Бореновић: Искристалисала се два блока

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су се у Републици Српској, формирањем Савеза за промјене, у којем је и ПДП, искристалисала два супротстављена блока. Он је навео да су на једној страни партије у власти – СНСД, ДНС, СП, које је су, како је рекао, најодговорније за лоше стање у Српској, а с друге […]

недеља, мај 4, 2014 / 14:43

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су се у Републици Српској, формирањем Савеза за промјене, у којем је и ПДП, искристалисала два супротстављена блока.

Он је навео да су на једној страни партије у власти – СНСД, ДНС, СП, које је су, како је рекао, најодговорније за лоше стање у Српској, а с друге стране блок великог броја опозиционих странака и невладиних организација, чији је циљ промјена актуелне власти.

„Не изненађује нас покушај владајућих странака да на сваки могући начин скрену пажњу јавности са огромних проблема у којима се налази Република Српска, па чак и не одговарајући на одређене захтјеве, па и оне из ПДП-а“, рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је појаснио да је прошло годину и по дана од када је ПДП тражио да се испита неколико случајева, попут приватизације „Ослобођења“, случај Робне куће „Боска“, случај „Хидроградње“ Пале, „Шума Републике Српске“.

Говорећи о економији, Бореновић је навео да је Српска данас презадужена, те да има „потпуно погрешан начин вођења“.

„Грађани Српске све лошије живе, кредитно задужење прешло је пет милијарди КМ, а имамо најмање запослених и највише пензионера, те су зато неопходне промјене“, нагласио је Бореновић.

Он је истакао да ће Савез за промјене покушати, увођењем нове економске политике, да економски ојача Српску и да уђе у „озбиљну борбу против корупције и криминала“.0 КОМЕНТАРА

  1. Реци ти нама Бореновићу штза ће се десити ако Босић не прихвати Иванића као кандиодата изашта?

  2. Onog dana kad čujem iz usta nekoga ko radi u Vladi (čak i nedeljom, tako je aleksandar_banjaluka) da je smislio neku novu mantru, ali koja se koliko toliko razlikuje od dosadašnjih – probosanci, savez za sahrane, reciklirani koje im je zadao Glavni Baja da nauče napamet i ponavljaju kao papagaji, ja ću svakom od njih platiti po pivo u onom restorančiću u koji idu ministri na pauzi za ručak, biješe Mala stanica se zove? Ljudi, dajte budite malo originalni, providno vam je to mantranje po ritmu koji vam zadaje glavni guru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *