Будва: Приведени Руси који су обиљежавали Дан побједе

Полиција у Будви привела је 20 руских држављана, јер су у конвоју аутомобила са истакнутим руским заставама кружили градским улицама, обиљежавајући на тај начин Дан побједе над фашизмом. Руси су приведени јуче због кршења Закона о јавном реду и миру, којим је предвиђено да истицање застава других држава, без одобрења или јавног позива, подлијеже прекршајној […]

субота, мај 10, 2014 / 11:10

Полиција у Будви привела је 20 руских држављана, јер су у конвоју аутомобила са истакнутим руским заставама кружили градским улицама, обиљежавајући на тај начин Дан побједе над фашизмом.

Руси су приведени јуче због кршења Закона о јавном реду и миру, којим је предвиђено да истицање застава других држава, без одобрења или јавног позива, подлијеже прекршајној казни, преносе црногорски медији.

За овај прекршај предвиђена је новчана казном од 100 до 500 евра или казном затвора до 30 дана, а полиција и даље разматра да ли ће поднијети прекршајне пријаве.

Уз јаке сирене и видно расположени, Руси су организовали конвој од девет аутомобила који је кружио главним градским улицама у Будви.

Руси су из аутомобила салутирали и поздрављали пролазнике, а на једном од аутомобила је било исписано "На Берлин", алудирајући на поход руске армије на главни град Њемачке 1945. године.

Полицијска патрола је свих девет возила зауставила око 11.30 часова на Јадранској магистрали.

Српски културни центар "Патријарх Варнава" јуче је, у оквиру прославе Дана побједе над фашизмом, у центру Пљеваља организовао скуп грађана са којег је упућена подршка руском народу, а на почетку скупа интонирана је химна Русије.

Предсједник друштва Божидар Јеловац рекао је да су одлучили да упуте подршку братском руском народу, који се "опет нашао на удару повампиреног фашизма у Украјини".

"Ми желимо руском народу да се уједини да у миру живи", рекао је Јеловац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *