Алмодовар: Папа треба да дозволи свештеницима брак, у свим комбинацијама

За Педра Алмодовара, који се школовао у вјерској школи – искуство које ће га обиљежити за цијели живот, избор папе Фрање био је прилика да новом поглавару Римокатоличке цркве пошаље неколико порука. "Нови папа је, како ми се чини, у знаку континуитета, што није добар знак", казао је прослављени шпански редитељ у Риму гдје промовише […]

четвртак, март 14, 2013 / 21:40

За Педра Алмодовара, који се школовао у вјерској школи – искуство које ће га обиљежити за цијели живот, избор папе Фрање био је прилика да новом поглавару Римокатоличке цркве пошаље неколико порука.

"Нови папа је, како ми се чини, у знаку континуитета, што није добар знак", казао је прослављени шпански редитељ у Риму гдје промовише своју најновију комедију "Пролазни љубавници".

"Главни изазов цркве данас је да постане огледало савременог свијета, а не да се од њега удаљава као што је то досад чинила", навео је Алмодовар, поручујући папи да дозволи женама да буду свештенице и да укине целибат.

"Дајући шах-мат целибату, нестало би сво срамотно сексуално злостављање", казао је редитељ, позивајући папу да свештеницима омугући брак у свим комбинацијама, "којих ионако има свега три: мушкарац-жена, жена-жена и мушкарац-мушкарац".

Како преноси Анса, филм "Пролазни љубавници", у коме се појављују Пенелопе Круз и Антонио Бандерас је забавна комедија у којој раздрагана група путника, међу којима има неколико хомосексуалаца, дознаје да је авион којим лете за Мексико, у опасности.

Убијеђени да је крај неминован, повјеравају једни другима своје животе, проблеме и последње жеље.

"Филм је прилично јасна метафора данашње Шпаније, путовање без дестинације. Реалност је још неизвјеснија: не зна се ко ће нас возити и како ћемо слетјети", казао је Алмодовар, истичући да је Шпанија у најгорој ситуацији од успостављања демократије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *