Бања Лука: Машински инжињер патентирао гранате за гашење пожара

Инжењер машинства из Бањалуке Миливоје Абаџић патентирао је гранате напуњене угљен-моноксидом за гашење пожара на неприступачном терену. Абаџић је Срни рекао да је ријеч о једноставном рјешењу и најавио да ће патент представити Министарству науке и технологије Републике Српске. Према његовим ријечима, артиљеријско оружје производи се за уништавање непријатељске живе силе и објекта, а нико […]

четвртак, август 30, 2012 / 13:13

Инжењер машинства из Бањалуке Миливоје Абаџић патентирао је гранате напуњене угљен-моноксидом за гашење пожара на неприступачном терену.

Абаџић је Срни рекао да је ријеч о једноставном рјешењу и најавио да ће патент представити Министарству науке и технологије Републике Српске.

Према његовим ријечима, артиљеријско оружје производи се за уништавање непријатељске живе силе и објекта, а нико се није досјетио да се гранате могу користити за гашење пожара на неприступачном терену.

"На нашим просторима имамо средства, материјал и људе који би се могли укључити у производњу граната за гашење пожара", каже Абаџић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *