Булгар тобако купује Фабрику дувана?

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да би највећи произвођач дуванских производа у Југоисточној Европи „Булгар тобако“ могао да купи Фабрику дувана Бањалука, те додао да ће Влада Српске дати пуни допринос да се обезбиједи такав трансфер. "Имамо разговоре са стратешким партнером, који жели да купи Фабрику дувана Бањалука, и Влада Српске томе […]

петак, септембар 14, 2012 / 07:09

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да би највећи произвођач дуванских производа у Југоисточној Европи „Булгар тобако“ могао да купи Фабрику дувана Бањалука, те додао да ће Влада Српске дати пуни допринос да се обезбиједи такав трансфер.

"Имамо разговоре са стратешким партнером, који жели да купи Фабрику дувана Бањалука, и Влада Српске томе пружа пуну подршку, да бисмо добили партнера који жели да производи и развија ову фабрику", рекао је Џомбић новинарима, одговарајући на питање када ће бити формирана радна група за рјешавање питања Фабрике дувана Бањалука.

Он је истакао да ће Влада сачекати неколико дана да види да ли је "Булгар тобако" заинтересован, јер су разговори у току, као и анализа пословања и стања предузећа.

"Уколико они одустану, ићи ћемо у докапитализацију у складу са договором са садашњим партнером, који се очигледно није снашао и није кредибилан партнер, који би могао да одржи производњу. Треба да обезбиједимо стратешког партнера", нагласио је Џомбић.

Савјет за приватизацију Републике Српске 19. јула је предложио Влади Српске формирање Комисије за преговоре са руководством Фабрике дувана Бањалука ради разматрања могућности заједничког капиталног јачања овог предузећа, с циљем стабилизације предузећа, обезбјеђења стабилног пословања и очувања радних мјеста.0 КОМЕНТАРА

 1. У п.м.,па овде постало основно мјерило политичког успјеха, ко више прода што је остало…
  Ало политички олошу –
  када сте преко својих неписмених и глупих тајкунчића исцедили овај народ ко лимун,па вам они не знају даље, сад је остало још да све то распрода, а даљи развој догађаја није тешко наслутити.

  Фабрика дувана, није само фабрика, она је и својеврстан музеј…али тако је то кад се „баце бисери пред свиње“.

 2. Kad je vlast sds-pdp privatizovala 550 preduzeća za manje od 20 miliona maraka,da smo bar dobili neke pare,nit smo dobili pare niti zaposlenost niti strateske partnere.

  a ti slavijo samo pljujes:“olos“, „tajkuni“, „svinje“, samo tako nastavite obice vam se o glavu!

 3. @kejzo

  To pljuvanje je odlika tebe i slicnih, a covjek iskazuje svoje nezadovoljsto, pa nece valjda jos hvalospjev pisati.
  Ne vidim da si bilo sta napiso u odbranu svog vodje, nego si sto prije opalio po drugim, sad razmatramo trenutno stanje!

 4. keyser soz

  …samo tako nastavite obice vam se o glavu!

  Јели ти то дечко можда претиш?
  Знам ја да није проблем исчачкати, ко одакле и са које адресе коментарише.
  Славија је гурао главу, где ти не смијеш ни ногу, ма какву ногу…али то је ваш психолошки и карактерни профил као на тој твојој сличици…п….це из мрака и сјене.

  Бар у овом горе коментару, ја се уопште политички не изјашњавам, и никога не амнестирам. Зна „славија“ континуитет и развој догађаја и од много пре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *