Блокирани сви рачуни ДС-а

Сви рачуни Демократске странке (ДС) у свим банкама у Србији су блокирани због неизмиреног кредита код Развојне банке Војводине (РБВ), која је покренула поступак принудне наплате 335,4 милиона динара (око 5,9 милиона КМ), сазнаје лист „Данас“. Како наводи тај лист, у допису секретарке Демократске странке Тамаре Трипић члановима Главног и Покрајинског одбора, окружним, градским и […]

среда, март 6, 2013 / 10:49

Сви рачуни Демократске странке (ДС) у свим банкама у Србији су блокирани због неизмиреног кредита код Развојне банке Војводине (РБВ), која је покренула поступак принудне наплате 335,4 милиона динара (око 5,9 милиона КМ), сазнаје лист „Данас“.

Како наводи тај лист, у допису секретарке Демократске странке Тамаре Трипић члановима Главног и Покрајинског одбора, окружним, градским и општинским одборима странке, наводи се да су рачуни у блокади од 4. марта.

"Рачуни су блокирани јер је ДС за потребе кампање пред прошлогодишње мајске изборе подигла кредит код РБВ, а у предвиђеном року није понудила средства обезбјеђења, те је банка покренула поступак принудне наплате", наводи се у допису.

Та блокада подразумијева да ће РБВ скидати сва средства са свих рачуна ДС-а док не измири дуговања која износе 335 милиона и 390.000 динара.

"Да бисмо измирили овај дуг, ДС мора да пружи гаранције, односно финансијска обезбјеђења, како би нам био омогућен репрограм кредита на 36 мјесеци и скинута блокада са свих рачуна. Молимо вас да разумијете ситуацију у којој се од данас ДС налази и да не предвиђате и не правите било какве трошкове, јер ћемо таквим пословањем прекршити Закон", наводи се у допису Трипићеве.

Портпаролка ДС-а Александра Јерков потврдила је за "Данас" да је дошло до блокаде, али и изразила наду да се ради о "процедуралном застоју" који ће бити отклоњен у најскорије вријеме.0 КОМЕНТАРА

  1. Inovacije tipa razvojna banka kreditira političku kampanju su svuda u svijetu kriminal i strogo zabranjene, a još kada se tome doda da je kredit u cjelosti neobezbijeđen, nema se više šta reći. No, potprecjednik u njiha veli da je sve to maslo ministarstva finansija koje im duguje pare.:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *