Блокирана Шмитранова имовина

Бањалучки Основни суд издао је рјешење о пљенидби имовине у случају бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Бањалука Милоша Шмитрана, изјавио је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић. “На основу поднесеног извјештаја јединице за финансијске истраге МУП-а Српске блокирана је имовина Милоша Шмитрана у вриједности пола милиона КМ”, рекао је Јовичић новинарима […]

уторак, март 19, 2013 / 13:53

Бањалучки Основни суд издао је рјешење о пљенидби имовине у случају бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Бањалука Милоша Шмитрана, изјавио је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић.

“На основу поднесеног извјештаја јединице за финансијске истраге МУП-а Српске блокирана је имовина Милоша Шмитрана у вриједности пола милиона КМ”, рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци.

Јовичић је истакао да је на рачунима Шмитрановог сина пронађено око 100.000 КМ, а на личном рачуну Милоша Шмитрана 25.000 евра.

Министар унутрашњих послова Српске прецизирао је да је овим рјешењем бањалучког Основног суда донесена одлука да буду заплијењене три куће, три стана у Бањалуци, један гаражни простор, викенд-кућа на подручју Бањалуке и неколико путничких аутомобила.

Припадници ЦЈБ Бањалука, послије двомјесечне истраге, ухапсили су 13. марта ове године бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Административне службе града Милоша Шмитрана.

Полиција је Шмитрана саслушала 20. фебруара у вези са начином стицања некретнина, првенствено осам станова, у вријеме његовог дванаестогодишњег мандата на тој функцији, те злоупотребу положаја.

Министар унутрашњих послова Републике Српске рекао је да се на поручју Херцеговине проводи акција Управе криминалистичке полиције и ЦЈБ Требиње међународног карактера.

“У овом тренутку не могу дати детаљне информације о овој акцији , јер се проводи криминалистичка обрада о чему ће јавност бити благовремено информисана”, закључио је Јовичић.0 КОМЕНТАРА

 1. Та ће овај ебат…Диви га! Шмитран! После ебања нема кајања…тако треба све редом…а не само од 500 ооо, а највише их је до 500 000..Треба увести нулту стопу, па кад неко вози А8, а на бироу за запошљавање, да се пита одакле му? Тако треба и на горе!

 2. Кладима се на кркана 10:1 да ће да фасује. И треба.
  Систем, односно власт, односно Додик мора да примјерено казни овог јазавца из најмање два до три разлога.
  Прво јер је јазо безобразан и бахати се, а тако се у очима јавности гади цијела пирамида у ово доба немаштине када су живци при крају.
  Друго, да се дисциплинују остали јазавци да кад крену по њиви да штетују, не праве толику буку и притегну мало апетит.
  Треће, требало би се узети као отежавајућа околност то што је овај наречени јазавац облатио нарочито осјетљиво радно мјесто и нарочито осјетљиву популацију ове државе а то су борци и удовице бораца. Има да плати!
  Четврто, је…га вријеме је да се мало пусти „зла крв“ што би рекао Меша; ако власт мисли да остане власт, мора мало и да се пореже. Па макар и по гузици каква је овај Шмит.

 3. Тешан Подруговић, 19.03.2013. 15:07:47

  Систем не постоји. Шмитран је при дну пирамиде, а Додик на врху. И није довољно да рјешава проблеме чистачица у УКЦ-у, штрајкача глађу у парку МС, штрајка радника, гријања у Бањој Луци, већ сада треба и да „казни овог јазавца“. Исти тај Додик је много бахатији од Шмитрана.

  Када видим неке министре и високе функционере владајућих странака иза решетака, тек то ће бити опомена другим „јазавцима“ да не штетују и притегну апетит.

  Властодршцима је најбоље да убаце Шмита у арену с лавовима да се сиротиња забави. Било би занимљиво да се испита колико станова и имовине имају други службеници ГУ и да се уведе одговорност за негативно пословање свугдје. Задужити град за 220 милиона КМ и од тога функционисати није никаква мудрост. Знају ли они ишта створити? Или мисле да су Богом дани да дијеле просјечне плате од 1400 КМ? Хоће ли одговарати онај ко је Шмитрану дао стан од Града и поред чињенице да је овај већ имао 2-3 стана?

  И ПОРЕД СВЕГА, МИСЛИМ ДА СЕ РАДИ О ЗАВИСТИ, ПА МОЖДА И О СТРАХУ ДА ИМ ОВАЈ МОЖДА ДИРКА ЖЕНЕ. ЧОВЈЕК МОЖЕ ПО ТРИ ДНЕВНО, А НЕКИ ИМАЈУ СЕКС МОЖДА ЈЕДНОМ МЈЕСЕЧНО, ШТО СТВАРА КОМПЛЕКС ИНФЕРИОРНОСТИ.

 4. Систем постоји. Он не постоји само из визуре оних који нису у њему а жарко би да се „усистеме“…

  „И ПОРЕД СВЕГА, МИСЛИМ ДА СЕ РАДИ О ЗАВИСТИ, ПА МОЖДА И О СТРАХУ ДА…“ можда никад и нећу заронити у СВОј систем.

 5. Тешан Подруговић, 19.03.2013. 16:22:53

  Moжда постоји мафијашки систем, али организован државни сигурно не. Чак ни ово што се дешава у Србији не представља потпуну изградњу система, јер много тога зависи од једног човјека и елиминацијом дотичног се руши систем.

  Не знам да ли цијените људе по себи, па тврдите то што тврдите, али ја нисам скоројевић и немам никакве потребе да се „усистемим“. Имам жељу да се овдје изгради државни систем и здраво друштво, али немам амбиције да зајашем неку државну функцију (требали бисмо користити термин ДУЖНОСТ) и отимам од сиротиње, у то будите сигурни.

 6. Ман’те ме се драговићу, није мени до јакобинске демагогије. Ако ичега имамо напретек и у неограниченој резерви, то су млади јакобинци који ће из темеља, потпуно и једном заувијек промијенити „трули систем“ и донијети правду и благостање. На „мајке ми“! А за себе неће ништа него: „ако ме се сете, сете…За Дан безбедности…“

  Наслушао сам се и нагледао таквих. Кад га питаш шта је смислио, направио, изнио на тржиште и продао (па макар и папирнати „пројекат“), неће да каже. Да не прода фору шабану… Ако је студент, колики му је просјек, је ли аплицирао истраживачким радом резултатом на такмичењима за неки од престижних страних универзитета? Опет ништа.
  Да ли је руководио неком фирмом или макар занатском радњом, како су о њему имали мишљење радници итд…
  Одговор је углавном и у максимуму: Предсједник кућног савјета или партијски активиста у МЗ-у.
  Уосталом, причекаћемо на сљедећи реизбор градоначелника, па кад изаберемо доктора видјећемо да ли вам је доста један
  трособан или ћете му догодине рећи: „Дај ми и онај стан што ти га користи љубавница или те друкам код госпође!“
  А ово: …“Не знам да ли цијените људе по себи,“ вам је килав маневар дистракције.
  Ријеч је о вама, ви сте тај који се стално овде нуди за извођење радова на систему.

 7. Smitran je porijesio sto je ukrao „samo“ 500 hiljada KM. Marao je pasti jer u ovom „sistemu“ tek kad ukrades preko milion postajes zasticen od progona i postajes kadar koji je pozeljan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *