Босић: СДС се залаже за децентрализацију Српске

Лидер СДС-а Младен Босић изјавио је вечерас у Источном Старом Граду да се залаже за децентрализацију Српске да би се више средстава враћало локалним заједницама и људима који у њима живе. "Република Српска је веома централизована и веома мали дио средстава који се прикупља се враћа општинама", рекао је Босић послије предизборне трибине у Источном […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 07:45

Лидер СДС-а Младен Босић изјавио је вечерас у Источном Старом Граду да се залаже за децентрализацију Српске да би се више средстава враћало локалним заједницама и људима који у њима живе.

"Република Српска је веома централизована и веома мали дио средстава који се прикупља се враћа општинама", рекао је Босић послије предизборне трибине у Источном Старом Граду.

Он је рекао да је ово мала општина у којој се људи боре за бољи живот, те да начелник ове општине дијели проблеме са својим грађанима.

Кандидат СДС-а за начелника општине Источни Стари Град на предстојећим локалним изборима Бојо Гашановић рекао је да ће, уколико поново буде изабран на ову функцију, наставити да ради на развоју општине.

На вечерашњој трибини СДС-а Гашановић је рекао да се у протекле четири године општина Источни Стари Град развијала у четири правца – развој дрвопрерађивачке индустрије, каменолома који су већ у функцији, помоћ сточарству и воћарству, као и у области туризма.

Представљајући предизборни програм, Гашановић је навео да ће бити настављен рад на уређењу свих инфраструктурних објеката, изградњи фискултурне сале на Хреши, водовода на Булозима и Хреши, те асфалтирање одређених локалних путева, по приоритетима, како је Скупштина општине усвојила прије двије године.

"Не желим да причам и расправљам о другим противкандидатима, њиховим програмима, већ да изложим свој програм, а то је у самом слогану Општинског одбора СДС-а `Успјели смо, настављамо`", рекао је Гашановић, који је актуелни начелник општине.

На трибини су представљени кандидати СДС-а за одборнике у овој општини са носиоцем листе Стеваном Сандом на челу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *