Брчко: Усвојен буџет, опозиција напустила сједницу

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је вечерас буџет за фискалну 2013. годину у износу већем од 235 милиона КМ. Директор Дирекције за финансије дистрикта Брчко Мато Лучић рекао је да је усвојени буџет већи у односу на пројектовани од 224.675.535 милиона КМ, јер су из буџета за 2012. пренесена нереализована средства за капиталне потребе. Посланици парламентарне […]

четвртак, март 28, 2013 / 23:04

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је вечерас буџет за фискалну 2013. годину у износу већем од 235 милиона КМ.

Директор Дирекције за финансије дистрикта Брчко Мато Лучић рекао је да је усвојени буџет већи у односу на пројектовани од 224.675.535 милиона КМ, јер су из буџета за 2012. пренесена нереализована средства за капиталне потребе.

Посланици парламентарне већине, њих 19, претходно су прихватили 175 амандмана које је скупштинској Комисији за буџет и финансије доставио градоначелник Брчког Анто Домић, те 135 амандмана које је ова комисија предочила посланицима на разматрање.

Посланици опозиције нису присуствовали усвајању буџета. Посланик СДП-а Есад Атић раније је рекао да самим уврштавањем у дневни ред тачке која се односи на разматрање и усвајање буџета прекршени Статут дистрикта Брчко и Пословник о раду Скупштине.

"Опозиција не жели да учествује у урушавању дистрикта и да ствара правну несигурност", рекао је Атић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *