Бечки бал у Бањој Луци: Балетани домаћи

Влада Републике Српске прихватила је информацију о планираном одржавању Бечког бала у Бањој Луци у првој половини наредне године. Министарство просвјете и културе задужено је да упути званично писмо подршке организатору о почасном покровитељству бала Владе Републике Српске. Бања Лука би тако први пут била домаћин традиционалног Бечког бала, чиме би се дао значајан подстицај […]

петак, децембар 21, 2012 / 18:25

Влада Републике Српске прихватила је информацију о планираном одржавању Бечког бала у Бањој Луци у првој половини наредне године.

Министарство просвјете и културе задужено је да упути званично писмо подршке организатору о почасном покровитељству бала Владе Републике Српске.

Бања Лука би тако први пут била домаћин традиционалног Бечког бала, чиме би се дао значајан подстицај јачању културне сарадње и пријатељских веза између Српске и Аустрије.

Овај догађај би свакако имао велики значај за културни живот града, наводи се у саопштењу Бироа Владе за односе с јавношћу.

Бечки бал представља једно од препознатљивих културних обиљежја града Беча. Одржава се у више градова широм свијета, међу којима су Берлин, Њујорк, Москва, Праг, Атина и Милано.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово мора да је масло Мише Петрића, традиционално опредијељеног за бечке балове и великог стручњака за валцер.

 2. „Сељо“, јуче сиш’о у БЛ, а већ данас хоће бечки двор.Никад „Моравац“ није научио, а хоће бечки валцер.
  Јуче на лигурама и сличугама, а већ данас по аустријским ски-центрима…јуче јео сланину и бијели лук, а већ данас хоће јастоге и бечке шницле…где је напојница 50центи, он даје 5еура, где 5 он 50…
  И све би вам ја то одобрио, јер хумора је заиста потребно, али кад би тај ваш БЕЧКИ СЕКС могло некако о СВОМ ТРОШКУ.

  Јадан незна да у њиховим очима је само дворска луда и ни макац више и даље.

 3. „Вид`ла жаба да се коњ поткује, па и она дигла ногу“ – каже наш мудри народ!

  Како је добро што је наша властела одлучила да учи од дјеце! Зато су они своју послали на „велике школе“ да се школају у јеропи, оближњим Бечевима, Миланима, Лондрама и ко зна гдје, па им дјеца рекла да тамо плешу на паркету, а не под шатром да цупкају.

  А и Јавна српска кућа, РТРС, сваке године на програму приказује снимак Бечког новогодишњег бала, па, ко` вели, зашто и ми ТО небисмо имали у својој авлији. Зна то западњачки орјентисан министар културе, као и наша комплетна Влада са преЦједником на челу, па и они су „света обишли“!

  Само ми нешто није јасно – зашто „државне“ и друге свечаности које наша властела организује у Бањалуци, редовно личе (да извинете) на педер-бал, јер редовно нигдје ни од корова нема ни једне дотеране супруге уважаних мужева на власти, само црна одјела и кравате, само ријетко покоја „лептир машна“.

 4. Опет браво за наслов. Ма, волим ја ту нашу српску традицију промовисања вриједности културе других народа.

 5. A, bal da otvori, ko li drugi, no oooon! Onako istimaren, bečki obučen , pa kad se fati mikrofona: ooo, ne, ne, nee dolazi,ne dolazi u moooooj saaaaan….
  Majko moja, ima li iko da zapiše ove naše tragikomične živote? Nušiću, Kočiću, Andriću, Lazareviću, Glavo šećera, … vidite li vi naš čemer?

 6. Твитер јавља да радојичић и радмановић истовремено организују ХУМАНИТАРНИ бал на који додик са женом неће доћи, а шпирић још није потврдио долазак!

 7. Udruženje Veterani Republike Srpske, osnovano u Zvorniku, ovih dana pokrenulo je inicijativu za formiranje gradskog odbora u Banjoj Luci.
  Duško Vukotić

  Udruženje okuplja ratne veterane i članove njihovih porodica koji su spremni da se bore za očuvanje zakonski stečenih prava, za njihovo dosljedno sprovođenje, te povećanje obima prava, posebno u dijelu prioriteta u zapošljavanju.
  Svi borci koji žele da postanu članovi Veterana treba da se jave na mejl ikartrade2@teol.net kako bi se mogli dogovoriti oko organizacije sastanka i formiranja gradskoga odbora Banjalučke regije.
  Predsjednik Udruženja je bivši major Vojske Republike Srpske Duško Vukotić iz Zvornika, a predsjednik Skupštine Udruženja bivši vojnik VRS Jovan Mihić iz Ljubinja, dok je predsjednik Nadzornog odbora Udruženja bivši general Dragan Josipović iz Banjaluke.

  Pozivamo sve veterane,ratne vojne invalide i porodice palih boraca,koji žele da nam se pridruže u formiranju gradskoga odbora SRPSKIH RATNIH VETERANA grada Banja Luka i šire regije RS da nam se jave i da se zajednički izborimo za svoja prava koja nam pripadaju kao najzaslužnijima za stvaranje Republike Srpske.

 8. jabuka, 31.12.2012. 02:34:13 [62360]
  Твитер јавља да радојичић и радмановић истовремено организују ХУМАНИТАРНИ бал на који додик са женом неће доћи, а шпирић још није потврдио долазак!

  Шпирић је од њих најприпремљенији за бал…не мора да глуми кораке!:-o Какви плесачи такав и бал!

 9. „Tako je, pokazimo da smo gospoda!“

  А лудости нико ти још није измјерио дубину! А, какав код нас све свијет живи па то је за плакати… Боље би било да не руше у Бања Луци ону бараку гдје живи слијеп човјек са пацовима, ако већ хоће да се покажу хуманим што је одлика праве господе.

  Када су једном у неком давном стољећу осудили једног правог господина енглеског лорда на смрт вјешањем он је и у тим трнутцима показао духовитост, и показао да је заиста господин; када га је џелат упитао да ли жели повез за очи прије смакнућа, лорд га је погледао са жаљењем уз последње ријечи; „Жао ми је што немам нешто ситниша у џепу да удијелим овом јадном човјеку!“

 10. Karabaja, 26.12.2012. 14:47:13
  To se kaze “Stikla Becka a noga Grmecka“
  Licka se vec rimuje sa necim drugim ali o tom cemo drugom prilikomB-)

  Jevropa ne(J)ma alternativu….x-(
  Ma cim se rijesimo BH i Jevropske price,svi ce oni u satru…ali ne u onu sa Cecom,nego cirskusku…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *