалучкој Полицијској станици за безбједност саобраћаја, те Милорад Пејић.0 КОМЕНТАРА

  1. Sve bi se ovo sto priča ovaj ministar moglo vjerovati, ali kad oni ne budu na vlasti, pa kad dodju pošteni i moralni ljudi da to sve pregledaju. Ovako, moj Čadjavi, otkud tebi vila od nekoliko miliona, kabriolet koji vozas po B luci. I to će nekad neko provjeravati, a zatvor teško pada i u 20 godini života ali i u 5o. DA SE ZNA.

  2. Чађави шта је било са оним вашим фамозним случајем оружје у Борику? Станишљевић? Шта си ти још разоткрио, лопове? Ко је пијан пуцао у кога на слави код једног од твојих начелника СЈБ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *