БРИКС одлучио: Први кредит у јуанима

Нова банка за развој земаља БРИКС (Бразил, Русија, Индија Кина, Јужноафричка Република) даће свој први кредит у кинеској националној валути – јуанима. Први кредит банка ће одобрити у априлу 2016. године у јуанима, рекао је новинарима предсједник те финансијске институције Кундапур Ваман Камат. Споразум о оснивању Нове банке за развој потписан је на самиту БРИКС […]

понедељак, јул 27, 2015 / 11:31

Нова банка за развој земаља БРИКС (Бразил, Русија, Индија Кина, Јужноафричка Република) даће свој први кредит у кинеској националној валути – јуанима.

Први кредит банка ће одобрити у априлу 2016. године у јуанима, рекао је новинарима предсједник те финансијске институције Кундапур Ваман Камат.

Споразум о оснивању Нове банке за развој потписан је на самиту БРИКС у Бразилу у јулу 2014. године.

Њена намјена је да финансира инфраструктурне пројекте и пројекте одрживог развоја у земљама БРИКС и земљама у развоју. Висина расположивог капитала НБР је 100 милијарди долара, а сједиште је у Шангају.

Раније је потпредсједник НБР из Русија Владимир Казбеков рекао Тасу да ће избор инвестиционих пројеката почети крајем 2015. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *