Братунац: Шешељеви радикали позвали све да подрже Јовановића

Општински одбор СРС „Др Војислав Шешељ“ упозорава да би избор бошњачког кандидата Рефика Бегића за начелника општине Братунац изазвао нестабилност и кризу у локалној власти и позива све српске партије да дају подршку Миладину Јовановићу, кандидату СНСД-а „Милорад Додик“.  Војин Павловић, предсједник Општинског одбора радикала, посебно позива ДНС да се изјасни да ли подржава кандидата […]

уторак, септембар 4, 2012 / 15:14

Општински одбор СРС „Др Војислав Шешељ“ упозорава да би избор бошњачког кандидата Рефика Бегића за начелника општине Братунац изазвао нестабилност и кризу у локалној власти и позива све српске партије да дају подршку Миладину Јовановићу, кандидату СНСД-а „Милорад Додик“.

 Војин Павловић, предсједник Општинског одбора радикала, посебно позива ДНС да се изјасни да ли подржава кандидата СНСД-а или кандидата СДС-а за начелника општине, а не да чека да се ове двије партије договоре о заједничком кандидату, јер тај договор – како наводи – није могућ.

"Због неприхватљивих иступа у медијима, међу којима је била и тврдња да Бошњаци у Братунцу живе као у гету, бошњачки кандидат Бегић је 2007. године смијењен са функције предсједника Скупштине општине, а смјену ћемо морати покренути ако постане и начелник“, рекао је Срни Павловић.

Он сматра да, уколико свих пет српских кандидата уђе у предизборну кампању за начелника општине, Бегић има реалне шансе да побиједи, јер ће доћи до разбијања српског бирачког тијела, које износи око 12.600 регистрованих бирача, док је бошњачко тијело јединствено и броји 5.400 бирача.

Павловић подсјећа да је ДНС на локалним изборима 2008. године подржао актуелног начелника Недељка Млађеновића из СДС-а, који је на тој функцији већ 11 година и који је поново кандидат. Сада је ред, сматра Павловић, да ДНС подржи Јовановића, јер је дошло крајње вријеме за промјене да би се ова општина спасила од, како наводи, "тоталног пропадања“.

На састанку који је одржан, на иницијативу ДНС-а, 31. августа, на коме су учествовали представници општинских одбора СНСД-а, СДС-а и ДНС-а, није постигнут договор о заједничком кандидату.

Миладин Јовановић, предсједник општинског одбора СНСД-а, подсјећа да је још половином маја покренуо иницијативу за истицање што мање српских кандидата, односно да се фаворизује само један, али да није наишао на подршку код водећих партија на локалном нивоу.

Недељко Млађеновић, предсједник Одбора СДС-а Братунца, тврди да није испоштован договор да ће, ако СДС подржи кандидата СНСД-а у Сребреници, што је и учињено, СНСД подржати кандидата СДС за начелника општине Братунац.

"Ја ћу се повући из изборне кампање и наша партија ће подржати оног кандидата о коме се договоре СНСД и СДС“ , рекао је Срни Божо Момчиловић, кандидат ДНС-а за начелника општине Братунац.

Предсједник општинског одбора ПДП-а Александар Живановић огорчен је понашањем СДС-а и ДНС-а, јер се, како каже, "крију иза српског националног интереса ради личних интереса", а иницијативу ДНС-а за састанак је оцијенио као подршку СДС-у.

Кандидат ДП за начелника општине Братунац Драго Радовић – Вулис каже да уопште није битно колико има српских, а колико бошњачких кандидата већ какви су то кандидати и какав програм нуде.

Рефик Бегић, кандидат СДА за начелника општине Братунац, оцјењује да би му за сигурну побједу требало и нешто српских гласова, не прецизирајући колико.

Према процјенама изборних штабова српских политичких партија, да би неки од српских кандидата за начелника општине Братунац изборио побједу на локалним изборима 7. октобра, биће му потребно да освоји око 4.000 гласова.0 КОМЕНТАРА

 1. Овај проблем у Братунцу, који је да поновим већи него онај у Сребреници могу да ријеше само лидери ових странака. Да видимо колико су Додик, Павић, Босић (они су кључни) заиста посвећени Српској.

 2. Реално је да у Братунцу побједи кандидат Бошњака Бегић, звани Мотор. Можда је и најбоље рјешење, због гложења двије највеће странке у Братунцу, СДС и СНСД. Кандидат СДС, досадашњи начелник је испрофанисан, јел гледа само себе. Боли га брига за Братунац. Кандидат СНСД је за лијечење од алкохола. Једини „нормалан“ кандидат је кандидат ПДП, али та госпођа нема баш подршку.

 3. JOJ JOJ, ANJA ANJA,
  Meni je jasno ko si ti, ja te znam, i jasno mi je Aleksandra šta hoćeš. Pa tvoj kandidat Mlađenović je načelnik već neuspješno 11 punih godina, i daj mi reci koja je to fraza da će biti sada u ovom mandatu bolji nego do sada. Što se nerviraš, ako prodje begić, oborite ga jedinstvenim nastupom svih srpskih partija, opoziv i on pada a onda prodje srbin. Ne vidim sta je taj mladjenović bolji od begića, pa bratunac ne bi uništio ni Dzerald Selman da je načelnik kako ga je uništio taj nesretnik. Nego, ima jedan dobar prijedlog, pošto ti nećeš proći ni za odbornika, da kasnije ti budes kandidat za načelnika. Eto, a imate vi u bratuncu i dobrih kandidata, sto mora da bude sds ili snsd, ovaj nesposoban onaj pijan.

 4. Glas istoka, 04.09.2012. 22:35:37

  Мени је јасно да се Вама допада Александра и да је видите у свима.

  Neprilagodjen, 04.09.2012. 21:55:05

  Нажалост, тешко је полемисати са неозбиљним људима који не виде или не желе да виде дубину масовних регистровања муслимана и практичог преотимања тог дијела Републике Српске.
  Искрено ми је жао, када прочитам овакве коментаре, свих људи који су дали своје животе за Српску.

  Било би им боље са тим кандидатом? Заиста страшно.

  Трново и Братунац су двије општине у Српској које су највише страдале и према којима СВИ имамо обавезу. Искрено се надам да ће лидери политичких партија, који једини могу да ријеше ову ситуацију, озбиљније да се посвете Братунцу. Прво, обезбјеђивањем ЈЕДНОГ српског кандидата, касније већом помоћи општини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *