Брејвик уписао факултет

Универзитет у Ослу саопштио је да је осуђени масовни убица Андерс Беринг Брејвик примљен на студије политичких наука, с напоменом да ће похађати образовни програм из своје ћелије. Ректор Оле Петер Отерсен саопштио је да "сви затвореници у Норвешкој имају право на високо образовање у овој земљи ако испуњавају услове уписа". Брејвик је одбијен прије […]

петак, јул 17, 2015 / 15:05

Универзитет у Ослу саопштио је да је осуђени масовни убица Андерс Беринг Брејвик примљен на студије политичких наука, с напоменом да ће похађати образовни програм из своје ћелије.

Ректор Оле Петер Отерсен саопштио је да "сви затвореници у Норвешкој имају право на високо образовање у овој земљи ако испуњавају услове уписа".

Брејвик је одбијен прије двије године, а Универзитет је тада саопштио да он нема довољне квалификације. У овом тренутку није јасно зашто је одлука промијењена, пренио је АП.

У Норвешкој је овим поводом покренута дебата о томе да ли право на високо образовање треба да имају лица осуђена за најтежа кривична дјела.

Брејвик служи казну од 21 године затвора, која може бити продужена када истекне, јер је убио 77 људи у бомбашком и оружаном нападу 2011. године.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *