ATВ снима серију о Петру Кочићу

Играна серије епохе „Петар Кочић“ у шест наставака и ТВ филм јесте продукцијски пројекат АТВ-а и Народног позоришта Републике Српске који се ради уз подршку Владе Републике Српске и Министарства просвјете и културе. Серија о Петру Кочићу је мотивисана животом и дјелом једног од највећих писаца наших крајева који је оставио огроман траг како у […]

петак, август 24, 2012 / 12:26

Играна серије епохе „Петар Кочић“ у шест наставака и ТВ филм јесте продукцијски пројекат АТВ-а и Народног позоришта Републике Српске који се ради уз подршку Владе Републике Српске и Министарства просвјете и културе.

Серија о Петру Кочићу је мотивисана животом и дјелом једног од највећих писаца наших крајева који је оставио огроман траг како у књижевном смислу тако и неисцрпним исказивањем жеље за слободом и борби против окупатора.

О Кочићу ће се говорити као о савременику бурне историјске епохе, у тумачењу домаћих врсних глумаца, који ће бити дио велике продукцијске и ауторске екипе коју ће овај пројекат окупити (преко 150 учесника).

Серија и ТВ филм ће се радити према оригиналном сценарију Жељка Стјепановића, док је режија повјерена Младену Ђукићу.

Овај пројекат ће уједно бити изузетна промоција културе и умјетности шире регије Бањалуке, Републике Српске и Босне и Херцеговине, доприносећи ширењу позитивне слике о нама као сљедбеницима Кочићевих слободарских мисли и карактера.
Прва клапа планирана је у недјељу 26.августа 2012. у 12:30, на локацији – пут за заселак Стричићи.

Очекује се присуство високих званица из нашег јавног живота.0 КОМЕНТАРА

  1. Лијепа вијест! Међутим, мало је необично да је АТВ у игри! Може то и да „бидне“ добро уколико ће се ићи на разбијање стереотипа по коме се праве ТВ серије код нас. С друге стране, морамо се запитати шта ли је спријечило РТРС да се лати оваквог посла?! Односно, није ли Кочић велики залогај за млађану АТВ и њене расположиве ресурсе.
    по неким стварима АТВ-у капа доље! Међутим, досадашње „комендијање“ ове ТВ куће нема потребан дигнитет и прављено је за публику с нижим нивоом укуса. Изузетак је пародирање Додика и булументе око њега! Тај начин је легитиман, али не смије склизнути у импровизацију евидентну из разлога брзине реализације скечева. Дакле,да закључим, добро је да се неко сјетио Кочића о коме се код нас много говорило и говори, много се стручних и квазистручних књига писало и пише, али утисак је да се о овом генију, углавном, пише стереотипно. Покојни Гојко Бановић је инспиративно писао о Кочићу у романсираној биографији овог писца коју сам прочитао давно и не могу конкретније говорити о тој књизи, али је јасно да се о генију Петру Кочићу треба проговорити данас на нов начин, поступком који ће плијенити публику и оставити код ње дојм како су аутори импресионирани овим књижевником и зато га сада приказују. У противном, биће то неопростив промашај једне амбиције без покрића!
    Ако би то некоме нешто значило, као професор књижевности и поштовалац генијалног писца с врлетне мањаче, спреман сам на одређене своје консултантске услуге! Сам ћу их понудити АТВ-у.

  2. Žao mi je što od jedne kultne manifestacije KOČIĆEV ZBOR napraviše prelo u kojem svega ima osim onoga što je bilo i trebalo da bude. Piva,alkohola,pečenja,polugolih konobarica i sve drugo što neide u toj prilici jer se radi o istoriskom liku i djelu jednoga čovijeka. Kada ATV bude pravila emisiju ima još živih ljudi UTEMALJIVAČA KOČIĆEVOVA ZBORA pa im je to dobra prilika da od njih saznaju o liku i djelu samoga Kočića i koja je bila svrha i namjena organizovanja takve manifestacije. Pa evo im prilike da istrže malo ko je prvi pokrenuo organizaciju toga zbora?

  3. Kada se Nataša nauči ko je uopšte Petar Kočić,kada nauči da na njeno malo usko lice ona gusta plava kosurina nikako ne ide,kada nauči da joj je potrebno da izmjeni kompletan sastav svoje televizije,kada kaže Tanji Trninić da se ne dere onoliko dok čita vijesti,da to što joj je ćaća nekad bio neki k.ne znači da treba da hoda po oblacima već po zemlji,kada se Nataša nauči da joj je najveći promašaj u životu uključenje Milijane Kos u vijesti,kada joj kaže da se sa onakvom frizurom i onakvim glasom ne može pojaviti ni na lokalnom seoskom radiju,kada sportske novinare nauči kako se oblači a pogotovo uputi da ne prenose svjetsku utakmicu već da čitaju vijesti i kada shvati da joj loptica od bića Dragana Banjac ne može voditi program onda će se ona moći uhvatiti ozbiljnog projekta,ovako….neka po 4.x reprizira Kasapa,Ninčića i Dudu,jer drugo oni ne znaju. Kakav Petar Kočić i atv:-((((

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *