Бан Ки-Мун: Изградња јеврејских насеља ударац миру

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун упозорио је да ће, уколико Израел спроведе најновији план о ширењу јеврејских насеља на окупираној Западној обали, то бити „скоро фатални ударац” за било какву могућност постизања мира са Палестинцима. Влада Израела одобрила је изградњу 3.000 нових стамбених јединица у источном Јерусалиму и на Западној обали, у знак одговора […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 12:46

Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-мун упозорио је да ће, уколико Израел спроведе најновији план о ширењу јеврејских насеља на окупираној Западној обали, то бити „скоро фатални ударац” за било какву могућност постизања мира са Палестинцима.

Влада Израела одобрила је изградњу 3.000 нових стамбених јединица у источном Јерусалиму и на Западној обали, у знак одговора што је Палестина постала држава посматрач, нечланица, у свијетском тјелу, чему се израелска страна противила.

Тај потез Израела, генерални секретар је оцјенио као разлог за велику забринутост, наведено је у саопштењу из канцеларије Бан Ки-муна.

„Изградња таквих насеља је незаконита по међународном закону и уколико она буду саграђена, то ће значити скоро фаталан ударац за преостале шансе да се обезбједи рјешење о постојању двије независне државе”, каже се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *