Босић: Актуелна власт у Српској пориче кризу

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да је Република Српска већ неколико година у кризи, а најопасније је што актуелна власт то пориче.  "Не само да пориче него није ништа ни урадила да се припремимо и лакше прођемо кроз критични период. Штавише, републичка власт се понашала као мотор региона, као неко коме цвјетају руже, […]

понедељак, август 13, 2012 / 17:31

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да је Република Српска већ неколико година у кризи, а најопасније је што актуелна власт то пориче.

 "Не само да пориче него није ништа ни урадила да се припремимо и лакше прођемо кроз критични период. Штавише, републичка власт се понашала као мотор региона, као неко коме цвјетају руже, приказивала је у јавности ружичасту ситтуацију, а ми смо све ближе дну", рекао је Босић у интервјуу "Семберским новинама".

Босић очекује још тежу ситуацију која ће од септембра почети још јасније да се исказује јер ће се појавити проблеми социјалних категорија, односно, проблем исплате давања корисницима, а која су у надлежности републичке власти.

"Нажалост, као што видимо, актуелна Влада РС не схвата озбиљност ситуације и не видимо да припрема било какава сет мјера изласка из кризе. Актуелна су само лажна обећања о лажним инвестицијама, сликање са неким људима који ће наводно донијети милијарде долара у РС. Чињеница је да не само РС, него и БиХ, није атрактивна зона за било каква улагања јер је политичка ситуација све нестабилнија", рекао је Босић.

Актуелна власт да има намјеру, каже Босић, рјешавати тешку ситуацију прво би објелоданили грађанима у каквој се ситуацији налазимо, изнијели кредибилан план и затражили подршку како од грађана тако и од опозиције за излазак из кризе.

"Овако се све више приближавамо ванредној ситуацији која може кулминирати у негативном смјеру. Српска демократска странка већ дуже вријеме упозорава да је национални интерес РС њено економско јачање и уређење, односно прављење правне државе и праведнијег друштва. Уколико то не успијемо урадити РС ће се урушити изнутра. Ипак, надам се да, како то наш народ каже, „није прошло 12 сати и да није прошао воз", али уколико актуелна републичка власт одмах не изађе са мјерама, не видим излаз до даљнег", рекао је Босић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је жива неистина Министра финансија Републике Српске на режимској РТРС:http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=67089 , гдје је напоменуо да Република Српска уредно отплаћује све ануитете доспјелих обавеза по основу спољног и унутрашњег дуга, наводећи да је овогодишњим буџетом за отплату унутрашњег дуга предвиђено 173,2 милиона КМ, док је за отплату спољног дуга планирано 155,3 милиона КМ.Поштовани господине Босић,не само да негирају,већ у очи обмањују и лажу грађане Републике Српске.Дали је уредно ???,дакле за „старе девизне штедише“које су се верификовале послије коначне пилот пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру 03/02/2010 ,добиле су готовинску исплату 8 мјесеци касније,а рата 1/10 је требала бити исплаћена 28.Фебруара 2012.и досуђене камате 30.Марта 2012.године,ОД ТОГ НЕМА НИШТА,као и што неће бити ништа од 2/10 рате која треба бити исплаћена крајем овог мјесеца,а камате крајем Септембра 2012.године.Потпуно се слажем са Вама, да се све више приближавамо ванредној ситуацији,гдје додајем,да је крађа својих грађана превазиђена ствар,већ ово отимање из празног желудца грађанима Републике Српске,може да доведе до великих проблема у измученом и девластираном Ентитету-Република Српска.Жалосно да не може бити жалосније,дакле,са једне стране пребогати у актуелном режиму,а са друге стране бједна,осиромашена и гладна раја-грађани Републике Српске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *