Америчка академија за филм одаје почаст Алмодовару

Оскаром награђени шпански редитељ Педро Алмодовар биће почашћен ретроспективом свог рада коју ће у Лондону организовати америчка Академија за филм и науку. О Алмодоваровим филмовима 13. децембра говориће британски редитељ Стивен Фрирс, француски модни дизајнер Жан Пол Готије, Алмодоваров брат и продуцент Огустин Алмодовар, шпански филмски композитор Алберто Иглесијас и британска редитељка Сали Потер. Биће […]

среда, децембар 5, 2012 / 13:34

Оскаром награђени шпански редитељ Педро Алмодовар биће почашћен ретроспективом свог рада коју ће у Лондону организовати америчка Академија за филм и науку.

О Алмодоваровим филмовима 13. децембра говориће британски редитељ Стивен Фрирс, француски модни дизајнер Жан Пол Готије, Алмодоваров брат и продуцент Огустин Алмодовар, шпански филмски композитор Алберто Иглесијас и британска редитељка Сали Потер. Биће приказани и дијелови Алмодоварових филмова, пише Ројтерс.

Алмодовар, 63, један је од најзначајнијих шпанских редитеља. На међународну сцену пробио се 1988. године филмом „Жене на ивици нервног слома”. Оскара за најбољи страни филм добио је 1999. за „Све о мојој мајци”, док је Оскара за оригинални сценарио добио за филм „Причај са њом” из 2002.

Познат је по снажним женским ликовима и одличном приказивању људских емоција, али и дугогодишњој сарадњи са глумицом Пенелопе Круз.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *