Амстердам ослобођен за Пуканића, али одлежаће за Гоксија Бомбаша

Сретену Јоцићу – Јоци Амстердаму /49/ укинут је притвор у поступку за убиство хрватског новинара Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, али не излази на слободу, јер је првоснажно осуђен за убиство Горана Марјановића и његове дјевојке Марије Ђорђевић. Вијеће Специјалног суда синоћ је укинуло притвор Јоцићу, јер је првоснажно осуђен, а овај притвор […]

субота, децембар 29, 2012 / 11:37

Сретену Јоцићу – Јоци Амстердаму /49/ укинут је притвор у поступку за убиство хрватског новинара Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Франића, али не излази на слободу, јер је првоснажно осуђен за убиство Горана Марјановића и његове дјевојке Марије Ђорђевић.

Вијеће Специјалног суда синоћ је укинуло притвор Јоцићу, јер је првоснажно осуђен, а овај притвор му се не урачунава у ту казну, преноси "Блиц".

Он се до сада налазио у Окружном затвору у Београду, а сада ће одмах бити упућен у Сремску Митровицу на одслужење 15-годишње казне затвора због подстрекивања на убиство Горана Марјановића званог Гокси Бомбаш 1995. године.

Јоцић је правоснажно осуђен у редовном поступку пред Вишим судом у Београду јер је 1995. подстрекао полицајце Бојана Милосављевића и Миодрага Продановића да убију Марјановића.

За ово убиство им је платио јер имао информацију да је Марјановићу и извјесном Дуци црногорска мафија из Холандије платила да га убију.

Јоцић је ухапшен у јуну 2002. у Бугарској и, према тадашњим сазнањима бугарске полиције, код њих се крио више од годину дана са лажним пасошем.

Послије два мјесеца изручен је Холандији, јер је још прије 13 година побјегао из холандског затвора, због чега су га тражили. Холанђани су га тражили и због сумње да је учествовао у неколико убистава тамошњих вођа криминалног подземља.

Затворску казну у Холандији Јоцић је одслужио у марту 2004. али су га, под истрагом, држали у затвору још двије године.

У Србији је био у притвору због Марјановића и његове девојке од 23. марта до 22. маја 2006. године, када је пуштен да се брани са слободе уз кауцију од 300.000 евра.

Поново је ухапшен 27. априла 2009. због сумње да је организовао криминалну групу која је 23. октобра 2008. у Загребу убила хрватског новинара Иву Пуканића и његовог сарадника Нику Фрањића.

Од тада је у притвору због овог убиства, које му се неће рачунати у пртходну правоснажну казну.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *