Будимир се прогласио ненадлежним за смјену министара

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир прогласио се данас ненадлежним за утврђивање одговорности и разрјешење осам министара у федералној Влади, како је то од њега затражио федерални премијер Нермин Никшић. "Одлучио сам да, све док правосудни органи ФБиХ не размотре ову проблематику, не прихватим приједлог премијера Никшића о разрјешењу министара Јерка Иванковића Лијановића, Милорада Бахиља, Сањина Халимовића, […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 14:59

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир прогласио се данас ненадлежним за утврђивање одговорности и разрјешење осам министара у федералној Влади, како је то од њега затражио федерални премијер Нермин Никшић.

"Одлучио сам да, све док правосудни органи ФБиХ не размотре ову проблематику, не прихватим приједлог премијера Никшића о разрјешењу министара Јерка Иванковића Лијановића, Милорада Бахиља, Сањина Халимовића, Адила Османовића, Салмира Каплана и Ердала Трхуља, Вјекослава Чамбера и Анте Крајине", рекао је Будимир за конференцији за новинаре у Сарајеву.

Будимир је позвао Никшића и ове министре да наставе свој редован рад.
Предсједник Федерације БиХ рекао је да није разматрао ни захтјев групе федералним посланика који су тражили оставку Никшића.

Никшић је 10. децембра упутио захтјев Будимиру за разрјешење осам министара, који су чланови Народне странке "Радом за бољитак", СДА и ХСП, уз образложење да они не уживају подршку парламентарне већине, да су својим деструкцијама довели у питање рад федералне Владе и да немају политички капацитет за обављење министарских функција.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *