БОРС: Петиција против рада Хашког трибунала

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ организоваће данас у Бањалуци састанак са невладиним организацијама проистеклим из отаџбинског рата, на којем би требало да буде постигнут договор о покретању иницијативе за потписивање петиције против рада Хашког трибунала, која подразумијева и његову ревизију, осуду и прекид рада. "Намјера нам је да прије расправе о раду Хашког трибунала у […]

петак, децембар 14, 2012 / 09:30

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ организоваће данас у Бањалуци састанак са невладиним организацијама проистеклим из отаџбинског рата, на којем би требало да буде постигнут договор о покретању иницијативе за потписивање петиције против рада Хашког трибунала, која подразумијева и његову ревизију, осуду и прекид рада.

"Намјера нам је да прије расправе о раду Хашког трибунала у УН петицију доставимо Савјету безбједности", наводи се у саопштењу БОРС-а.

На састанак су позвани и лидери политичких странака из Републике Српске.

Састанак је заказан за 11.00 часова, а изјаве за новинаре најављене су за 13.00 часова.0 КОМЕНТАРА

 1. Zar postoji taj BORS? Nešto se u zadnje vreme ućutili.Bilo bi bolje da organizujete peticiju protiv rada ovih narodnih krvopija koji ostaviše narod bez igde ičega.Ali kako ćete da radite sami protiv sebe?Najbolje bi bilo da kolektivno podnesete ostavke i tu organizaciju prepustite onima koji će zastupati interese ove zanemarene populacije.Tako će te pomoći i borcima a i našim u Hagu.
  Nadam se da će vas ovaj vjetar koji dolazi iz Srbije sve oduvati tamo gde vam je davno bilo mjesto.Treba li da napišem gde,ili to već znate.

 2. ДОБРО ЈУТРО ПАНТЕЛИЈА! ЈА ТЕ ПРОБУДИО А МЕНЕ НИСИ ПОЗВ’О.
  Физички сам далеко, а и непозван бих дошао да те питам: Ђе Вам је фонд који је давно основан за помоћ браћи у Хагу? Шта ти је са БОРС ИНВЕСТ ФОНДОМ? Колико су користи од њега имали наши саборци који труну у казаматима. Шта су од тог фонда видјели незапослени-борци ветерани који улазе у шесту деценију без дана радног стажа а ето, имали среће да преживе рат. Шта су од твог и Перендијиног фонда имали чланови породица. бораца-ветерана? ЕВО ЈА ПРЕДЛАЖЕМ ДА СЕ СВИХ ОСТАЛИХ 9 МИЛИОНА ВРИЈЕДНОСТИ „БОРАЧКОГ“ ФОНДА УЛОЖИ У ОДБРАНУ НАШИХ САБОРАЦА И ШКОЛОВАЊЕ ЊИХОВЕ ДЈЕЦЕ. ТИХ ДЕВЕТ ШТО ЈЕ ОСТАЛО ОД ДЕВЕДЕСЕТ.
  ДОК И ТО НИСТЕ РАСФУЋКАЛИ.ТРАЖИМ ПОДРШКУ ЗА ТУ ИДЕЈУ! ТАКВЕ ИДЕЈЕ СУ КОНКРЕТНЕ И ПОМАЖУ! ТВОЈА ПЕТИЦИЈА ПАНТЕЛИЈА ПОМАЖЕ САМО ТЕБИ И ПОЛТРОНИМА ДА ОСТАНЕТЕ НА ФУНКЦИЈАМА! НАРАВНО, КАО И УВИЈЕК ПРЕКО САБОРАЦА. ОВОГ ПУТА, НАШЕ ХАШКЕ БРАЋЕ КОЈИ СУ ТЕ „ПУНО ПОЗДРАВИЛИ“. ТЕБЕ ПЕРЕНДИЈУ И ПРЕДСЈЕДНИКЕ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА КОЈЕ СТЕ ДАНАС ПОЗВАЛИ!

 3. I BORS JE BANDA CRVENA

  U okviru boračkih populacija raspisati plebiscit o potpunom ukidanju BORS-a i formiranju nove asocijacije ratnih veterana čije bi sjedište moralo biti južno do Bijeljine.

  Zoran Janković, Rogatica, učesnik rata od 1992. do 1995. dva puta ranjen, odbio vaučersku privatizaciju i BORS-ovu kategorizaciju kao izraz građanske neposlušnosti prema nenarodnoj politici države za koju se borio.

 4. По њима да неко хапси и целу РС они би само гледали и писали петиције…а кад дође моменат да се хапси наш „Мишко и син“, први ће се огласити онај туњави Ћургуз, како је то удар на Републику Српску. Живи били па видели, или боље речено већ виђено!x-(

 5. Добро, никад није касно. Може још доста да се уради, ако се има озбиљна намјера. Подршка, али да овај пут буде како треба.

 6. Ко се одаѕвао од политичких странака, баш ме интересује? Је ли био СНСД?

  Подржавам ову иницијативу али ако може беѕ Пантелије!

 7. За спас „великог газде“ прво су послали на улицу Ранку-синдикалку, а данас ангажовали „малог од борс-а“. Само су им транспаренти различити!

  Па, докле ће ове црвене крпе да машу.

  А баш ме интересује ко ће замахати сутра пред „Боском“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *