Атојан: Избори значајан ризик за провођење стендбај-аранжмана

Резидентни представник Међународног монетарног фонда Рубен Атојан изјавио је да тешка политичка ситуација у БиХ, која је додатно погоршана предстојећим општим изборима, представља значајан ризик за правовремено провођење политика предвиђених стендбај-аранжманом. "Очекујемо да власти имплементирају раније преузете обавезе, а будућност стендбај-аранжмана зависи управо од тога колико су снажни напори које власти улажу у те политике", […]

понедељак, март 24, 2014 / 10:18

Резидентни представник Међународног монетарног фонда Рубен Атојан изјавио је да тешка политичка ситуација у БиХ, која је додатно погоршана предстојећим општим изборима, представља значајан ризик за правовремено провођење политика предвиђених стендбај-аранжманом.

"Очекујемо да власти имплементирају раније преузете обавезе, а будућност стендбај-аранжмана зависи управо од тога колико су снажни напори које власти улажу у те политике", рекао је Атојан за сарајевско "Ослобођење".

Према његовим ријечима, континуиран напредак, заједно са реформама које су предвиђене стендбај-аранжманом, обезбиједиће да аранжман и даље буде вриједно упориште за економске политике у изборном периоду, као и у периоду формирања нових влада.

Упитан да ли је закон о раду услов за наредну траншу, Атојан је рекао да у ММФ-у схватају да је можда потребно више времена за разговоре са социјалним партнерима.

"Надамо се да ће владе и социјални партнери бити у стању да покрену ову веома важну реформу током ове године. Сматрамо да је временски оквир за усвајање новог закона неважан и стога усвајање новог закона у парламентима није предуслов за закључење шестог прегледа", истакао је Атојан.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *