Аваз се начелно договорио о куповини Побједе

Представници Побједе и Аваза постигли су у Подгорици начелан договор о купопродајном уговору, према коме би сарајевске новине ускоро требало да постану власник подгоричког дневног листа. Из Тендерске комисије за приватизацију Побједе саопштено је да је са представницима сарајевске компаније Аваз-рото прес постигнут начелни договор о основним елементима будућег уговора о купопродаји и договорен наставак […]

четвртак, август 9, 2012 / 08:11

Представници Побједе и Аваза постигли су у Подгорици начелан договор о купопродајном уговору, према коме би сарајевске новине ускоро требало да постану власник подгоричког дневног листа.

Из Тендерске комисије за приватизацију Побједе саопштено је да је са представницима сарајевске компаније Аваз-рото прес постигнут начелни договор о основним елементима будућег уговора о купопродаји и договорен наставак преговора у циљу финалног усаглашавања његових детаља.

Наредни састанак предвиђен је за средину септембра, а у међувремену је договорен рад на финализацији трансакционих докумената, наводи се у саопштењу Тендерске комисије.

На трећем тендеру за продају Побједе понуду је доставила само сарајевска компанија.

Аваз је првобитно за куповину Побједе понудио један евро, да би затим побољшао понуду нудећи 100.000 евра за готово 86 одсто државних акција у подгоричком дневном листу.

Једна од највећих медијских кућа у Босни и Херцеговини била је спремна да у санацију, дугове, заостале обавезе према запосленима и развој Побједе уложи више од 16 милиона евра.

Преговори о продаји најстаријег црногорског листа компанији Фахрудина Радончића настављени су након што је аустријска Стирија одустала од куповине сарајевске медијске куће Аваз.

Аваз намјерава да уложи 16 милиона евра у изградњу стамбено-пословне зграде која би замијенила садашњу зграду Побједе у центру Подгорице.

Побједа годинама биљежи губитке који се, према медијским наводима, процјењују на 21,5 милиона евра, што је три милиона више од вриједности компаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *