Бик Зећевац побједник грмечке кориде

Бик Зећавац, чији је власник Радомир Шкрбић из Мркоњић Града, побједник 240. „Грмечке кориде“, која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке. На традиционалној крајишкој борби бикова, рогове је укрстило 10 бикова тешких од 850 до 1.100 килограма. Коридом су доминирали бикови чији су власници из Поткозарја, Подгрмеча, али и осталих крајева БиХ. […]

понедељак, август 6, 2012 / 10:09

Бик Зећавац, чији је власник Радомир Шкрбић из Мркоњић Града, побједник 240. „Грмечке кориде“, која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке.

На традиционалној крајишкој борби бикова, рогове је укрстило 10 бикова тешких од 850 до 1.100 килограма. Коридом су доминирали бикови чији су власници из Поткозарја, Подгрмеча, али и осталих крајева БиХ.

Бик Зећавац је, као и прошле године, у финалној борби савладао бика Шароњу, чији је власник Вељко Томић, такође из Мркоњић Града. Трећепласирани је био бик Зекоња, чији је власник Вујо Сладојевић са Мањаче.

Члан Организационог одбора ове манифестације Милан Поповић рекао је да је седам од 10 бикова било из Мркоњић Града. "Ове године имали смо квалитетне бикове и борбе су биле квалитетне, мада је било и оних који су борилиште напуштали без борбе, највише због неискуства, а мање због недостатка храбости", истакао је Поповић.

Начелница општине Оштра Лука Дрена Куриџа нагласила је да су борбе бикова традиција коју треба чувати и преносити будућим нараштајима. Она је оцијенила да "Грмечка корида" има потенцијал да постане права туристичка атракција. Ова манифестација прије посљедњег рата одржавана је на Међеђем брду у Санском Мосту. Егзодусом српског становништва на подручје Оштре Луке и корида је 1996. године пресељена на Поповића брдо.0 КОМЕНТАРА

 1. Овим папцима са тзв ртрс је шеснаест пута било паметније, а и приличније, обзиром на кадар, да су имали пренос овог сточног перформанса, како због учесника, тако и због публике, него што се бламирају с олимпијадом.
  Кад видим оволики број посјетилаца овог симбола крајишког културног стваралаштва, убијеђен сам да се СНСД не мора бринути за опстанак…..мало још убаце коју килу крметине, који литар жабокречине, Предсједник се лати микрофона….и народ се упиша од среће.

 2. Odbornik krao drvnu građu

  Policija je pokrenula istragu protiv nezavisnog odbornika u Skupštini opštine Sokolac Zorana Borovčanina (49) zbog sumnje da je počinio krivično delo šumska krađa, saznaje Press RS.

  Kako je rečeno u CJB Istočno Sarajevo, istraga je pokrenuta kada je policija u pilani u selu Margetići kod Sokoca pronašla kamion sa 60 trupaca nepoznatog porekla. Načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević kaže da je policija trupce privremeno oduzela i predala Šumskom gazdinstvu „Sokolac“.
  – Policijski službenici su pronašli kamion pun drvne građe, bez potrebne dokumentacije. Kamion je dovezen pred jednu pilanu u selu Margetići, a na trupcima nije bilo potrebnih pečata, pa se pretpostavlja da su nelegalno posečeni. Operativnim radom na terenu utvrđeno je da je trupce u pilanu dovezao Z. B. O tom slučaju obavešteno je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, koje je naložilo da se sprovede istraga zbog sumnje da je počinjena šumska krađa – rekao je Vasiljević, ne želeći da otkriva identitet osumnjičenog.

  Borovčanin je kandidat DNS-a za odbornika u SO Sokolac na oktobarskim izborima

  HEHEHE, DNS. STAVITI GA U KORIDU.LOPOVCINA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *