Бојић: За пољопривреднике се мора обезбједити кредитна гаранција

Кандидат СДС-а за градоначелника Приједора Борислав Бојић изјавио је данас да се домаћинствима која живе искључиво од пољопривреде мора омогућити да им се покретна имовина рачуна као кредитна гаранција. "За развој пољопривредног домаћинства неопходно је да се сточни фонд рачуна као гаранција за добијање кредита", рекао је Бојић након посјете пољопривреднику Милинку Карлици у селу […]

петак, септембар 14, 2012 / 18:42

Кандидат СДС-а за градоначелника Приједора Борислав Бојић изјавио је данас да се домаћинствима која живе искључиво од пољопривреде мора омогућити да им се покретна имовина рачуна као кредитна гаранција.

"За развој пољопривредног домаћинства неопходно је да се сточни фонд рачуна као гаранција за добијање кредита", рекао је Бојић након посјете пољопривреднику Милинку Карлици у селу Марини, који има једанаесточлану породицу.

Он је најавио да ће СДС инсистирати и на измјени постојећег правилника за додјелу помоћи пољопривредницима у општини Приједор, будући да буџет предвиђен за те сврхе из године у годину остаје неутрошен, што, према његовим ријечима, значи да критеријуми нису добро дефинисани.

Бојић је истакао да је задатак локалне власти да изнађе начин да се домаћинствима, која желе обрађивати земљу, а немају је довољно, на кориштење додијели земљиште оних који га имају, а не обрађују.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *