Америчка амбасада: Тачи и Пацоли лажу да су Уганда и Нигерија признале Косово

Амбасада САД у Приштини саопштила је да је Косово признало 89 суверених држава, а не 92 чланице УН како су тврдили косовски премијер Хашим Тачи и његов први потпредсједник Беџет Пацоли. Из Амбасаде САД наводе да америчка администрација нема дипломатске ноте Уганде и Нигерије које су, према тврдњама Тачија и Пацолија, признале независност Косова. "Рећи […]

недеља, септембар 9, 2012 / 15:09

Амбасада САД у Приштини саопштила је да је Косово признало 89 суверених држава, а не 92 чланице УН како су тврдили косовски премијер Хашим Тачи и његов први потпредсједник Беџет Пацоли.

Из Амбасаде САД наводе да америчка администрација нема дипломатске ноте Уганде и Нигерије које су, према тврдњама Тачија и Пацолија, признале независност Косова.

"Рећи да су Уганда и Нигерија признале независност Косова исто је што и тврдити да је то учинила Кина", констатује Демократски савез Косова.

Овај савез је највећа опзициона партија на Косову.

Лидери косметских Албанаца једнострано су прогласили независност јужне српске покрајине 17. фебруара 2008. године.

18. Фебруара 2008. године Скупштина Србије потврдила је ранију одлуку Владе Србије о поништавању једностраног проглашења независности Косова и Метохије, а шеФ дипломатије Вук Јеремић повукао је амбасадоре из земаља које су признале независност јужне српске покрајине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *