Бања Лука спремна за теретне авионе Туркиш ерлајнза

Челници Аеродрома РС требало би до краја мјесеца са представницима Туркиш ерлајнза да потпишу уговор којим ће коначно бити отворена врата да авиони натоварени расхлађеним месом полијећу из Бање Луке.

четвртак, јануар 5, 2017 / 08:20

Челници Аеродрома РС требало би до краја мјесеца са представницима Туркиш ерлајнза да потпишу уговор којим ће коначно бити отворена врата да авиони натоварени расхлађеним месом полијећу из Бање Луке.

У плану пословања “Аеродрома РС” за период од 2017. до 2019. године наведено је да ће бањолучки аеродром након изградње карго складишта и набавке неопходне опреме у 2017. години преузети комплетне потребе за теретним саобраћајем у региону.

– Уговор са “Туркиш ерлајнзом” у вези са опслуживањем њихових карго ваздухоплова планирамо закључити у јануару ове године – наведено је у том документу.

Директор “Аердорома РС” Мирослав Јањић нада се да би до краја мјесеца могло доћи до потписивања уговора истичући да су преговори са “Туркиш ерлајнзом” интензивирани од средине прошле године.

– Турска авио-компанија укључила се активно у преговоре, а ми смо били један од првенаца у овом послу. Када ће почети транспорт меса са бањалучког аеродрома не зависи само од нас и од авио-компаније већ од спремности клијената са једне и друге стране, односно од произвођача меса у БиХ и купаца у Турској те од комплетног привредног аранжмана који прати тај посао – казао је Јањић.

Потписивање уговора са највећом турском и једном од водећих свјетских авио-компанија, истиче Јањић, много би значило за развој пословања бањолучког аеродрома и његову будућност.

– Овај посао би нам значио због позитивних ефеката који су посебно значајни у периоду када смо на прагу великих инвестиција – рекао је Јањић.

“Аеродроми РС” су се у септембру прошле године задужили седам милиона марака код Инвестиционо-развојне банке РС како би било реализовано више инвестиција укључујући и објекат за потребе развоја карго саобраћаја површине 1.350 квадратних метара. Све инвестиције требало би да буду завршене у другој половине ове године.

Лет за Београд

“Аеродроми РС” у 2017. години планирају да интензивирају активности на успостављању дневног лета на линији Београд – Бања Лука.

– Уколико “Ер Србија” не донесе одлуку о увођењу дневног саобраћаја, а укупни број путника буде стагнирао или опадао, започеће контакте са неколико авио-компанија којима је наше тржиште интересантно. Такође, планирамо да у 2017. години у школски центар београдског аеродрома “Никола Тесла” пошаљемо на обуку одређени број наших радника – наведено је у документу “Аеродрома РС”.  

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *