Блатер тражи оштрију казну за Србију

Предсједник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер изјавио је данас да планира да разговара са првим човјеком Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишелом Платинијем о оштријим казнама за Србију због инцидената у Крушевцу. „Расизму и дискриминацији није мјесто у фудбалу, и постоји нулта толеранција према томе. У петак сам сазнао одлуку о казнама за Србију и […]

субота, децембар 15, 2012 / 20:08

Предсједник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер изјавио је данас да планира да разговара са првим човјеком Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишелом Платинијем о оштријим казнама за Србију због инцидената у Крушевцу.

„Расизму и дискриминацији није мјесто у фудбалу, и постоји нулта толеранција према томе. У петак сам сазнао одлуку о казнама за Србију и сигуран сам да ћемо се обратити УЕФА, пошто расизам и дискриминација захтјевају оштре казне. Разговараћу са Платинијем, али не знам да ли он има икакав утицај на Дисциплинску комисију”, рекао је Блатер, а пренијела аганција Ројтерс.

УЕФА је у четвртак казнила младу селекцију Србије играњем једне квалификационе утакмице на домаћем терену пред празним трибинама, а Фудбалски савез Србије са 80.000 евра због инцидената на мечу са Енглеском у Крушевцу.

Поред тога суспензије су зарадили играчи Горан Чаушић (четири меча), Огњен Мудрински и Филип Малбашић (по три меча), Никола Нинковић (два меча). По двије године суспензије добили су тренери Предраг Катић и Андреја Милутиновић.

Млада репрезентација Србије у октобру није успјела да се пласира на Европско првенство, пошто је у реваншу изгубила од Енглеске са 1:0, а крајем меча дошло је до сукоба играча и појединих чланова стручних штабова двије селекције.

Црвени картон у екипи Енглеске зарадио је Дени Роуз, а код Србије Слободан Медојевић.

Роуз је после меча рекао да су га навијачи у Крушевцу вријеђали на расној основи и да је два пута погођен каменом.

Представници енглеског савеза, а касније и политичари предвођени премијером Дејвидом Камероном, затражили су оштре казне за српски савез и репрезентацију.

ФШ је спровео интерну истрагу после које је са годином неиграња у националном тиму, „најратоборније” Николу Нинковића и Огњена Мудринског, док су тренери Срђан Максимовић и Андреја Милутиновић добили двогодишњу забрану рада.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *