Чађо: Дисциплински поступак против 95 радника МУП

За осам мјесеци ове године полиција МУП Републике Српске покренуо је дисциплински поступак против 95 радника тог министарства, од којих је за њих 13 утврђено да су починила кривична дјела, изјавио је министар Станислав Чађо. Чађо је рекао да је контрола рада полицијских службеника стандардан посао којим се врло озбиљно бави једна јединица у МУП […]

недеља, септембар 30, 2012 / 08:47

За осам мјесеци ове године полиција МУП Републике Српске покренуо је дисциплински поступак против 95 радника тог министарства, од којих је за њих 13 утврђено да су починила кривична дјела, изјавио је министар Станислав Чађо.

Чађо је рекао да је контрола рада полицијских службеника стандардан посао којим се врло озбиљно бави једна јединица у МУП Републике Српске. Он је оцијенио да ће МУП наставити са овим активностима како би, како је рекао, доказали да грађани могу вјеровати полицији.

Министар је подсјетио да је у 2011. години суспендовано 177 припадника МУП, односно да је против њих покренут дисциплински поступак, а против 16 су покренуте кривичне пријаве.

Чађо је најавио да ће припадници полиције приведени у акцији „Кнез два” бити санкционисани.

„У овом тренутку они су предмет дисплинског поступка, а истрага ће показати степен њихове умијешаности у чињењу кривичих дјела”, рекао је Чађо, пренијели су бањолучки медији.

Акција Окружног тужилаштва Бања Лука и Министарства унутрашјих послова Српске „Кнез два” почела је у недељу, 23. септембра, када је ухапшено више особа са подручја Бање Луке због сумње да су извршили кривична дјела зеленаштво, изнуда и прање новца од 2006. до септембра ове године и тиме оштетили већи број грађана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *