Борићемо се и против оних што нарушавају углед полиције

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да борба против организованог криминала није комплетна ако одговорност не сносе и они који својим лошим понашањем нарушавају углед полиције. “Комплетна је само борба која се води и према онима који нарушавају углед полиције. Према њима морамо бити веома одлучни и немилосрдни”, рекао је Чађо након […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 20:17

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да борба против организованог криминала није комплетна ако одговорност не сносе и они који својим лошим понашањем нарушавају углед полиције.

“Комплетна је само борба која се води и према онима који нарушавају углед полиције. Према њима морамо бити веома одлучни и немилосрдни”, рекао је Чађо након састанка са руководством Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина.

Он наводи да је на састанку инсистирао на томе да руководиоци Центра обављају посао и задатке онако како је то законодавац дефинисао.

“Не можемо сви бити у истом кошу – они који су лоши и који то нису”, рекао је Чађо.

Он је додао да се за полицајце који су под истрагом у акцији “Кнез” најприје мора утврдити њихова одговорност, а потом и све што је законом и правилима прописано.

“Нема ту никаког субјективизма. Свако стоји иза својих дјела – када су добра она су за похвалу, када су лоша слиједи санкција”, рекао је Чађо коментаришући питање суспензије полицајаца ухапшених у овој акцији.

Он је рекао да је на састанку било ријечи о два кључна питања – безбједносним питањима на подручју које покрива ЦЈБ Бијељина, те о пословима, задацима и обавезама полиције пред предстојеће изборе.

Чађо је оцијенио да полиција у овом погледу има изузетно добро искуство и резултате.

Он је нагласио да има пуно повјерење у руководство ЦЈБ Бијељина јер припадници овог центра квалитетно обављају свој посао.

“Имамо добру и стабилну безбједносну ситуацију у готово свим њеним сегментима”, рекао је Чађо те подсјетио да је недавно успјешно проведено неколико полицијских акција.

Чађо је рекао да је полиција спремна за предстојеће изборе и да ће се професионално и одговорно односити да би избори протекли у коректној и демократској атмосфери.

“Очекујемо подршку свих актера избора”, рекао је Чађо.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *