Београд: Полиција притворила три лица због ширења панике!

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за троје осумњичених да су преко друштвених мрежа на Интернету ширили панику у вријеме ванредне ситуације објављивањем лажних података о броју настрадалих у поплавама. Осумњичени се терете за кривично дјело “ширење панике и нереда” у покушају за које је запријећена казна од шест мјесеци до […]

четвртак, мај 29, 2014 / 10:46

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за троје осумњичених да су преко друштвених мрежа на Интернету ширили панику у вријеме ванредне ситуације објављивањем лажних података о броју настрадалих у поплавама.

Осумњичени се терете за кривично дјело “ширење панике и нереда” у покушају за које је запријећена казна од шест мјесеци до пет година затвора, изјавио је данас Тањугу тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић.

Он је прецизирао да је притвор одређен за И.М, К.М. И Т.П, против којих је београдска полиција поднијела кривичну пријаву 20. маја, а два дана касније судија за претходни поступак одредио притвор.

Стаменковић је напоменуо да се тужилаштво налази у завршној фази истражног поступка и да ће ускотро бити донијета тужилачка одлука о даљем поступању.

Начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је јуче да су против три особе поднијете кривичне пријаве због “ширења панике” јер су преко друштвених мрежа објављивале лажне податке о броју настрадалих у поплавама.

Милић је у Скупштини града Београда рекао да су кривичне пријаве поднијете против људи које су наводили да је у Обреновцу страдало више стотина житеља што, како је рекао, није тачно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *