Анђелина, војни стручњак: Војници БиХ могу спријечити силовање, ако се зарати

Америчка глумица Анђелина Џоли и шеф британске дипломатије Вилијам Хејг су у посјети Сарајеву нагласили да БиХ војници могу бити фактор спречавања силовања. Они су се обратили данас припадницима Министарства одбране БиХ који учествују у мировним мисијама широм свијета. Хејг је додао да је циљ глобалне кампање спречавање сексуалног насиља била дјелимично надахнута филмом Анђелине […]

петак, март 28, 2014 / 15:38

Америчка глумица Анђелина Џоли и шеф британске дипломатије Вилијам Хејг су у посјети Сарајеву нагласили да БиХ војници могу бити фактор спречавања силовања.

Они су се обратили данас припадницима Министарства одбране БиХ који учествују у мировним мисијама широм свијета.

Хејг је додао да је циљ глобалне кампање спречавање сексуалног насиља била дјелимично надахнута филмом Анђелине Џоли "У земљи крви и меда".

"Желимо помоћи БиХ и људима који су били жртве сексуалног насиља. Сексуално насиље није само неизбежна посљедица сукоба, оно се користи као оружје рата. Силовање је морална увреда и разлог за велика помјерања људи с једног на друго подручје. Сексуално насиље не смијемо занемарити. Ваша улога је од изузетне важности у борби против насиља", поручио је Хејг присутним припадницима Министарства одбране БиХ.

Додао је да ће Велика Британија подржати обуку БиХ војника који учествују у мировним операцијама у свијету.

Џоли је рекла како јој је драго што је поново у Сарајеву.

"Овај регион је прошао кроз ужасан рат и за многе људе у БиХ међународна помоћ је прекасно дошла и знам да вас то боли. Силовање је један од најгорих злочина против цивила. Ваша мисија као мировњака треба да буде да то спријечите. Заштита тих људи зависиће од вас. Захваљујући вама жртве ће моћи тражити правду. Надам се да ће вам ово бити инспирација као што је била и мени", казала је Џоли која ће данас отпутовати у Сребреницу гдје ће се сусрести с мајкама погинулих Сребреничана и силованим женама из тог града.0 КОМЕНТАРА

 1. zulkedin, 28.03.2014. 19:54:10 [110221]
  Зулко,би ли Анђелину попрскао по сисама,јебачу?

  100 000 силованих и 300 000 мртвих муслића?Да ли вјерујеш у те бајке прљавог Харија?

 2. Мури, да теби ови српски турци нису силовали кога женског у фамилији?
  Тешко, све је то голи педер.
  Биће прије да је твоја гуза фасовала.

 3. mury, 29.03.2014. 11:00:52 [110265]
  И ти би прскао по Анђелинијим сисама као и Зулко?ЈБГ ,мораш негдје ићи на медицински отпад,бачене су.

 4. Симо, љубоморан си на Анђу? Можда те поново пронађе твој Кемо са Грбавице, па обновите ту вашу покидану везу.

 5. Тешко је са тобом бити духовит, некако си ми пуно петокракаст, и Нато и Русија и Додик и Путин и Вук.

 6. Serbinum, 29.03.2014. 10:22:50 [110254]

  zulkedin, 28.03.2014. 19:54:10 [110221]
  Зулко,би ли Анђелину попрскао по сисама,јебачу?

  Serbinum, 29.03.2014. 11:27:54 [110276]

  mury, 29.03.2014. 11:00:52 [110265]
  И ти би прскао по Анђелинијим сисама као и Зулко?ЈБГ ,мораш негдје ићи на медицински отпад,бачене су.

  Jebaji ga, ti postaviš pitanje meni pa onda i odgovoriš.
  Jel to ti pričaš sam sa sobom ?

 7. Ма није ништа лично Симо, али ти си мени онако смијешан са том Чичином сликом и српом и чекићем у рукама. Буљиш у те прољев ријалитије као најпродуктивнију инспирацију, захвалан си искључиво Западу јер без њега сматраш да не би било интернета, телевизије ни танги. Нервира те само СДС јер по теби се подразумијева да та партија квари равнотежу између земаљских полова, што наравно сматраш да ствара дистракцију сувереног Додиковог владања планетом. А да те види Анђа…

 8. Некад си Симо занимљив ко Биљана Плавшић, све са оном бијелом торбицом преко руке и обојеним наочалима са брисачима за кишу, а с обзиром на репертоар емисија које пратиш, може и Васковић закључити да си то баш ти та Биљана П.

  То ми већ није смијешно, више је за повраћати. Него да не кваримо тему емисије, Ведрана Рудан је дала најбољу оцјену ове изненадне посјете Џоли Џолијеве БиХ-у.

  http://www.rudan.info/angelina-jolie-u-sarajevu/

  Što nam poručuju dvije Jolie i jedan Willie? Mir, regionci, mir! K nozi! Ameri su jedini na svijetu čija seksualna nasilja ne treba prevenirati. Samo su njihova paljenja i žarenja “operacije podrške miru”.

  Kad to konačno shvatimo mi pokojni građani pokojne Juge ući će mir u duše naše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *