Брисел: Нови састанак Тачића и Дачија

У Бриселу ће бити одржан трећи састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине, на коме ће учествовати премијер Србије Ивица Дачић и косовски премијер Хашим Тачи, уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон. „Као и ранијих пута, домаћин састанка ће бити висока представница ЕУ Кетрин Ештон”, а двије стране ће представљати премијер Србије Ивица Дачић […]

уторак, децембар 4, 2012 / 08:18

У Бриселу ће бити одржан трећи састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине, на коме ће учествовати премијер Србије Ивица Дачић и косовски премијер Хашим Тачи, уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон.

„Као и ранијих пута, домаћин састанка ће бити висока представница ЕУ Кетрин Ештон”, а двије стране ће представљати премијер Србије Ивица Дачић и косовски премијер Хашим Тачи, најавила је Маја Коцијанчић, портпаролка Високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност.

Састанак ће се надовезати на разговоре вођене 19. октобра и 7. новембра и биће прилика да се настави дијалог о нормализацији односа две стране, навела је Коцијанчић у саопштењу.

Према ранијим најавама, тројни састанак Дачић-Тачи-Ештон требало би да буде посвећен спровођењу споразума о интегрисаном управљању прелазима (ИБМ) који је постигнут у марту ове године.

Током јучерашњег дијалога радних група Београда и Приштине о примени ИБМ постигнут је договор о царинским процедурама, изјавио је шеф београдског тима Дејан Павићевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *