Босић: Велике заслуге Сокочана за стварање Српске

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је вечерас да становници Сокоца имају велике заслуге за стварање Републике Српске, јер без бораца овог подручја не би ни било Српске. "Када је било најтеже, 1990-их година, народ је био јединствен, окупио се око ове странке и зато је добијена Република Српска", рекао је Босић на предизборном скупу СДС-а […]

среда, октобар 3, 2012 / 07:25

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је вечерас да становници Сокоца имају велике заслуге за стварање Републике Српске, јер без бораца овог подручја не би ни било Српске.

"Када је било најтеже, 1990-их година, народ је био јединствен, окупио се око ове странке и зато је добијена Република Српска", рекао је Босић на предизборном скупу СДС-а на Сокоцу.

Он је нагласио да је СДС од Романије, Сарајева и цијелог тог краја хтио да направи центар у који је требало улагати да би се изградио град који ће окупити Србе протјеране са својих огњишта из Сарајева.

Босић је напоменуо да је Сарајево било највећи српски град и да је Србе требало задржати на Романији, код Сарајева, што је била идеја странке.

Кандидат СДС-а за начелника општине Пале Милован Бјелица рекао је да је ово странка за народ и из народа. "Странка има програм који је реалан и заснован на чврстим темељима", поручио је Вјелица.

На предизборном скупу говорили су и носилац листе странке за Скупштину општине Пале Ненад Самарџија, шеф клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица, те функционери СДС-а Сњежана Божић и Мирко Шаровић.

На скупу је представљена одборничка листа странке за Скупштину општине Соколац од 22 кандидата.0 КОМЕНТАРА

 1. Исправите ове грешке, није Пале него Соколац!?
  Носилац листе СДС за Соколац је Ненад Самарџија, а кандидат за начелника Сокоца је Милован Бјелица, не Пала, већ Сокоца!
  Мада у суштини и паљани и сокочани ће апсолутно подржати СДС и одјебати смрдљиви снсд, чији полтрони и слугењаре режима раде у корист лакташа, а не својих градова.
  Не знам како се они јадне снсд-овце осјећају, кад знају да су мањина у свом граду! 😛

 2. Че Гевара,

  Не знам каквог си ти образа, и из ког си села, али не дирај нашу гору Романију, какви смо такви смо, а сигурно никад чкепи као аномонеки нисмо и нећемо бити, једном је народ Сокоца насјео и дао једнак број гласова додиковим комуњарама, колико и СДС-у, а онда су то осјетили на својој кожи, како додик упропаштава градове на истоку РС.

  Зато се Соколац тако брзо, хвала Богу вратио СДС-у, и то је једини поштен примјер у цијелој РС, за сада, наравно после ових избора биће их још више.

  Романијски градић је у току рата имао мобилизацију до 90%, ратовали су сокочани на свим значајнијим ратиштима, ово твоје подругивање само говори о теби и онима сличним теби, колико сте прејадни, кад нађеш примјер неког другог града по патриотском односу, онда се јави, до тада псссст!

  @комуњаро,
  Твој коментар не завређује никакву пажњу, али нека, и треба да патите ви снсд-овце комуњарске, јбг мислили сте да довијека одавде са Романије сјечете шуму, а паре од те шуме улажете у некакве тамо ваше фк „црвена земља“ из ваших села, тамо негдје богу иза ногу, док овдје гасите постојање једног од најстандарднијих републичких лигаша и то од прије рата, значи лиге Босне и Херцеговине, Гласинац, е па неће то више тако моћи…вајду нам га….B-)B-)B-)

  Кажу синоћ на Сокоцу преко 5 хиљада људи било на трибини СДС-а то је свакако најпозитивнији примјер цијеле предизборне кампање у РС!

 3. Че Гевара, 03.10.2012. 19:24:54 [52841]

  Нажалост Соколац је претрпио све и свашта у ратном и поратном периоду. Био је градић у коме су основана најзначајнија јавна предузећа као што су Поште, Телеком и Српске Шуме али и неке друге установе па је након тога доведен до просјачког штапа.

  Информације ради у Сокоцу данас живи велики број високообразованих младих људи па и момак који је написао пјесму „Соколачки лола“ а који је истини за вољу упослен на Богословском факултету и који говори више страних језика. Пјесма Соколачки лола може да се зове и лакташки лола, бањалучки лола, требињски лола, паљански лола итд. Човјек који стоји иза псеудонима Ујка Чен говори о вриједностима које је произвео овај крњи систем. Послушајте и друге пјесме па донесите оцјену да ли је то соколачка предизборна или слика цијеле Републике Српске.

 4. Ramče
  ti se svadjas a napokon smo nasli zajednicki jezik. Evo, neka ti do kraja zivota opštinom Sokolac upravlja Cicko Bjelica!! Ne razumijem te, pa valjda i ti to želiš?
  Ja ti to želim iskreno i od srca, eto neka pobijedi i neka vlada sto godina!!!

 5. комуњаро,

  Избор сокочана је најбољи показатељ вриједности демократских избора, једном су дали шансу додиковим слугењарама у нади да ће се нешто боље десити том граду, а кад су сконтали класичну превару, одмах су реаговали отказивањем подршке тим јајарама.
  Више гласају против додика, него што галсају за СДС и Цицка!
  Одмах на следећим ванредним изборима на Сокоцу је побједио Огњен Тадић убједљиво испред кузмановића.
  Затим на општим изборима 2010 СДС је разбио снсд на Сокоцу, то је демократска порука и права вриједност избора!

  Кад би тако сви у РС схватали значење изражавања слободне воље на изборима и кажњавали кретене попут додика, много боље би стајала РС него што је сад овако унакажена и деградирана на свим пољима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *