Беванда: Без кредита ММФ смо у безизлазној ситуацији

Ентитети, кантони и општине наћи ће се у безизлазној ситуацији ако ММФ не одобри БиХ нови кредитни аранжман, тврди предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда. Он је подсјетио да ће одбор ММФ-а засиједати 24. септембра, а да је 7. септембар рок властима у БиХ да донесу ребаланс буџета. "То је структурална одредница и ребаланс мора […]

петак, август 31, 2012 / 09:09

Ентитети, кантони и општине наћи ће се у безизлазној ситуацији ако ММФ не одобри БиХ нови кредитни аранжман, тврди предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.

Он је подсјетио да ће одбор ММФ-а засиједати 24. септембра, а да је 7. септембар рок властима у БиХ да донесу ребаланс буџета.

"То је структурална одредница и ребаланс мора да буде донесен, јер без тог услова нема новца. Ентитети су се обавезали да ће до овог рока у парламенту усвојити ребалансе, који су већ донесени у владама", рекао је Беванда за данашњи "Дневни аваз".

Када је ријеч о провођењу одлуке Европског суда за људска права у случају "Сејдић и Финци", Беванда сматра да је слањем у парламентарну процедуру приједлога амандмана на Устав БиХ избјегнута "тотална блокада".

"Сада треба сјести, разговарати и доћи до рјешења", истакао је Беванда.

Говорећи о односима са Хрватском, Србијом и Црном Гором, Беванда је истакао да БиХ треба отворено разговарати о свему.

"Мора се појачати билатерала, морају ресорни министри сједати, а онда и међуресорно у ширим круговима разговарати. Треба схватити да треба ријешити граничне прелазе. Нема разлога да се то не рјешава. Никад не подржавам политику која нема аргумената. Истовремено, струка мора бити лишена политике", закључио је Беванда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *