Анимирани филм: Бањолучки фестивал гостује у Санкт Петербургу

Међународни фестивал анимираног филма Бањалука 2012. други пут се представио 28. јула и 2. августа програмом Савремене бх анимације на 8. Међународном фестивалу филма “Опен синема”, који се одржава у Санкт Петербургу. Програм је приказан у оквиру фестивалског маратона на тврђави Петра и Павла и у кину “Родина“ у оквиру програма “Панорама 360”, који сваке […]

петак, август 3, 2012 / 18:35

Међународни фестивал анимираног филма Бањалука 2012. други пут се представио 28. јула и 2. августа програмом Савремене бх анимације на 8. Међународном фестивалу филма “Опен синема”, који се одржава у Санкт Петербургу.

Програм је приказан у оквиру фестивалског маратона на тврђави Петра и Павла и у кину “Родина“ у оквиру програма “Панорама 360”, који сваке године представља најбоље фестивале из различитих дијелова свијета.

Састоји се од 18 најновијих филмова снимљених на подручју Босне и Херцеговине, а приређивачи су бх аниматор Веско Кадић и директор бањалучког фестивала Горан Дујаковић.

Из дирекције бањалучког фестивала анимираног филма кажу да је програм одлично посјећен.

– Ово је друга година да се наш фестивал представља у Санкт Петербургу. Прошле године гостовали смо с програмом “Избор најбољих анимираних филмова са фестивала ИАФФ Бањалука 2011” – истакла је извршна продуценткиња фестивала Драгана Протић, која је прошле године представила програм приказан на отвореном у оквиру маратона анимираниих филмова.

Тренутно се приказују филмови младог аутора Ивана Рамадана “Чудотворно млијеко” и “Кијамет”, те мајстора бх анимације Берина Тузлића и Неџада Беговића, као и других младих аутора анимираних филмова у нашој земљи.

Претходне године на санктпетербуршком фестивалу приказано је пет анимираних филмова који су награђени на бањалучком фестивалу у протекле три године.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *