Белгија: Сајентолози су криминална организација

Белгијско тужилаштво затражило је да Сајентолошка црква буде проглашена за криминалну организацију. Затражено је да вође ове секте буду оптужени за изнуду, превару, кршење закона о приватности и нелегално бављење медицином. Белгијски дневник "Де тијд" пише да су судски позиви послати на адресе чланова Сајентолошке цркве. Оптужбе против Сајентолошке цркве произашле су из уговора о […]

субота, децембар 29, 2012 / 16:19

Белгијско тужилаштво затражило је да Сајентолошка црква буде проглашена за криминалну организацију. Затражено је да вође ове секте буду оптужени за изнуду, превару, кршење закона о приватности и нелегално бављење медицином.

Белгијски дневник "Де тијд" пише да су судски позиви послати на адресе чланова Сајентолошке цркве.

Оптужбе против Сајентолошке цркве произашле су из уговора о раду састављених ради ангажовања волонтера и чланова, чиме су наводно прекршени белгијски закони о запошљавању.

У Белгији и у још неколико земаља сајентологија није призната као религија.

Током 2008. године, белгијска служба запошљавања пожалила се на одређени број уговора у раду због чега је покренута истрага.

Судија је наредио претресе локација у власништву Сајентолошке цркве на којима је полиција заплијенила велики број доказа да је та организација шпијунирала и изнуђивала новац од својих чланова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *