AТВ се пита и даје одговоре: Три нова прелетача…

Након најаве предсједника Републике о преласку нова три посланика из СЗП у супротни табор прошле су двије седмице а, како сазнајемо, већ су почела лобирања. Потврда стиже и од предсједнице Владе, али – не открива имена.

уторак, мај 17, 2016 / 00:18

Након најаве предсједника Републике о преласку нова три посланика из СЗП у супротни табор прошле су двије седмице а, како сазнајемо, већ су почела лобирања. Потврда стиже и од предсједнице Владе, али – не открива имена.

“Сад ви очекујете претпостављам да вам кажем ко су? Па постоје, постоје. Тако је, постоје”, рекла је предсједник Владе РС Жељка Цвијановић.

Незванично сазнаје АТВ да су поједини посланици СДС-а отпочели преговаре о промјени дреса.

Симуна Жакула, иначе анестезиолог у добојској болници, како сазнајемо, већ је разговарала са Стевандићевом Уједињеном Српском – а да пређе у њихов табор одавно мјеркају и СНСД-овци. Жакула за сада демантује причу. Каже да је и даље члан СДС-а и да планира да тако буде и убудуће.

“Заиста нисам видовита толико као што нико од нас не зна шта га чека у животу и шта може да се деси. Сад тренутно је ситуација таква”, рекао је посланик СДС-а у Народној скупштини РС Симуна Жакула.

У кулоарима се прича да би као разлог промјене дреса могли да буду лоши односи између Жакулиног супруга и начелника Добоја, СДС-овог Обрена Петровића. Општина је посао чишћења града дала другој фирми, и поред тога што је тај посао до сада радио “Прогрес”, чији је директор муж Симуне Жакуле. Ни Ненад Стевандић о случају Жакула не открива пуно. Ипак каже да је било разговора.

“Заиста, све је било врло културно, пристојно. Никад ниједна ријеч није била у смислу: “Хајд’ ти код мене, остави неког другог.” Не. Ми смо заиста врло пристојне колеге и никад не бих на тај начин довео у питање нечији кредибилитет”, рекао је лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Друго име које се помиње је Слађана Николић из Зворника. У парламент је ушла прерасподјелом и то као СДС-ов представник из реда хрватског народа. О томе да ли излази из странке не жели да прича прије сутрашње сједнице.

“Нећете добити од мене ни потврду ни деманти”, рекла је посланик СДС-а у Народној скупштини РС Слађана Николић.

Спекулише се још о именима СДС-оваца Николе Гаврића из Добоја, Желимира Нешковића из Лопара и Бранка Бутулије из Требиња. И док се Гаврић не јавља на телефон, Нешковић и Бутулија поручују да су то чисте глупости и спин супротне стране.

“Кад сам ја постао посланик ја сам добио близу четири хиљаде гласова. То би значило да ја свим тим људима пљунем у лице. Ја не бих напустио СДС кад би ме уцјенили са мртвом главом. Нек’ пробају. Бићу мртав али напустити СДС нећу”, рекао је посланик СДС-а у Народној скупштини РС Бранко Бутулија.

И званични став странке је сличан. Тврде да се СНСД бави инсинуацијама као одговор на њихове захтјеве из парка. Како год да се нова прича о преласцима заврши чињеница је да из Савеза за промјене у овом мандату отишло укупно шест посланика.

Ненад Стевандић основао је Уједињену Српску, Славко Дуњић Изворни СДС а Златко Максимовић Успјешну Српску. Бањац је отишао у ДНС – а опозицију су први напустили Војин Митровић и Илија Стеванчевић. 0 КОМЕНТАРА

 1. Jadan je onaj koji vara narod koji ga je birao.Nema tu sreće ni za njega jer više nikada neće uspjeti prevariti a ni narod koji ima ovakve predstavnike.Sve su prilike da će moj bivši sugrađanin morati na sledećem mitingu da na štap okači još koji papak.Samo dokle ovako.Gde ljudima nestade obraza i časti.Zar je moguće da se sve može kupiti.

 2. Travničanin,17.05.2016. 10:50:55

  “Jadan je onaj koji vara narod koji ga je birao.“

  Јадан је онај који је састављао листе СДС-а.
  Превише је уочљиво да су сви папци (осим Митровића) са листе СДС-а.
  Ваљда неко уза то треба да сноси одговорност.

  Када боље погледамо сви из СДС-а су купљени. Једне је купио Додик, друге Бакир.

  Дроњак је на штап накачио 4-5 свињских папака, а Симо ће на следећем протесту на штап натаћи 15-20 говеђих папака.
  Чисто да се направи разлика.

 3. Gdje ima dima ima i vatre. Eto samo nadam se da nisu baš sva ova imena i da dosta od toga vlast spinuje ali da je ovo praksa, praksa je.
  Gotovo cijela skupštinska eskadrila se preziva Preletačević. Čim firma nečijeg muža ne dobije neki posao skupštinska većina je u pitanju, vlast je u pitanju, država se trese. Na šta smo spali jadni li smo.

 4. “ Општина је посао чишћења града дала другој фирми, и поред тога што је тај посао до сада радио “Прогрес”, чији је директор муж Симуне Жакуле“

  Овако и врли Брчак који се оглашава на овом порталу. Кад не прође на тендњру да чисти канализацију, дрвље и камење по локалној власти. Да је прошао, били би му добри. Ја не функционишем на том принципу. Зато ме и не разумију они који функционишу.

 5. Дражене,овдје су тема прелетачи и СДС папци.
  Када је СББ био у опозицији јавно су говорили да ме плаћа СББ и Исмет Дедеић,да су ми дали велики новац да зајебавам власт. После када је СББ ушао у чувену брчанску већину са СДС ја и даље слободно ходам градом,скуп сам ја мајстор да би мене свако плаћао.
  И да знаш да си ти једао веома храбар СДС-овац,зато те цијеним за разлику од оних који ноћу долазе и каменују куће,ударају на жене,мале бебе,непокретне старце жељни освете.

  СДС-овцима су добре фирме које им омогућавају набавку на земаљској кугли непостојећих вентила за воду. И као што ти рече „Ја не функционишем на том принципу. Зато ме и не разумију они који функционишу.“ па сам затворио фирму и одмарам се на бироу рада.

 6. jebi ga prijedoru tebi nikako ne odgovara, te skupices-te 100.000 (borenovic) a trebalo vam je jos samo 35h do ostavke dodika posto ste uspjeli nagurati 5h pristasa. u gradu od 200.000 stanovnika vi skupite 5h i to uz 150 autobusa, jadno i zalosno. nego reci ti meni kako cete proci sad na opstinskim izborima onako realisticno. ja kazem da cemo vas rasturiti i uzeti 75% nacelnickih pozicija ukljucujuci i doboj i bijeljinu gdje vam ni svi muslimani nece moci pomoci iako svi glasaju za vas ali eto zivi bili pa vidjeli i naravno pobjeda pavica u tvom mjestu.

 7. simaga
  Moraš znati jednu stvar…boli nekoga kurac šta ti ovde piskaraš.
  Ja tebe ne smatram ljudskim bicem, i zgazio bi te kao kišnu glistu.
  Toliko ste zla napravili u Republici Srpskoj da ti bez trunke griže savjesti tebi i dodiku poželim da vam djeca učine isto što je učinio sin poginulog borca Jovana Obućine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *