Бања Лука: Топлана пуни топловодну мрежу 17. септембра

„Топлана“ Бањалука почиње са пуњењем топловодне мреже у понедјељак, 17. септембра, док ће 24. септембра почети са пуњењем топловодне мреже и кућних инсталација, потврђено је Срни у овом предузећу. "Захваљујући средствима која је обезбиједио град Бањалука, мазут пристиже у континуитету и на залихама тренутно имамо око 6.500 тона мазута, а биће набављено још 4.500 тона, […]

петак, септембар 14, 2012 / 10:24

„Топлана“ Бањалука почиње са пуњењем топловодне мреже у понедјељак, 17. септембра, док ће 24. септембра почети са пуњењем топловодне мреже и кућних инсталација, потврђено је Срни у овом предузећу.

"Захваљујући средствима која је обезбиједио град Бањалука, мазут пристиже у континуитету и на залихама тренутно имамо око 6.500 тона мазута, а биће набављено још 4.500 тона, што значи да ће ‘Топлана’ са пуним резервоарима кренути у сезону гријања", рекла је Срни портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић.

Она је истакла да ће за предстојећу сезону, која почиње 15. октобра, "Топлана" Бањалука бити спремна већ 1. октобра.

Мијатовићева је рекла да се у завршној фази налази провођење редовног годишњег ремонта свих сегмената топлификационог система, производних капацитета, топлотних подстаница и цјелокупне дистрибутивне мреже у граду.

Према њеним ријечима, цијена гријања остаће непромијењена у односу на претходну сезону.

"За потрошаче код којих се топлотна енергија обрачунава по квадратном метру и даље износи 1,65 КМ по квадрату. Корисници услуге који имају уграђен калориметар, односно код којих се обрачун врши по мегават-часу, плаћаће 133,82 КМ по мегават-часу, док пословни потрошачи код којих се цијена обрачунава по мегават-часу плаћају 199,64 КМ", истакла је Мијатовићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *