Борци тужили Додика

Штаб незадовољних демобилисаних бораца Војске Републике Српске поднио је кривичну пријаву против предсједника РС Милорада Додика Протест у Бањалуци: Борци поручили “Добили смо РС, а изгубили битку против криминалаца“ Разлог је што је Додик, како се наводи, покушао да омете грађане да 28. фебруара мирно изађу на протесте. У пријави се наводи да је Додик […]

среда, март 12, 2014 / 18:44

Штаб незадовољних демобилисаних бораца Војске Републике Српске поднио је кривичну пријаву против предсједника РС Милорада Додика
Протест у Бањалуци: Борци поручили “Добили смо РС, а изгубили битку против криминалаца“

Разлог је што је Додик, како се наводи, покушао да омете грађане да 28. фебруара мирно изађу на протесте.

У пријави се наводи да је Додик 27. фебруара организовао конференцију за новинаре на којој је “изношењем низа неистина покушао да омете грађане Републике Српске да изађу на мирно окупљање у складу са законом и тиме починио кривично дјело.”

Демобилисани борци су се изричито позвали на кривично дјело повреде права на јавно окупљање из члана 183 став 2 Кривичног закона Републике Српске, објављено је на порталу бијељинске телевизије БН.

“Осумњичени је на конференцији за новинаре позвао грађане да не изађу на, у складу са законом најављен, протестни скуп заказан за 28. фебруара у парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци, износећи неистине да ће се на тај дан „палити гуме како би се послала слика како Бањалука гори”, наводи се у пријави прослеђеној бањалучком Окружном тужилаштву.

Осумњичени је тако обманом ометао уставно право грађана Републике Српске на мирно окупљање и јавни протест, додаје се у пријави.

Подносиоци пријаве такође истичу да је Додик у својој изјави, коју су пренијели медији, навео: “Данас је сваком јасно да су на сцени процеси који у најмању руку треба да ослабе Републику Српску, а ја лично нисам спреман да будем дио процеса слабљења Српске, него сам спреман да радим на њеном јачању и то ћу радити одлучно”.

Он је “неутемељеном аргументима омео јавни скуп и изражавање оправданог незадовољства демобилисаних бораца и грађана”, наводи се у пријави.0 КОМЕНТАРА

 1. Браво за борце. Он њима да говори да не желе добро Републици Српској и да их на такав начин клевета.СРАМОТА.

 2. Само напријед борци…оружјем у рату…гласачким листићем у миру! За нашу Републику Српску!

 3. Nažalost od tužbe neće biti ništa.Danas su se javili i Dodikovi borci oličeni u BO Sloga.Ja sam se pitao šta su do sada čekali.Takvi smo nažalost.Prodane duše.Za interes sve dati pa i obraz.

 4. Чим неко протестује значи да нешто не штима. А у задње вријеме је све више протеста. Додик је мислио да је недодирљив али се ипак преварио.

 5. On i njegova partija treba da odgovaraju za mirnodopske zločine i ekonomsko uništavanje zemlje, s predumišljajem, za naneseni duševni bol.
  Tražiti odštetu!
  Zabraniti rad stranke kao zločinačke organizacije
  Oduzeti imovinu i njima i njihovim porodicama.
  Vratiti smrtnu kaznu, ako ima Amerika, zašto ne i mi.da ne bismo doživotno hranili strvinere, liječili ih, čuvali…. da ne bismo imali troškova oko strvinara…

 6. Приједор,

  Прочитај још једном ову Симићеву реченицу:

  “Тешко ће се доцније растумачити дјеци да су тај Хи-Рашо, и његови господари међеда, више водили рачуна како да финансијски обезбједе праунуке и смање утицај (за њихов укус спартанске) ВРС, макар и по цијену помјерања фронта; него што су правили планове о уједињењу васколиког Српства.“

  па се изјасни би ли требало забранити и ову организацију, нећу рећи злочиначку?

 7. Krivi su što su 92. stali ispred srpskog naroda da se ne ponove Jasenovac, Motike, Šargovac, Šušnjari, Kozara, , Grmrč, …, što je stvorena Republika Srpska na krvi naše braće, sinova, očeva, komšija, prijatelja, saboraca … i mirno gledali godinama kako je namjerno uništava ekonomski, moralno, demografski zločinačka organizacija esenesde , a da nisu ni prstom mrdnuli da zaštite i narod i republiku.
  Naravno, najveći motiv takvog odnosa je materijalni interes i sramotno visoke plate dok se većina naroda bukvalno bori za biološki opstanak.
  Opozicija spava medjedji san samo pred izbora izadje iz brloga i progunja koju.

  Ipak idejni tvorac satiranja i zatiranja Srpske , zna se ko, i zločin ne smije da ostane bez adekvatne kazne.
  Težak zločin, teška i kazna.
  Uništiti totalno zemlju ekonomski, samim tim i biološki je zločin za koji je i najteža kazna preslaba.

 8. Нисам упућена због чега су тачно протести, али у сваком случају подршка борцима. Да су задовољни животом једноставно не би ни излазили на улицу. B-)

 9. Ако неко покушава да подведе ово садашње стање пљачке и криминала од стране Додика и његове банде, са неким ратним руководством, грдно се вара и грдно покушава да нас обмане у корист овог режима. Ако су нешто они узимали узимали су од бивше нам заједничке државе, коју су сви на све стране распарчавали. Ови садашњи Додикови лопови, не краду заједничку творевину, него ову нашу муку што смо сачували у РС. То је огромна разлика. Далеко су подлији и гори ови пљачкаши само наше касе.

 10. Dodik doveo sve hrvatske firme u RS, preplavili sve zivo, dila redom sa Covicem i hdzom, pripadnici HVo i ABIh upravljaju gradksim odbornima, informativnim emisijma..sta je sledece crveni?

 11. “изношењем низа неистина покушао да омете грађане Републике Српске да изађу на мирно окупљање у складу са законом и тиме починио кривично дјело.”

  Ја сам покушао да изношењем истине ометем мирна окупљања. Да ли сам починио кривично дјело

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *