Астрономи тврде Конгресу: Ванземаљски живот постоји

Двојица научника америчког СЕТИ института, који се бави потрагом за сигналима интелигентног живота изван планете Земље, пред Конгресом су изјавили да „ванземаљци постоје“. Ден Вертимер, директор истраживачког центра СЕТИ у Калифорнији, је током излагања пред Комитетом за науку, простор и технологију казао да је могућност ванземаљског живота микроба стопостотна. "У последњих 50 година докази су […]

недеља, мај 25, 2014 / 08:07

Двојица научника америчког СЕТИ института, који се бави потрагом за сигналима интелигентног живота изван планете Земље, пред Конгресом су изјавили да „ванземаљци постоје“.

Ден Вертимер, директор истраживачког центра СЕТИ у Калифорнији, је током излагања пред Комитетом за науку, простор и технологију казао да је могућност ванземаљског живота микроба стопостотна.

"У последњих 50 година докази су се скупљали, а услови неопходни за заједнички живот присутни су у целој галаксији. Могућност да је живот настао негде другде и развио се је веома прихватљива с научног стајалишта", рекао је Вертимер, пише Хафингтон Пост.

Његов колега Сет Шостак, виши астроном СЕТИ института, такође је рекао да су шансе за проналажење ванземаљског живота веома високе.

"Постоји и више него довољно простора за постојање ванземаљског, укључујући и интелигентног живота и мислим да ћемо у наредних 20 година имати доказе за то", закључио је Шостак.

Ово није први пут да је Конгрес одржао саслушање у вези са ванземаљцима. У децембру је одржано двочасовно саслушање у вези са тренутном потрагом за ванземаљским животом, а магазин Вајр (Жица – Wire) је написао да је ово саслушање било једно од најбољих које је Конгрес одржао у последњих пар мјесеци.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *