Бања Лука: Драшко Бојанић пријавио полицијског инспектора због насиља

Драшко Бојанић из Бањалуке пријавио је Окружном тужилаштву инспектора Александар Трнинића, тврдећи да га је тукао више од сат времена у локалу “Регина” без повода и да је током батинања частио госте локала. Бојанићева пријава јуче је достављена и Јединици за професионалне стандарде МУП-а РС. Мирна Шоја, портпарол МУП-а РС, потврдила је да је пријава […]

уторак, август 21, 2012 / 13:46

Драшко Бојанић из Бањалуке пријавио је Окружном тужилаштву инспектора Александар Трнинића, тврдећи да га је тукао више од сат времена у локалу “Регина” без повода и да је током батинања частио госте локала.

Бојанићева пријава јуче је достављена и Јединици за професионалне стандарде МУП-а РС.

Мирна Шоја, портпарол МУП-а РС, потврдила је да је пријава против Трнинића запримљена у МУП-у, те да ће у наредном периоду бити спроведена детаљна истрага у овом случају.

“Пријава је достављена Јединици за професионалне стандарде МУП-а РС, која ће испитати све околности које су наведене у њој”, навела је Шоја.

У пријави која је достављена МУП-у РС наведено је да се случај догодио 7. августа ове године иза поноћи у локалу “Регина” у бањалучком насељу Старчевица и то пред многобројним очевицима.

Према незваничним информацијама, очевици су у међувремену полицији испричали да нису видјели ништа необично, а Бојанић истиче да их схвата јер се боје Трнинића.

Бојанић је за “Независне” испричао да је те вечери у локал, који се налази недалеко од његове куће, дошао на пиће, те да није ни слутио да ће иначе мирно вече завршити понижавајућим батинањем од стране човјека којег познаје одраније.

“Неколико тренутака прије напада Трнинић и ја смо причали нормално, затим су услиједиле вербалне провокације на рачун мог брата, који је убијен 2004. године. Трнинић је затим отишао у WЦ и када се вратио ударио ме по леђима”, присјетио се Бојанић.

Додаје како га је Трнинић убрзо изударао шакама и ногама по цијелом тијелу.

“Нисам пружао отпор јер знам ко је Трнинић, а и мислио сам да ће то трајати неколико секунди. Но умјесто да престане, Трнинић ме ухватио руком око врата и одвукао до свог аута, који је био паркиран испред локала, и рекао да ће ме убити. Убрзо ме убо нечим металним у око, а затим поново вратио у локал и бацио на једну фотељу. Наставио ме ударати, а док ме тукао наручивао је пиће осталим гостима у локалу и говорио: ‘Ја сам сила, ја тучем сваки дан у полицији’”, присјетио се Бојанић.

Бојанић је након свега успио побјећи из кафане.

Обратио се за помоћ полицијској патроли која је пролазила у близини, но умјесто помоћи, поново је, како каже, морао спасавати живу главу.

“Док сам бјежао из кафане налетио сам на патролу и рекао им шта се догодило. Нису ме хтјели пустити у свој ауто, већ су ми само рекли да идем даље и пријавим то у полицијску станицу. Када су отишли од мене, видио сам да се заустављају поред локала и причају с Трнинићем. Он је затим сјео у џип и појурио према мени”, испричао је Бојанић.

Након батина, Бојанић се, како прича, сада борио да стигне до полицијске станице, с обзиром на то да је, како прича, Трнинић у неколико наврата ишао аутом према њему како би га спријечио да стигне до полиције.

“У тим тренуцима позивао ме и на мобилни и тај позив чувам у телефону као доказ”, испричао је Бојанић.

Додаје да је свјестан да му неће бити лако у овом случају, јер гости који су остали у кафани или су се разбјежали или су због страха на страни Трнинића.

“Шта год да буде, ја ћу истрајати да овај случај изгурам до краја, јер нити сам човјек који је нешто дужан полицији, нити сам неко кога могу тући када им то падне на памет”, закључио је Бојанић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *