Босић: Ултиматуми за смјенама не долазе у обзир

Никакви ултиматуми за смјенама, ако за њих не постоји аргументација, не долазе у обзир, изјавио је данас предсједник Српске демократске странке Младен Босић реагујући на најаву лидера СНСД-а Милорад Додик да ће на састанку с представницима СДС-а у четвртак бити затражена смјена правобраниоца БиХ Млађена Мандића и људи око министра спољне трговине и економских односа […]

уторак, март 26, 2013 / 18:00

Никакви ултиматуми за смјенама, ако за њих не постоји аргументација, не долазе у обзир, изјавио је данас предсједник Српске демократске странке Младен Босић реагујући на најаву лидера СНСД-а Милорад Додик да ће на састанку с представницима СДС-а у четвртак бити затражена смјена правобраниоца БиХ Млађена Мандића и људи око министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића.

Босић истиче да је против наметања, уцјењенивања или давања ултиматума.
СДС очекује да се на састанку о проблемима у функционисању платформе о заједничком дјеловању те двије странке на нивоу БиХ разјасне досадашње оптужбе СНСД-а и да чује шта су чињенице на основу којих иду такве оптужбе.

– Оно што ми знамо је да су представници СДС-а радили свој посао квалитетно и у интересу РС и баш желимо да чујемо на основу којих аргумената иду оптужбе од стране СНСД-а – казао је лидер СДС.

Уколико постоје аргументи да је, како каже, неко нешто урадио против интереса РС, СДС ће бити за то да се ти функционери замјене.

-Али, не долази у обзир никакви ултиматуми за смјенама. Ми можемо функционисати на бази платформе само уколико је то партнерски однос, а не однос наметања, уцјењенивања или давања ултиматума – нагласио је Босић и поновио да никакве смјене не долазе у обзир ако за то не постоји аргументација.

Када је у питању правобранилац БиХ Млађен Мандић, казао је да је он изабран на ту функцију на основу конкурса и квалификација те да на основу закона по којем је и именован, може и бити смијењен, односно по захтјеву Колегија Правобранилаштва.

-То нема никакве везе са страначком одлуком али је и ситуација за коју се он оптужује за СДС неаргуменована и неприхватљива јер он није урадио ништа што би на било какав начин угрозило интересе РС. Напротив, претходни правобранилац је захтјево да се одређених шест локација упише на имовину БиХ, на основу одлуке Предсједништва БиХ – додао је Босић.

Закључио је да ће стога имати о чему да причају на састанку 28.марта с представницима СНСД-а.

Нада се да ће разјаснити ствари и да је већи дио тих оптужби, ипак, неспоразум и спремни су да се договоре о заједничком функционисању на нивоу БиХ у наредном периоду, али које не може бити по било каквом диктату, већ једно у дуговору и интересу РС. 0 КОМЕНТАРА

  1. Kada će te vi iz SDS konačno shvatiti da vam je bilo kakav sporazum ili koalicija sa SNSD za vas omča oko vrata.Da li vi stvarno želite promjenu ove vlasti ili ne?Sve više sam uvjeren da će na sledećim izborima SDS ići u koaliciju sa SNSD,tako što će SDS podržati Dodika na izborima za predsjednika RS,a SNSD će podržati SDS-ovog kandidata za člana predsjedništva BiH.Žalosno,ali vrlo moguće.Zar su pozicije pojedinaca bitnije od životnog opstanka ovog naroda u RS?Mućnite malo glavom,vi iz SDS.Može biti kasno.

  2. De Bosiću ne s..i života ti. Vidiš da te Lemi rastura, ucjenjuje, ponižava, uslovljava. I tebe i te male sitne likove u SDS koji su se dočepali pozicija u Sarajevu i sada bi se prije poturčili i klanjali nego ostali bez fotelja. To je SDS – jad i čemer – ni S od one Radovanove stranke. Ti, Tadić, Stevandić….bruka, jad i čemer!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *