Бандић екскомунициран из Грађанистана

Са 20 гласова за, Градско вијеће Града Сарајева данас је опозвало одлуку о именовању Милана Бандића, градоначелника Загреба, почасним грађанином Сарајева. Бандић је недавно изјавио како се нада да ће Босна и Херцеговина ускоро бити састављена од три ентитета што је изазвало жестоку реакцију бх. јавности, поготово чланова Градског вијећа Сарајева који су га прије […]

среда, март 26, 2014 / 14:41

Са 20 гласова за, Градско вијеће Града Сарајева данас је опозвало одлуку о именовању Милана Бандића, градоначелника Загреба, почасним грађанином Сарајева.

Бандић је недавно изјавио како се нада да ће Босна и Херцеговина ускоро бити састављена од три ентитета што је изазвало жестоку реакцију бх. јавности, поготово чланова Градског вијећа Сарајева који су га прије само мјесец дана именовали почасним грађанином главног града БиХ.

Расправа о Бандићу и његовим ријечима трајала је око сат времена након чега се приступило гласању. Вијећници Савеза за бољу будућност нису гласали о овој одлуци.

Градимир Гојер, замјеник предсједавајућег Градског вијећа Сарајева, пренио је вијећницима поруку Милана Бандића који је казао да ће он увијек подржавати БиХ и њене грађане без обзира на вјеру и нацију те истакао да је то мишљење почасног грађанина Сребренице.

Ова изјава је изазвала опречне ставове вијећника, а већина их је изјавила како су очекивали извињење за изјаву коју је градоначелник Загреба дао у интервјуу за Ал Џазиру, а не држање лекција.0 КОМЕНТАРА

  1. To ti je bosnjacka demokratija moj Bandicu, ne smijes ti misliti kako njima ne odgovara. Dobro si prosao, da si bio u Sarajevu u tom trenu mozda bi te i lincovali. Ovako se drzi podalje i ne prilazi.

  2. За zulkedina (какво име у пм!):
    „Vako“ пролазе они који се за(j)ебу у процјени. Мајсторе, она је подјељена давне 1992!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *